Greenpeacen perustaja Patrick Moore sanoo ilmastonmuutoksen perustuvan vääriin kertomuksiin

Tunnettu tiedemies tukee väitettä, jonka mukaan ”ilmastohätätilannetta ei ole”.

Patrick Moore, yksi Greenpeacen perustajista, sanoi Epoch Timesin saamassa sähköpostiviestissä, että hänen syynsä Greenpeacen jättämiseen olivat hyvin selvät: ”Poliittinen vasemmisto ’kaappasi’ Greenpeacen, kun he tajusivat, että ympäristöliikkeessä on rahaa ja valtaa. [Poliittiset aktivistit Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa muuttivat Greenpeacen tiedepohjaisesta järjestöstä poliittiseksi varainkeruujärjestöksi”, Moore sanoi.

Moore jätti Greenpeacen vuonna 1986, 15 vuotta sen jälkeen, kun hän oli ollut mukana perustamassa järjestöä.

”Ympäristöliikkeestä on tullut enemmän poliittinen liike kuin ympäristöliike”, hän sanoi. ”He keskittyvät ensisijaisesti luomaan kertomuksia, tarinoita, joiden tarkoituksena on lietsoa yleisöön pelkoa ja syyllisyyttä, jotta yleisö lähettäisi heille rahaa.”

Hän sanoi, että he toimivat pääasiassa suljettujen ovien takana muiden poliittisten toimijoiden kanssa YK:ssa, Maailman talousfoorumissa ja niin edelleen, jotka kaikki ovat luonteeltaan ensisijaisesti poliittisia.

Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli [IPCC] ”ei ole tiedeorganisaatio”, hän sanoi. ”Se on poliittinen järjestö, joka koostuu Maailman ilmatieteen järjestöstä ja YK:n ympäristöohjelmasta.

”IPCC palkkaa tiedemiehiä toimittamaan heille ’tietoa’, joka tukee ’ilmastohätätilannetta’ koskevaa kertomusta”.

Heidän kampanjansa fossiilisia polttoaineita, ydinenergiaa, hiilidioksidia, muovia jne. vastaan ovat harhaanjohtavia ja suunniteltu saamaan ihmiset uskomaan, että maailma tulee loppumaan, ellemme rampauta sivilisaatiotamme ja tuhoa talouttamme. Ne vaikuttavat nyt kielteisesti sekä ympäristön että ihmisen sivilisaation tulevaisuuteen.”

”Nykyään vasemmisto on hyväksynyt monia politiikkoja, jotka olisivat sivilisaatiolle hyvin tuhoisia, koska ne eivät ole teknisesti toteutettavissa. Katsokaa vain uhkaavaa energiakriisiä Euroopassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jota Putin käyttää hyväkseen. Mutta se on heidän itsensä aiheuttama, kun he kieltäytyvät kehittämästä omia maakaasuvarojaan, vastustavat ydinenergiaa ja ottavat mahdottoman kannan fossiilisiin polttoaineisiin yleensä”, Moore kirjoitti.

Greenpeace-mielenosoittajan nähdään lentävän stadionille ennen Ranskan ja Saksan välistä UEFA Euro 2020 -mestaruuskilpailujen ryhmän F ottelua Münchenin jalkapalloareenalla Münchenissä, Saksassa, 15. kesäkuuta 2021. (Alexander Hassenstein/Getty Images)

Vasemmisto ”kaappasi” Greenpeacen

Hän sanoi, että ”vihreä” ympäristöä ja ”rauha” ihmisiä varten olivat järjestön perusperiaatteet, mutta rauha oli pitkälti unohdettu ja vihreydestä oli tullut ainoa asialista.

”Monet [niin sanotut] ’ympäristöjohtajat’ sanoivat nyt, että ’ihmiset ovat maapallon vihollisia, luonnon vihollisia’. En voinut hyväksyä, että ihminen olisi ainoa paha laji. Tämä muistuttaa liikaa ’perisyntiä’, että ihminen syntyy pahana, mutta kaikki muut lajit ovat hyviä, jopa torakat, hyttyset ja taudit”, Moore väitti.

