Demarit heittävät sateentekijänsä bussin alle

Lukuisien asiantuntijoiden mukaan SDP:n kannatusta ylläpitävä vahvin tekijä on puheenjohtajan ja pääministerin Sanna Marinin henkilökohtainen vetovoima ja karisma. Marin on myös tunnettu kansainvälisesti, ja saanut myös tunnustusta. Tätä taustaa vasten on hyvin mielenkiintoista puolueen passiivisuus kärkihahmonsa jouduttua ei-poliittisista vastoinkäymisistä kyhätyn kohun kohteeksi.

Toki ryhmyri Lintmanni patsastelee lavalla, esiintyen ikäänkuin päämiehensä (-naisensa) puolesta, mutta antaen vaikutelman kuin olisi teloittajan apulainen. Mitä ihmettä tässä maassa on tekeillä?

Sdp täysin Sanna Marinin varassa

Sdp on täysin Sanna Marinin kohutun imagon varassa”, kirjoitti suomalaisen toimittajakunnan pätevyyskuningas Timo Haapala vielä 15. elokuuta. Ettei mikään muu puolue ole yhtä paljon puheenjohtajansa persoonallisen panoksen varassa, sen olemme kuulleet moneltakin taholta.

Vielä tammikuussa Sanna Marin kertoi mielipiteenään, ettei jäsenyys Pohjois-Atlantin Sopimusjärjestössä NATO:ssa ole ajankohtainen kuluvalla hallituskaudella, mutta sitten kaikki muuttui. Marin henkilöityi vahvasti Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan vastustamiseen, ja viimeksi turistiviisumien kieltämiseen venäläisiltä, Venäjän painostamiseksi lopettamaan sotimisensa. Jos meillä ei ehkä ole tavanomaista epäiltyä Mariniin kohdistuneesta mediahyökkäyksestä, niin ainakin hyötyjä on tunnistettavissa. Suomalaisten venäjämielisten, ns. putinistien, käyttäytyminen viittaa myös samaan suuntaan.

Kerrataan:

Sosiaalisessa mediassa ja joissakin törkyjulkaisuissa aletaan levittää sillä hetkellä jo viikkoja vanhoja (-tarkoituksella jemmattuja?) videoklippejä ja niistä otettuja kuvakaappauksia.
Asiaan tarttuu Iltalehti, ja tuntemattomalla tavalla (=mahdollisesti lakeja rikkoen) julkisuuteen jaettu aineisto tulee ikäänkuin luvalliseksi median jakeluun.
Kohu PMi Marinin biletyksestä tulee kansainväliseksi uutiseksi.
Väite PMi:n huumeidenkäytöstä leviää myös kansainvälisesti, -vaikka väitteen tueksi on siinä vaiheessa vain yksi myöhemmin väärennökseksi osoittautuva kuvakaappaus, jossa Marin profiilin takaa näkyy pöydänkulmaa (-jolla ei ole ”viivoja”). Kukaan ei tarkista faktoja, koska ei suomalainenkaan media.

Niin mitä jäi tekemättä?

Johtuen tapahtuneen poliittisesta merkityksestä tarkastelen Mariniin kohdistunutta mediakampanjaa kokeneen toimijan hybridioperaationa. Sellaiseen vastaamisessa tavataan toimia tietyillä tavoilla:

Ensimmäiseksi pallo vastustajan kenttäpuoliskolle: jos ei muuta löydy, poimitaan joku vihollisjoukkueen toimija, ja piikitellään. Vastapuolen työrauhaa on häiritty.
Sitten etsitään virhe vihollisen ulosannista. -Ei tarvitse kaataa koko palettia, kunhan voi sanoa: Haa, -tässä on virhe! -Tässä vaiheessa vastaiskun kohteena on vihollisen #uskottavuus: Jos hän erehtyy yksityiskohdassa, niin missä muussa?
Nyt vihollinen joutuu ajattelemaan omaa puolustustaan, mutta hänelle ei saa antaa hengähdystaukoa! -Ja lukijatkin ovat jo kahden vaiheilla. Nyt kerrotaan/väitetään, että kyseessä on #hybridihyökkäys, että sen takana on wanha wainooja, kavala kauhea (=> vastapuoli saa niskoilleen bolsujen ja Stalinin synnit, YYA:sta puhumattakaan). Näin jokainen vihollisen hyödyllinen idiootti joutuu miettimään, että leimautuuko hän itse (Putinin trolliksi) jos jatkaa kampanjointiaan.
Yleisön kyllästyminen p:kantonkimiseen, hameen-alus fotografeihin ja juoruämmiin hoitaa loput. -Emmehän me halua Suomeen #uusmoralismia? Ethän Sinäkään?

Case-Marinin toimija meni arveluttavan pitkälle yksityiselämän tonkimisessa, -asettui itse juoruämmän rooliin. -Eihän sellaista pidetä edes kerrostaloissa? Henkilö joka on kasvanut kiinni ovisilmään ja tsekkaa kuka tulee kenen kanssa ja milloin, -tämä henkilöhän on kaikkien mielestä sairas. Huolestuttavaa suomalaisen median kannalta on, että tämä sairaus näyttää levinneen tähän asti arvostettuihin medioihin. (Ohjeistuksen § 1, 4.)

Väliotsikon kysymykseen vastatakseni: Hybriditoimijan annettiin toimia rauhassa, hänelle jätettiin työrauha, -ja sosiaalisen median ilmaherruus: Marinia syyllistäviä viestiketjuja löytyi pilvin pimein, häntä puolustavia ei ainuttakaan. Missä olivat demarit?

Preventiota ei sitten näkynyt?

Preventiivinen, ennaltaehkäisevä, toimenpide auttaa moneen ongelmaan, -ja parastahan on ettei ongelmaa silloin lainkaan ilmaannu. Case-Marin ei ollut salama kirkkaalta taivaalta, sillä henkilöönkäyviä julkisia kampanjoja on meilläkin nähty enenevässä määrin. Luettelen niitä toisaalla, joten tarkastelemmekin vastatoimiin varautumista:

No kukas siinä seisoo keskellä? -Eiköhän siinä ole tämänkertaisen #vihakampanjan uhri? Jos kerran NATO-raporttikin kertoi missä mennään, niin kuka nukkui? -Se ei ole ainakaan suomalaiset turvallisuusviranomaiset, sillä heillä riittää kapasiteettia vaikka tarkistaa jokainen valkoisen lakanan ostaja Lahden kokoisessa kaupungissa! Ovathan #prioriteetit kohdallaan, ovathan? (Get over it, Supo.)

Jos ”Suomen demokratian tilasta” ei olla huolestuneita -vaikka virkavala siihen suorastaan pakottaa(?)- pitäisi riittää älliä tsekata PMi:n bailuvieraat, ja varottaa jos joku saattaa olla siipeilemässä sisään seurueeseen epäillyttävin aikein. -Tiettävässä Sannan bailujengiä on ollut vähemmän kuin lahtelaisten markettien lakananostajia?

Naispoliitikot vaikuttamiskampanjojen kohteina ennenkin

Osaamaton, kokematon, Sokoksen kassa, tyttö, tyttöhallitus, huulipunahallitus, sukkahousuhallitus, uhkailu, vihapuhe, maalitus.

Kyllä, naiset johtavat hallitusta. Get over it. https://t.co/Im5NMvgJZx

— Sanna Marin (@MarinSanna) March 18, 2021

Muistutan, että eräs nykyajan historian kiitellyimmistä nais-pääministereistä, Margareth Tatcher, aloitti työelämänsä elintarvikekaupan kassalla. Suomen toiseksi kansainvälisesti näkyvimmän poliittisen hahmon -näkyvin on presidentti- suojeleminen pahoin aikein häntä lähestyviltä seuraan-tyrkyttäytyjiltä on siis jäänyt tekemättä, mutta jatkamme tarkastelua. Yle kirjoitti (18.03. 2021):

Naispoliitikkoihin kohdistuva loukkaava somekirjoittelu on joka puolella maailmaa tunnettu ilmiö. Raportissa Suomen naisministereihin kohdistuvan vihatwiittauksen määrää kuvaillaan suhteettomaksi. Erilaisilla analyysityökaluilla tehdyissä seulonnoissa suomenkielisen twitterin julkaisuista 7 prosenttia tulkittiin loukkaavaksi tai herjaavaksi. Näitä viestejä lähetti 5000 suomenkielistä twitterkäyttäjää. Osa heistä twiittasi jatkuvasti ministeriviisikon jäsenistä.

Pääosa analysoiduista törkyviesteistä oli peräisin oikeilta ihmisiltä, eikä tietokoneohjelmoiduilta boteilta. Viestit ovat usein nimettömiä. Stratcomin raportissa tunnistetaan, että viestejä tulee niin vasemmalle kuin oikealle nojaavilta twiittaajilta, mutta suurin vihatwiittien massa on peräisin oikeistolaisilta.

Puolustusliitto NATO siis varoitti hyvissä ajoin NATO-jäsenyyshakemusta henkilökohtaisella panoksellaan edistäneisiin naispoliitikkoihin kohdistuvista julkisuutta ja sosiaalista mediaa käyttävistä hyökkäyksistä. Menikö varoitus perille, vai mappiin-Ö, sen voi arvioida tapahtumien perusteella.

Ehdollista vankeuttakin on tuomittu nettivainoojalle

Venäjän hybridivaikuttamis-toimista kirjoittanut toimittaja Jessikka Aro koki taannoin megalomaanisen loanheittokampanjan, jonka selvittely kävi läpi oikeusasteitakin. Mielenkiintoista, että tapauksen ympärillä aktiivisesti pyörineitä tahoja on nähty tämänkesäisen ceissinkin yhteydessä. Olemmeko siis nähneet monivuotisen Suomen epävakauttamiskampanjan huipennuksen, vai onko huippu vielä edessä?

Pekka Kemppainen 28.08. 2022

Luettavaa:

Iltasanomat 24.08. 2022: Näin Sanna Marin puhui Lahdessa – murtui kyyneliin: ”Viikko ei ole ollut helppo elämässäni”; Pääministeri Sanna Marin murtui kyyneliin puhuessaan Sdp:n tilaisuudessa Lahden torilla.
Iltasanomat 15.08. 2022: Sdp on täysin Sanna Marinin kohutun imagon varassa,
Stratcom (NATO) 24.02. 2021: Abuse of power: coordinated online harassment of Finnish government ministers,
Yle 18.03. 2021: Nato-raportti kertoo Suomen hallituksen olevan poikkeuksellisen vihakampanjan kohde somessa – Marin: ”Naiset johtavat hallitusta, Get over it”; Tutkimuksen mukaan raju some-kirjoittelu heikentää Suomen demokratian tilaa,
Iltasanomat 29.09. 2015: Lakanan osto paljasti Lahden KKK-miehen; 19-vuotias hankki tarvikkeet maailmanlaajuista hämmennystä herättäneeseen asuunsa lahtelaisesta kaupasta,
Iltasanomat 18.02. 2022: Tuomio: Venäjä-dosentti Johan Bäckman vainosi toimittaja Jessikka Aroa
Korkein oikeus tuomitsi Johan Bäckmanin ehdolliseen vankeuteen ja yli 18 000 euron korvauksiin.

’Kompromaatti’ valtion horjuttamisen välineenä: Tapaus Sanna Marin

Miten hybrivaikuttaja käyttää some-alustoja valtion epävakauttamiseen

Juorukellot kaapanneet vallan Suomessa?

Kokkelinokat tuomitsevat pääministerin seurueen väitetyn jauhottelun

Media-kuoro mokaa: Ei ollut kokaa

Lobbaustoimistolta jo toinen virhe: PM:n pissanäytteen tutkinut lääkäri ei ole ”Bile-Ilmarin” puoliso

Kohujutuilla ohjataan massoja, mutta sitä ei saa huomata

Visits: 210 Today: 9
Previous post Uusien puritaanien nousu: JULIE BURCHILL kirjoittaa, miksi hän kieltäytyy kumartamasta heidän wokeness-alttarillaan, ja paljastaa, miksi hän kieltäytyy kumartamasta heidän wokeness-alttarillaan.
Next post CNN:n lääketieteellinen analyytikko, joka kannatti kiivaasti naamiointia, myöntää nyt, että se ”vahingoitti” hänen oman poikansa kehitystä.
Close