Onko hallituksenne valmis uuteen pandemiaan?

New Yorkin jätevedessä on nyt todettu polio, ja apinarokko on levinnyt ympäri maailmaa – vaikkakin kuolleisuus on edelleen alhainen – joten näyttää siltä, että taudinpurkauksia esiintyy aiempaa nopeammin ja useammin.

Vaikka tiedotusvälineiden suurempi huomio on varmasti lisännyt tietoisuutta, olemme myös nähneet useiden tekijöiden aaltoilevan vaikutuksen, kuten väestönkasvun, joka tarkoittaa, että yhä useammat ihmiset asuvat lähempänä mahdollisesti tartunnan saaneita eläimiä, ilmastonmuutoksen, joka tekee taudeista vakavampia, ja jopa rokotuskattavuuden vähenemisen muiden tautien osalta viime vuosina, kuten OCHA:n raportti osoittaa. Puhumattakaan siitä, että lisääntynyt kaupankäynti ja matkustaminen sekä nopea kaupungistuminen – jossa ihmisten väliset kontaktit ovat suuria ja elinolot voivat olla epähygieeniset – helpottavat myös tartuntoja.

Mutta kuinka valmiita maailman hallitukset ovat uuteen – valitettavasti melko väistämättömään – terveyskriisiin?

Kuten Statistan Anna Fleck kertoo alla, OECD:n vuonna 2021 tekemässä tutkimuksessa todettiin, että käsitykset hallitusten valmiudesta vaihtelevat suuresti eri puolilla maailmaa, ja mielipiteet jakautuvat melko tasaisesti hieman myönteisempään suuntaan. Esimerkiksi Luxemburgissa ja Irlannissa asuvat ihmiset pitivät hallituksensa terveydenhuoltostrategioita parempina, sillä 69 prosenttia ja 60 prosenttia sanoi, että heidän mielestään heidän johtajansa ovat valmiita. Hieman yli puolet briteistä oli samaa mieltä.

Itävallassa luottamus aiheeseen oli sen sijaan melko vähäistä, ja 29 prosenttia ihmisistä uskoi hallituksensa olevan valmis. Japanissa 32 prosenttia vastaajista luottaa hallitukseensa, mutta muita maita suurempi osa vastaajista suhtautui asiaan ristiriitaisesti – he vastasivat olevansa joko ”neutraaleja” tai ”eivät tiedä”.

lisää infografiikkaa löytyy Statistasta.

Raportin mukaan yleisön luottamus hallituksiin kasvoi ja laski pandemian aikana, ja alussa hallituksia tuettiin enemmän kuin myöhemmin, kun kuolemantapausten määrä alkoi kasvaa. Kirjoittajat toteavat, että tutkimuksen tulokset vastaavat todennäköisesti pandemian voimakkuutta tuolloin marraskuussa 2021. He lisäävät:

”On myös syytä huomata, että – huolimatta monista haasteista, joita hallitukset kohtasivat vastatessaan tehokkaasti pandemian aiheuttamiin taloudellisiin ja terveydellisiin haasteisiin – tämä tulos viittaa siihen, että ihmiset katsovat hallitusten oppineen tämän kokemuksen aikana saaduista tiedoista.”

Tutkimukseen osallistuivat seuraavat maat: Australia, Itävalta, Belgia, Kanada, Kolumbia, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Islanti, Irlanti, Japani, Korea, Latvia, Luxemburg, Meksiko, Alankomaat, Kolumbia, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Suomi, Uusi-Seelanti, Tanska ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Lähde

Visits: 222 Today: 4
Previous post Varoitus – Apple yllätti yhtäkkiä TikTokin vakoilemasta salaa miljoonia iPhone-käyttäjiä.
Next post Maailman talousfoorumi ehdottaa, että lasten mikrosirun laittamiselle on ”vankkoja, järkeviä” syitä.
Close