Hänen mukaansa uusi vallitseva filosofia on, että maailma olisi parempi, jos ihmisiä olisi vähemmän.

”Mutta ihmiset, jotka sanoivat näin, eivät vapaaehtoisesti lähteneet ensimmäisenä pois. He käyttäytyvät ikään kuin he olisivat muita parempia. Tällainen ’ylpeys’ ja ’omahyväisyys’ on pahin kardinaalipatuista”, Moore sanoi.

Ympäristöaktivisti

Patrick Moore on merkittävä tutkija, ekologi ja kansainvälisen ympäristöalan pitkäaikainen johtaja, ja häntä pidetään yleisesti yhtenä maailman pätevimmistä ympäristöasiantuntijoista. Hän on myös maailman suurimman ympäristöaktivistijärjestön Greenpeacen perustaja.

Moore väitteli ekologian tohtoriksi Brittiläisen Kolumbian yliopistosta vuonna 1974 ja sai luonnontieteiden kunniatohtorin arvonimen Pohjois-Carolinan osavaltion yliopistosta vuonna 2005.

Patrick Moore, kanadalainen ekologi, CO2-koalition puheenjohtaja ja Greenpeacen perustaja.

Hän oli mukana perustamassa Greenpeacea vuonna 1971 ja toimi Greenpeace Canadan puheenjohtajana yhdeksän vuotta. Vuosina 1979-1986 Moore toimi Greenpeace Internationalin johtajana, ja hän vaikutti aktiivisesti ryhmän politiikkojen ja suuntien muokkaamiseen. Hänen 15-vuotisen toimikautensa aikana Greenpeacesta tuli maailman suurin ympäristöaktivistijärjestö.

Vuonna 1991 Moore perusti Greenspirit-konsulttiyrityksen, joka keskittyy ympäristöpolitiikkaan, energiaan, ilmastonmuutokseen, biologiseen monimuotoisuuteen, muuntogeenisiin elintarvikkeisiin, metsiin, kalastukseen, elintarvikkeisiin ja luonnonvaroihin.

Vuosina 2006-2012 Moore toimi yhdysvaltalaisen ympäristöjärjestön Clean and Safe Energy Coalitionin toisena puheenjohtajana.

Vuonna 2014 hänet nimitettiin Kanadan puolueettoman Frontier Centre for Public Policy -ajatushautomon Ecology, Energy and Prosperity -yksikön puheenjohtajaksi.

Vuosina 2019 ja 2020 Moore toimi puheenjohtajana CO2 Coalitionissa, yhdysvaltalaisessa voittoa tavoittelemattomassa ympäristöjärjestössä, joka pyrkii kiistämään väärät väitteet hiilidioksidista ilmastonmuutoksen yhteydessä.

Väärennetty kertomus kloorista

”Kun päätin jättää Greenpeacen, olin yksi Greenpeace Internationalin kuudesta johtajasta. Olin ainoa, jolla oli muodollinen tieteellinen koulutus: luonnontieteiden ja metsätieteiden kandidaatin tutkinto ja tohtorin tutkinto ekologiasta. Johtajatoverini päättivät, että Greenpeacen pitäisi aloittaa kampanja ’Kloorin kieltämiseksi maailmanlaajuisesti’.””

Mooren mukaan on totta, että alkuaineena oleva kloorikaasu on erittäin myrkyllistä, ja sitä käytettiin aseena ensimmäisessä maailmansodassa. Kloori on kuitenkin yksi jaksollisen järjestelmän 94 [luonnossa esiintyvästä] alkuaineesta, ja sillä on monia tehtäviä biologiassa ja ihmisten terveydessä. Esimerkiksi ruokasuola (NaCl eli natriumkloridi) on välttämätön ravintoaine kaikille eläimille ja monille kasveille. NaCl:n ”kieltäminen” on mahdotonta.

Suola-altaat kattavat 10 000 hehtaaria Aigues-Mortesissa, jossa työntekijät keräävät suolakiteitä 22. elokuuta 2018. Fleur de selin, käsin kerätyn merisuolan, keräämisen jälkeen heidän on odotettava syyskuuhun asti, jotta he voivat kerätä ruokasuolana käytettävän suolan (Pascal Guyot/AFP via Getty Images).

Hän huomautti, että kloorin lisääminen juomaveteen, uima-altaisiin ja kylpylöihin oli yksi merkittävimmistä edistysaskeleista kansanterveyden historiassa veden välityksellä tarttuvien tautien, kuten koleran, leviämisen estämiseksi. Ja noin 85 prosenttia lääkkeistä valmistetaan klooriin liittyvällä kemialla, ja noin 25 prosenttia kaikista lääkkeistämme sisältää klooria. Kaikki halogeenit, mukaan lukien kloori, bromi ja jodi, ovat tehokkaita antibiootteja; ilman niitä lääketiede ei olisi samanlaista.

”Greenpeace nimesi kloorin ’paholaisen alkuaineeksi’ ja kutsuu PVC:tä, polyvinyylikloridia tai yksinkertaisesti vinyyliä, ’myrkkymuoviksi’. Kaikki tämä on valetta [ja] yleisön pelottelua. Lisäksi tämä harhaanjohtava politiikka vahvistaa asennetta, jonka mukaan ihminen ei ole arvokas laji ja että maailma olisi parempi ilman häntä. En pystynyt vakuuttamaan kollegojani Greenpeacen johtajista luopumaan tästä harhaanjohtavasta politiikasta. Tämä oli minulle käännekohta”, Moore sanoi.

Väärennetty narratiivi jääkarhuista

Kun häneltä kysyttiin, miten Greenpeace käyttää valtavia lahjoituksiaan, Moore sanoi, että niillä maksetaan ”erittäin suuri henkilöstö” (todennäköisesti yli 2000), laaja mainonta ja varainkeruuohjelmat. Ja käytännössä kaikki järjestön varainkeruuseen tarkoitetut mainokset perustuvat vääriin kertomuksiin, jotka hän oli perusteellisesti kumonnut kirjoissaan, yhtenä esimerkkinä jääkarhut.

Puhtaan valkoinen jääkarhu saarella Hudson Bayn subarktisella rannikolla, Churchillissä, Manitobassa, Kanadassa, uituaan rantaan talven jälkeen.

”Jääkarhuja koskevaa kansainvälistä sopimusta, jonka kaikki napa-alueiden maat allekirjoittivat vuonna 1973 jääkarhujen rajoittamattoman metsästyksen kieltämiseksi, ei koskaan mainita tiedotusvälineissä, Greenpeacessa tai poliitikoissa, jotka sanovat jääkarhun olevan kuolemassa sukupuuttoon arktisen alueen jään sulamisen vuoksi. Itse asiassa jääkarhukanta on kasvanut 6 000-8 000:sta vuonna 1973 nykyiseen 30 000-50 000:een. Tätä ei kiistetä”, Moore sanoi.

”Mutta nyt he sanovat, että jääkarhu kuolee sukupuuttoon vuonna 2100, ikään kuin heillä olisi taikakristallipallo, jolla he voivat ennustaa tulevaisuuden. Itse asiassa kuluneena talvena arktisella alueella jäät laajenivat aiemmista vuosista, ja Etelämantereella oli viime talvena kylmempää kuin viimeiseen 50 vuoteen.”

Moore sanoi, että hän ei teeskentele tietävänsä kaikkea ja ennustavansa tulevaisuutta varmuudella, kuten monet ”ilmastohätätilanne”-liiketoiminnan harjoittajat väittävät pystyvänsä tekemään.

”Ympäristömaailmanlopun” teorian päämäärä

”Atsteekit heittivät neitsyitä tulivuoreen, ja eurooppalaiset ja amerikkalaiset polttivat noitina naisia 200 vuoden ajan väittäen, että tämä ’pelastaisi maailman’ pahoilta ihmisiltä. Tätä on [kutsuttu] ’laumamentaliteetiksi’, ’ryhmäajatteluksi’ ja ’kulttikäyttäytymiseksi’. Ihmiset ovat sosiaalisia eläimiä, joilla on hierarkia, ja korkeaan asemaan on helpointa päästä käyttämällä pelkoa ja kontrollia.””

Mooren mukaan ympäristömaailmanlopun teoriassa on kyse lähinnä ”poliittisesta vallasta ja hallinnasta”, ja hän lisäsi, että hän on omistautunut osoittamaan ihmisille, että tilanne ei ole niin negatiivinen kuin heille kerrotaan.

”Nykyään rikkaimmissa maissa jälkeläisemme tekevät päätöksiä, joista lapsenlapsemme joutuvat maksamaan”, hän sanoi. ”Ennusteita maailmanlopusta on tehty tuhansia vuosia. Kertaakaan se ei ole käynyt toteen. Miksi meidän pitäisi uskoa siihen nyt?”

”Ihmiset luonnollisesti pelkäävät tulevaisuutta, koska se on tuntematon ja täynnä riskejä ja vaikeita päätöksiä. Uskon, että tässä maailmanlopun liikkeessä on myös ’itseinhon’ elementti.”

Mooren mukaan nykypäivän nuorelle sukupolvelle opetetaan, että ihminen ei ole arvokas ja tuhoaa maapallon. Tämä indoktrinaatio on saanut heidät tuntemaan syyllisyyttä ja häpeää, mikä on väärä tapa suhtautua elämään.

Hiilidioksidin demonisointi

”Hyvin harvat ihmiset uskovat, ettei maailma lämpene. On selvää, että maapallo on lämmennyt noin vuodesta 1700 lähtien, eli 150 vuotta ennen kuin aloimme käyttää fossiilisia polttoaineita. Vuosi 1700 oli pienen jääkauden huippu, joka oli hyvin kylmä ja aiheutti satovajetta ja nälänhätää. Sitä ennen, noin vuonna 1000 jKr. oli keskiaikainen lämmin kausi, jolloin viikingit viljelivät Grönlantia. [Sitä ennen, noin vuonna 500 jKr. oli pimeä keskiaika, ja sitä ennen Rooman lämpökausi, jolloin oli lämpimämpää kuin nykyään ja merenpinta oli 1-2 metriä nykyistä korkeammalla”, Moore sanoi.

Autoyhtiöiden edustajat saapuvat Wienin autonäyttelyyn, kun Greenpeacen aktivistit vastustavat urheilumaastureiden hiilidioksidipäästöjä 16. tammikuuta 2008. (Dieter Nagl/AFP via Getty Images).

”Vielä noin vuoteen 1950 asti fossiilisten polttoaineiden käyttö ja hiilidioksidipäästöt olivat hyvin vähäisiä nykyiseen verrattuna. Emme tiedä, mistä nämä lämpötilan ajoittaiset vaihtelut johtuivat, mutta se ei varmastikaan ollut hiilidioksidia.”

Moore selvensi, että ”vähemmistön mielipide” ei koske maapallon lämpötilan historiaa, vaan kiistan keskiössä on lämpötilan ja hiilidioksidin välinen suhde.

”Tässä suhteessa olen samaa mieltä siitä, että monet uskovat CO2:n olevan lämpenemisen pääsyy. CO2 on näkymätön, joten kukaan ei voi oikeastaan nähdä, mitä se tekee. Ja tämä ”enemmistö” on pääasiassa poliitikkojen ja byrokraattien palkkaamia tiedemiehiä, otsikoita tekeviä tiedotusvälineitä tai rahaa tekeviä aktivisteja. [Loput ovat] yleisöä, joka uskoo tämän tarinan, vaikka he eivät oikeasti näe, mitä hiilidioksidi tekee”, Moore sanoi.

Moore esitti kuvaajan, jossa on esitetty Keski-Englannissa 350 vuoden ajan (vuodesta 1659 vuoteen 2009) jatkuvasti mitattu lämpötila. ”Jos hiilidioksidi olisi lämpenemisen pääasiallinen syy, lämpötilan pitäisi nousta hiilidioksidikäyrää pitkin, mutta näin ei ole”, hän selitti.

1659-2009 Lämpötila ja hiilidioksidipäästöt Keski-Englannissa.

Moore kuvaili hiilidioksidin demonisointia ”täysin naurettavaksi”. Hän lisäsi, että hiilidioksidi on kaiken elämän perusta maapallolla ja että sen pitoisuus ilmakehässä on nykyään, vaikka se on kasvanut, alhaisempi kuin se on ollut suurimman osan elämän olemassaolosta.

CO2:n nousu korreloi lisääntyneen kasvillisuuden kanssa: Tutkimus

Vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että hiilidioksidipitoisuuden (CO2) nousu on auttanut kasvattamaan vihreää lehdistöä maailman kuivilla alueilla viimeisten 30 vuoden aikana.

Australian kansainyhteisön tieteellisen ja teollisen tutkimuksen järjestö CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) havaitsi yhteistyössä Australian kansallisen yliopiston (ANU) kanssa satelliittihavaintojen avulla, että kasvillisuuden levinneisyysalue kasvoi 11 prosenttia hiilidioksidilannoituksen vaikutuksesta maailman kuivilla alueilla vuosina 1982-2015.

Australian valtion virasto CSIRO teki tutkimuksen yhteistyössä Australian kansallisen yliopiston (ANU) kanssa. Tiedot perustuivat satelliittihavaintoihin vuosilta 1982-2010 osasta Australian, Pohjois-Amerikan, Lähi-idän ja Afrikan kuivia alueita.

Tutkimuksessa havaittiin, että lehtien peittävyys kasvoi 11 prosenttia tutkituilla alueilla niin sanotun ”hiilidioksidilannoituksen” ansiosta.

Tutkimuksen mukaan lannoitusvaikutus syntyy, kun kohonnut hiilidioksidipitoisuus mahdollistaa sen, että lehti voi fotosynteesin – prosessin, jossa vihreät kasvit muuttavat auringonvalon sokeriksi – aikana ottaa ilmasta enemmän hiiltä tai menettää vähemmän vettä ilmaan tai molempia.

”Jos kohonnut hiilidioksidipitoisuus aiheuttaa yksittäisten lehtien vedenkäytön vähenemisen, kuivien ympäristöjen kasvit reagoivat siihen lisäämällä lehtien kokonaismäärää. Nämä muutokset lehtipeitteessä voidaan havaita satelliitin avulla erityisesti aavikoilla ja savanneilla, joissa lehtipeite ei ole yhtä kattava kuin kosteilla alueilla”, CSIROn tutkija Randall Donohue sanoo.

Ilmaston lämpeneminen -kertomuksen murtaminen

”Ilmastonmuutosalarmistit keskustelevat mieluummin ilmastotiedosta vain vuodesta 1850 lähtien. Tätä edeltävää aikaa he kutsuvat esiteolliseksi ajaksi. Tämä ’esiteollinen aikakausi’ oli yli 3 miljardia vuotta, jolloin maapallolla oli elämää. Monet ilmastonmuutokset [tapahtuivat tuona aikana], mukaan lukien jääkaudet, kasvihuonekaudet, suuret sukupuuttoon kuolemiset asteroidien iskujen ja muiden tuntemattomien syiden vuoksi”, Moore sanoi.

”Nykyään maapallolla vallitsee pleistoseenijääkausi, joka alkoi 2,6 miljoonaa vuotta sitten. … Viimeisin suuri jäätiköityminen, joka saavutti huippunsa 20 000 vuotta sitten, ei siis ollut jääkauden loppu. Olemme edelleen pleistoseenijääkaudella, vaikka ilmastohälyttäjät kuinka haluaisivat sen kieltää.””

Hänen mukaansa nykyisen ilmastopaniikin suuri ironia on se, että maapallo on nykyään kylmempi kuin se oli 250 miljoonaan vuoteen ennen pleistoseenisen jääkauden alkamista. Ja hiilidioksidipitoisuus on nyt alhaisempi kuin yli 95 prosenttiin maapallon historiasta.

”Mutta tätä ei koskaan tiedä, jos kuuntelee kaikkia niitä ihmisiä, jotka hyötyvät valheesta, jonka mukaan maapallosta tulee pian liian kuuma elämälle ja hiilidioksidipitoisuus on korkeampi kuin maapallon historiassa”, Moore sanoi.

”Hiilidioksidin lisääntyminen on hyödyllistä ympäristölle ja ihmisille”

Mooren mukaan lähes kaikki kaupalliset kasvihuoneviljelijät maailmanlaajuisesti ostavat hiilidioksidia ruiskutettavaksi kasvihuoneisiinsa saadakseen jopa 60 prosenttia korkeampia satoja.

Kuvassa bulgarialainen työntekijä (vas.) mansikkakasvihuoneessa Palos de la Fronterassa Huelvassa Etelä-Espanjassa 17. helmikuuta 2006. (Samuel Aranda/AFP via Getty Images).

”Olin vaikuttunut lentäessäni Etelä-Korean yli [ja nähdessäni], kuinka paljon kasvihuoneita laaksoissa on. Kuten Brittiläisessä Kolumbiassa, Koreassa on paljon vuoria eikä niin paljon tasaista hedelmällistä viljelysmaata.

”Olen varma, että kasvihuoneviljelijät lisäävät kasvihuoneisiinsa hiilidioksidia, jopa kaksinkertaisesti tai kolminkertaisesti siihen verrattuna, mitä ilmakehässä on nykyään. Tämä johtuu siitä, että lähes kaikki ulkona luonnollisessa ilmakehässä kasvavat kasvit tarvitsevat hiilidioksidia, ja se estää niitä kasvamasta nopeammin”, Moore lisäsi.

”Tutustukaa kirjani [Fake Invisible Catastrophes and Threats of Doom] lukuun ’Climate of Fear and Guilt’, jos haluatte saada täyden käsityksen näistä tosiasioista”, hän sanoi.

Moore sanoi, että useimmat ympäristöaktivistit, poliitikot ja niin sanotut asiantuntijat tietävät, että emme voi lopettaa fossiilisten polttoaineiden käytön lisäämistä tai hiilidioksidipäästöjen vähentämistä heidän ehdottamassaan aikataulussa.

”Vuonna 2015 osallistuessani Pariisissa pidettyyn COP-kokoukseen (sopimuspuolten konferenssi) tarjosin 100 000 dollarin julkista vetoa yli 200 mediassa julkaistussa tiedotteessa, että vuoteen 2025 mennessä maailmanlaajuiset hiilidioksidipäästöt olisivat suuremmat kuin vuonna 2015. En saanut yhtään ottajaa, en edes ’vihreiltä'”, Moore sanoi.

”Tiedän, että CO2:n lisääntyminen on täysin hyödyllistä sekä ympäristölle että ihmisen sivilisaatiolle. Olen ylpeä siitä, että olen CO2-koalition johtaja.”

”Hiilineutraaliuden” ironia

Mooren mukaan ”hiilineutraalius” on poliittinen termi, ei tieteellinen.

”On yksinkertaisesti väärin kutsua hiilidioksidia ’hiileksi’. Hiili on alkuaine, josta timantit, grafiitti ja hiilimusta (noki) koostuvat. [Ja] CO2 on molekyyli, joka sisältää hiiltä ja happea ja on näkymätön kaasu, joka on kaiken elämän ensisijainen ravintoaine. [Samoin] on väärin kutsua NaCl:ää (ruokasuolaa) ’klooriksi’, vaikka NaCl sisältääkin klooria”, Moore sanoi.

Näkymä 51,38 karaatin pyöreähiontaisesta päätimantista, Dynastia, muiden venäläisen timanttikaivosyhtiö Alrosan Dynastian hiottujen timanttien kokoelman jalokivien joukossa Moskovassa 3. elokuuta 2017. (Yuri Kadobnov/AFP via Getty Images).

”Hän sanoi, että kun alkuaineet (atomit) yhdistyvät toisiinsa muodostaen yhdisteitä (molekyylejä), niillä on aina hyvin erilaiset ominaisuudet kuin alkuaineilla, joista ne on tehty.

”Net-Zero” on myös poliittinen termi, jonka ovat keksineet aktivistit, jotka eivät ole tiedemiehiä. Esimerkiksi tämän ristiretken ykkösjohtajia ovat sellaiset ihmiset kuin Al Gore, Leonardo DiCaprio ja Greta Thunberg, joista kukaan ei ole tiedemies.””

Mooren mukaan Venäjä, Kiina ja Intia muodostavat 40 prosenttia ihmiskunnan väestöstä, eivätkä he ole samaa mieltä tästä fossiilisten polttoaineiden vastaisesta agendasta.

”Jos lisäämme vielä Brasilian, Indonesian ja useimmat Afrikan maat, se on enemmistö väestöstä, joka ei ole ilmastofanaatikkoja”, Moore lisäsi.

”Toinen suuri ironia on se, että monet kylmimmän ilmaston maat, kuten Kanada, Ruotsi, Saksa ja Yhdistynyt kuningaskunta, ovat eniten huolissaan lämpenemisestä. Esimerkiksi Kanadassa vuotuinen keskilämpötila on -5,35 celsiusastetta.”

Moore sanoi myös, että moottoreiden savut eivät ole hiilidioksidia, vaan muita aineita, sillä hiilidioksidi on näkymätöntä ja hajutonta. Myöskään pöly ei ole CO2:ta; se on nokea ja sitä voidaan hallita nykyisellä tekniikalla. Ja nykyään rakennetut hiilivoimalat ovat paljon puhtaampia kuin 20 vuotta sitten rakennetut.

”Tuuli- ja aurinkovoima ovat talouden loisia”

”Aurinko- ja tuulivoima ovat molemmat hyvin kalliita ja hyvin epäluotettavia. On melkein kuin mielisairaus, että niin monet ihmiset on aivopesty luulemaan, että kokonaisia maita voidaan tukea näillä teknologioilla”, Moore sanoi.

Ilmakuvassa näkyy Kalifornian valtatiellä 14 ajavia ajoneuvoja aurinkopaneeleina, jotka ovat osa sähköntuotantolaitosta Kern Countyssa lähellä Mojavea, Kalifornia, 18. kesäkuuta 2021. (Patrick T. Fallon/AFP via Getty Images).

”Mielestäni tuuli- ja aurinkoenergia ovat laajemman talouden loisia. Toisin sanoen ne tekevät maasta köyhemmän kuin jos käytettäisiin muita luotettavampia ja edullisempia tekniikoita.”

Mooren mukaan tuuli- ja aurinkoenergian tarjoajat tukeutuvat vahvasti valtion tukiin, verohelpotuksiin ja toimeksiantoihin, joissa kansalaiset pakotetaan ostamaan tuuli- ja aurinkoenergiaa, vaikka se olisi kalliimpaa, sillä verukkeella, että se on ”ympäristöystävällistä”.

”Miljoonat ihmiset maksavat enemmän tuuli- ja aurinkoenergiasta, kun taas muutamat ihmiset tienaavat miljoonia dollareita, markkoja, puntia jne. Se on vähän kuin Ponzi-järjestelmä osakemarkkinoilla”, Moore lisäsi.

”Ne vaativat valtavia maa-alueita, eivät ole saatavilla suurimman osan ajasta ja vaativat luotettavaa energiaa, kuten ydinvoimaa, vesivoimaa, [hiiltä ja maakaasua], jotta ne olisivat saatavilla silloin, kun tuuli- ja aurinkoenergiaa ei ole saatavilla.”

Tuulivoimaloita näkyy saksalaisen energiajätin RWE:n Neurathin hiilivoimalan lähellä Garzweilerissa Länsi-Saksassa 15. maaliskuuta 2021. (Ina Fassbender/AFP via Getty Images).

Mooren mukaan tuuli- ja aurinkopuistojen rakentamiseen käytetään valtavia määriä fossiilisia polttoaineita kaivostoimintaan, kuljetukseen ja rakentamiseen. Monissa paikoissa ne eivät myöskään tuota elinaikanaan läheskään niin paljon energiaa kuin niiden rakentaminen ja ylläpito vaativat.

”Miksi ei käytettäisi luotettavaa energiaa [kuten ydinvoimaa, vesivoimaa, maakaasua jne.] ensisijaisena energialähteenä?” Moore kysyi ja lisäsi, että jos näin olisi, ”tuuli- ja aurinkoenergiaa ei tarvitsisi käyttää”.

”Muovi ei ole myrkyllistä ainetta”

”Muovi ei ole myrkyllinen aine. Siksi pakkaamme ja käärimme ruokamme siihen, jotta se ei saastuisi. Muovi ei muutu maagisesti myrkylliseksi, kun se joutuu mereen”, Moore sanoi.

”Tietenkin toisaalta sanotaan, että muovi ei hajoa koskaan, ja toisaalta sanotaan, että se hajoaa nopeasti mikromuoviksi, joka on tietysti sopivasti näkymätöntä, joten kukaan ei voi havaita tai todentaa tätä itse. Kuinka nokkelaa!”

Mooren mukaan ruoansulatusjärjestelmämme erottaa ”ruoan” muovista tai pienistä hiekkahiukkasista. Elimistömme ei nielaise hiekkaa verenkiertoon, olipa hiekka kuinka mikroskooppisen pientä tahansa.

Hänen mukaansa meressä kelluva muovi on kuin pieni kelluva riutta, sama kuin ajopuu. Se tarjoaa merieliöille pinnan, johon ne voivat munia, kiinnittyä ja syödä siihen kiinnittyneitä asioita.

”Saasteet ovat yleensä myrkyllisiä tai aiheuttavat haittaa elämälle. Muovi on yksinkertaisesti ’roskia’ tien vieressä. Se ei vahingoita mitään. Yksi poikkeus ovat poisheitetyt kalaverkot, ei siksi, että ne ovat muovia, vaan siksi, että ne on muotoiltu kalojen pyydystämiseen. Ympäristöyhteisön tulisi tehdä yhteistyötä kalateollisuuden kanssa, jotta se lopettaisi vaurioituneiden verkkojen heittämisen mereen ja toisi ne takaisin laituriin, jossa ne voidaan kierrättää, käyttää jätteestä energiaa tuottavassa laitoksessa tai hävittää turvallisesti”, Moore lisäsi.


Lähde: https://www.theepochtimes.com/exclusive-former-greenpeace-founder-patrick-moore-debunks-the-false-narratives-of-climate-change_4709568.html

Visits: 374 Today: 4
Previous post Tänä talvena Eurooppa syöksyy ”uuteen pimeään keskiaikaan”.
Next post YK:n koulutusvirasto aloittaa sodan ”salaliittoteorioita” vastaan.
Close