Orpolla nyt ”kosteikkoviljelmä” housuissaan? ”En minä tiedä mistä rahat tuli!

Kriisiviestinnän mitä-ei-pidä-tehdä -oppitunnit 1 ja 2:

Demareilta saimme juuri näytöksen, miten ei-poliittisen asiattoman hyökkäyksen kohteeksi joutunut puheenjohtaja ja PMi jätetään heitteille, ja suu mutrussa luimistellaan kun roskalehdistö ja some-lynkkaajat käyvät päälle kuin raivot kasakat. Kokoomuksen johtajan ja heidän PMi-ehdokkaansa tapauksessa näkyy valitun kiistän-kaiken-niin-kauan-kuin-voin -linja. Tarkastelemme.

Some-törkykampanjassa todistustaakka syytetyllä

Väliotsikon väittämä on valitettavan totta: Entisessä maailmassa kampanjoitiin systemaattisesti (-verkoston kautta) levitetyillä huhuilla, tänään sosiaalisen median kautta. Molemmille tavoille on yhteistä, että hyökkäyksen kohde tai hänen puolustajansa eivät ehdi eivätkä kykene olemaan läsnä kaikkialla, missä hyökkäävää disinfoa (valhetietoa) levitetään, eivätkä vastaväitteet ole lukijan silmien edessä (miltei) samaan aikaan: -Väite siis jättää lukijalle muistijäljen, mikä vaikuttaa hänen mielipiteenmuodostukseensa, ilman että sitä väitettä/disinfoa kukaan kyseenalaistaa (vaikuttavalla hetkellä).

Valhetieto on kumottava/kiistettävä noin 2 min kuluessa sen esittämisestä, -muuten se tekee tehtävänsä. Disinformaattorit käyttävätkin tästä syystä massapostituksia (floodaamista) ja väsymätöntä toistoa. -Somea seuraavat havaitsivat tämän ilmiön äskettäin PMi Sanna Mariniin kohdistuvassa kampanjoinnissa: Keskenään identtisiä viestejä suorastaan tulvi joka paikkaan. Nyt onkin kysyttävä, kuka tämän kampanjan polkaisi käyntiin?

Veljespuolueiden murtumaton liitto” toimii?

Tavanomainen epäilty on tietty Suomen etenevästä NATO-jäsenyysprosessista suivaantunut autoritaarinen Venäjä. Sikäläinen valtapuolue on nimeltään Yhtenäinen Venäjä. -Mutta mitäs ihmeen peliä tämä on??

Elokuussa 2010 kokoomuksen silloinen puheenjohtaja ja EPP:n varanpuheenjohtaja Jyrki Katainen isännöi Helsingissä seminaaria, jossa pohdittiin EU:n ja Venäjän suhteiden kehittämistä. Kokouksen yhteydessä Kokoomusta kutsuttiin venäläismediassa Yhtenäisen Venäjän ”sisarpuolueeksi”. (Kiitoxet kirjoittajalle!)

Tämähän on hjuvin mielenkiintoista, -eikö olekin?

Demarit jättivät puolustamatta pääministeriään

Jo (toivottavasti) laantuvan alatyylisen ja halpamaisen PMi Sanna Mariniin kohdistuneen  Bilecausti-kampanjan torjumisessa  ei näytä toimitun professionaaliseen tapaan, -mikäli vastakampanjaa on lainkaan ollut olemassa. Kertaamme:

Koska todistustaakka näissä tapauksissa ei ole kompromenttoivan väitteen esittäjillä, vaan mustamaalaamisen kohteella, on noudatettava ohjetta: *Pallo vastustajan kenttäpuoliskolle.* Näin sosialidemokraatit ja hallituspuolueet eivät näytä tehneen. Torjunta tehdään näin, jos ollaan tehdäkseen:

Valitaan joku vastapuolen kampanjoija, ja kohdistetaan häneen jotain, kunhan löytyy joku virheen tehnyt. (Esimerkki);
Etsitään vastapuolen väittämistä virheitä. Alkuun riittää joku detaljikin. (Esimerkki) -Näin lyödään ensimmäinen kolhu heidän uskottavuuteensa.
Aletaan rääpimään vastapuolen kampanjan motiiveja, tai kontekstia. -Marinin tapauksessa kampanjoija esiintyi uusmoralistien, kerrostalokyttääjien ja ”pillupoliisien” hengenheimolaisena. (Esimerkki) -Niistähän ei kukaan tykkää?;
Vielä neljäs askelma, hyökkäys: Kohdistetaan isku kampanjasta hyötyvään tahoon, syyllistetään, -ja löydetään vieläkin pahempaa, kuin mistä alkuperäisessä ceississä syytetään. (Esimerkki on juuri nyt Sinulla luettavana.)

Sikäli kun hyökkäys Sanna Marinia kohtaan lähti niistä tahoista, jotka siitä hyötyvät (Venäjä, Kokoomus, SDP:n sisäinen ”YYA-siipi”), niin he nyt tulen alle! Heureka: Petteri Orpo on saanut venäläistä rahaa!?

Asiat ovat sitä miltä näyttävät

-No eihän tuo ole totta! -Mutta näyttää siltä. No, sitten, annetaan palaa! Bai tö vei, kukahan tällä kertaa on toimija? ”Follow the Money!” -Ei mutta tämän käytimme jo Orphanin kohdalla. Aivan toiseen asiaan mennäkseni: Haluaako NATO nykyisessä tiukassa ja kärjistyvässä tilanteessa uutta Orbania?

Pekka Kemppainen 06.09. 2022

Mielenkiintoista luettavaa:

Iltalehti 06.09. 2022.

(Otsikkokuvaa saa jakaa ja lainata, tekijä antaa luvan.)

Visits: 198 Today: 6
Previous post Bretton Woods -instituutiot ja elintarviketeollisuuden kiihtyvä dystooppinen muutosprosessi
Next post Tänä talvena Eurooppa syöksyy ”uuteen pimeään keskiaikaan”.
Close