Brittiläiset tiedotusvälineet “kaunistelevat” Ukrainan uusnatseja, brittitoimittaja kertoo RT:lle.

Suuret brittiläiset tiedotusvälineet uutisoivat yksipuolisesti Ukrainan konfliktista ja pyrkivät vapauttamaan maan uusnatseja, kertoi brittiläisen Morning Star -sanomalehden kansainvälinen toimittaja Steve Sweeney RT:lle.

Sweeney, joka palasi hiljattain Ukrainan Lvovin kaupungista läheltä Puolan rajaa, sanoi, että hänen oli matkustettava sinne itse, koska “brittimedian raportointi [Ukrainasta] on nyt uskomattoman rajoittunutta”.

“Times, Telegraph, Guardian, BBC, Sky News ja Channel 4 tuottavat Kiovasta ja Lvovista identtisiä raportteja, jotka eivät poikkea lainkaan hallituksen ja Naton linjasta Ukrainan ja Venäjän konfliktin tapahtumista”, hän sanoi.

“Azovin [sotilaspataljoona] yritetään todella kaunistella tai kuntouttaa joko niin, että sillä ei ole mitään vaikutusta Ukrainassa, tai niin, että se on vain väärinymmärretty kansallismielinen”, toimittaja huomautti.

Lue myös:   CHAT CONTROL: VUODETTU KOMISSION PAPERI PALJASTAA EU:N MASSAVALVONTASUUNNITELMAT

Azovin pataljoona on pahamaineinen kansallismielinen yksikkö Ukrainan armeijan riveissä. Sen jäsenet ovat taistelleet Venäjän joukkoja vastaan Mariupolin strategisesti tärkeässä satamakaupungissa Moskovan sotilasoperaation alusta lähtien. Monet heistä saivat surmansa, ja loput, komentajat mukaan lukien, laskivat aseensa aiemmin toukokuussa oltuaan piilossa Azovstalin terästehtaalla viikkoja. Antautuneista taistelijoista otetussa kuvamateriaalissa näkyy, että monilla heistä on hakaristitatuointeja ja muita natsisymboleja.

Sweeney meni niinkin pitkälle, että kuvaili BBC:n raportointia Azov-pataljoonasta “fasismin kieltämisen mestarikurssiksi”.

Morning Star -toimittaja kuvaili näkemäänsä Lvovissa sanomalla, että “itse kaupunki oli pohjimmiltaan täynnä fasisteja ja palkkasotureita sekä sotilasasuisia ihmisiä, jotka käyttävät siviililiikenneverkkoja päästäkseen Ukrainaan” Puolasta.

Sotilaspukuiset ulkomaalaiset, jotka sanovat tulevansa Ukrainaan “tappamaan venäläisiä”, otetaan avosylin vastaan; heille rullataan punainen matto ja heitä taputetaan selkään ja kohdellaan sankareina, hän sanoi.”

Lue myös:   Jäsenyys tarkoittaa, että sotarikoksia ei voida tutkia...

Hän sanoi kuitenkin myös, että Ukrainan viranomaiset kohtelivat häntä toimittajana aivan eri tavalla.

“Minulle kävi niin, että minua kuulusteltiin asioistani Ukrainassa, minulle kerrottiin, että olen vakooja, minulle kerrottiin, että minut pidätettäisiin ja kidutettaisiin, ja merkkinä oli mahdollisesti vielä pahempi, eli he olisivat mahdollisesti tappaneet minut”, Sweeney muisteli.

Previous post Päivän Kuva (29.5.2022)
Next post Greenpeace: EU:n Vihreä Siirtymä vaarantaa maailman ja Euroopan ruokaturvan
Close
%d bloggaajaa tykkää tästä: