Bill Gatesiin kohdistuva kanne korona-rokotekuolemasta korkeimmassa oikeudessa Intiassa

Bombayn korkein oikeus käsitteli perjantaina kannetta koronarokotteeseen liittyvästä kuolemantapauksesta. Kanne kohdistuu lääkintäviranomaiseen, ja Microsoftin perustajaan Bill Gatesiin.

Bombayn osavaltion korkein oikeus pyytää Serum Institute of India:aa (SII) ja Microsoftin perustajaa Bill Gates:ia vastaamaan Covid-rokotteen ottamisen jälkeen menehtyneen lääkärin omaisten kanteeseen.

Rokotteen ottaminen terveystyön ehto

Aurangabadissa asuva Dilip Lunawati kertoi tuomioistuimelle, että hänen tyttärensä oli lääkäri ja vanhempi luennoitsija SMBT-hammasopistossa, ja työskenteli sairaalassa Dhamangaonissa. Lunawatin mukaan hänen tyttärensä oli pakko ottaa rokote, koska kaikkia instituutin terveydenhuollon työntekijöitä pyydettiin ottamaan se. Dilip Lunawati väittää tyttärensä kuolleen Covishield-rokotteen sivuvaikutusten seurauksena, ja vaatii vahingonkorvaukseksi 1000 miljoonaa ruplaa.

Intian Seerum Instituutti (SII) aloitti vuonna 2022 yhteistyön Bill ja Melinda Gates Foundationin kanssa edistääkseen rokoteohjelmaa Covid-19 -pandemian torjumiseksi.  Intian terveys- ja perheministeriö, Intian lääkevalvoja, tohtori VG Somani, ja tohtori Randeep Guleria, AIIMS:n johtaja, olivat myös mukana hankkeessa, jossa oli tarkoitus tuottaa jopa 100 miljoonaa Covidshield-rokoteannosta Intian ja eräiden muiden maiden käyttöön.

Kantaja kohdistaa vaatimuksensa myös rokotteen turvallisuutta vakuuttaneisiin tohtoreihin, Somaniin ja Guleriaan, pitäen heitä osavastuullisina. Tohtorit olivat julkisesti puhuneet rokotteiden puolesta, ja antaneet useita haastatteluja joissa olivat vakuuttaneet ihmisille, että rokotteet olivat turvallisia.

Lunawati esitti kanteensa tueksi tyttärensä rokotetodistuksen, päivätty 28. tammikuuta 2021, ja kuolintodistuksen, 1. maaliskuuta 2021, ja viittaa Intian valtion omaan rokotuksen jälkeisiä haittavaikutuksia (AEFI) koskevaan raporttiin (2.10.2021).

Luettavaa:

India Today 02.09. 2022: Bombayn oikeusjuttu,
Bar&Bench 16.04. 2022: Plea by couple before Kerala High Court seeks ₹10 crore compensation alleging death of daughter due to Covishield vaccine.

Visits: 92 Today: 4
Previous post Päivän kuva (3.9.2022)
Next post Mihail Gorbatshov 2.3. 1931 – 30.8. 2022
Close