Covid 19 -rokotteet ja havaittujen sivuvaikutusten virheellinen tulkinta. Rokotteiden turvallisuutta koskeva selkeys

Abstrakti

Covid 19:n ja massarokotusohjelmien aikakaudella rokotusvastainen liike on tällä hetkellä kaikkialla maailmassa ennätyksellisen korkealla tasolla. Suuri osa tästä rokotusvastaisuudesta johtuu väitetyistä haittavaikutuksista, joita rokotusvastaiset ryhmät levittävät sosiaalisessa mediassa.

Pelonlietsonta ja vääränlainen tieto, jota tieteellistä koulutusta vailla olevat ihmiset levittävät terrorisoidakseen ihmisiä, jotta he pysyisivät rokottamattomina, ei ainoastaan aiheuta sitä, että ihmiset pysyvät alttiina virustautien puhkeamiselle, vaan se saattaa myös aiheuttaa lisää rokotusten sivuvaikutuksia. Tässä lyhyessä katsauksessa esitetään tietoja, jotka voivat osoittaa, että rokotevastaisen liikkeen levittämä vääränlainen tieto saattaa aiheuttaa enemmän kuolemantapauksia ja haittavaikutuksia kuin mikään rokote.

Julkaistun kirjallisuuden minikatsaus on tehty ja siinä on todettu, että henkinen stressi aiheuttaa selvästi verisuonten vasokonstriktiota ja valtimoiden supistumista. Näin ollen, jos henkilöt ovat paniikissa, huolissaan, stressaantuneita tai peloissaan rokotuksesta, heidän valtimonsa supistuvat ja pienenevät rokotteen saamisen aikaan ja sen ympärillä. Tämä biologinen mekanismi (suonien, valtimoiden ja verisuonten supistuminen henkisen stressin alaisena) on todennäköisin syy siihen, että veritulppia, aivohalvauksia, sydänkohtauksia, huimausta, pyörtymistä, näön hämärtymistä, haju- ja makuaistin heikkenemistä on esiintynyt pian rokotteen antamisen jälkeen. Potilaan äärimmäinen henkinen stressi johtui todennäköisesti eri rokotevastaisryhmien käyttämästä pelon lietsonnasta ja pelottelusta.

Tämän asiakirjan tarkoituksena ei ole sulkea pois tai sulkea pois kaikkia havaittuja haittavaikutuksia, mutta on erittäin todennäköistä, että monet ilmeiset haittavaikutukset, joita havaitaan pian sen jälkeen, kun tutkittava on saanut rokotteen, voivat olla seurausta verenkierron rajoittuneisuudesta tai ruuhkautumisesta verisuonten tai valtimoiden ahtautumisesta, joka johtuu emotionaalisesta ahdistuksesta tai rokotteiden aiheuttamaan pelkoon perustuvasta lumelääkkeestä.

1. Johdanto

Vuoden 2020 lopulla tai vuoden 2021 alussa käyttöönotetut rokotteet olivat maailman valtaväestön tarkassa seurannassa, tarkkailussa ja valvonnassa, koska ne saatiin nopeasti markkinoille. Myöhemmin ilmenneet terveysongelmat julkistettiin nopeasti sosiaalisessa mediassa ja uutistoimituksissa, mikä lisäsi rokotteiden epäröintiä. Yksi yleisimmistä terveysongelmista oli, että erityyppiset Covid 19 -rokotteet aiheuttavat aivohalvauksia tai veritulppia. Rokotteiden aiheuttamien veritulppien tieteellistä perustetta ei ole löydetty, mutta muita syitä tälle rokotteiden ja veritulppien väliselle kaskadille voi löytyä olemassa olevasta lääketieteellisestä kirjallisuudesta.

Covid 19 -rokotteissa käytetään monia samoja ainesosia, joita on käytetty turvallisesti jo vuosia, ja ainoa merkittävä ero on mRNA [1,2]. Rokotevastaiset tunteet ja haittavaikutukset ovat kuitenkin kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla, ja tämä saattaa viitata tilastolliseen merkitykseen.

Rokotteet sisältävät antigeenejä, jotka saavat aikaan immuunivasteen, joka suojaa taudeilta [3]. Rokotteiden reaktogeenisuus on kuitenkin Herven ja muiden mukaan hyvin harvinaista, ja se liittyy useimmiten lievään ärsytykseen tai muuhun epämukavuuteen pistoskohdassa. Kun rokoteantigeenit pääsevät elimistöön, elimistön immuunijärjestelmä erottaa ne patogeeneiksi, patogeeniin liittyvät molekyylimallit (PAMP) tai vaurioon liittyvät molekyylimallit (DAMP), mallintunnistusreseptorit (PRR), mukaan lukien Tollin kaltaiset reseptorit (TLR), jotka sijaitsevat perifeerisissä kiertävissä immuunisoluissa [3,4].

Vaikka todennäköisyys, että henkinen stressi aiheuttaisi aivohalvauksia, sydänkohtauksia tai veritulppia, voi aluksi vaikuttaa epätodennäköiseltä, lyhyt tutkimus nykyisestä lääketieteellisestä kirjallisuudesta osoittaa selvästi, että yksinkertaiset tehtävät kliinisissä tarkkailuolosuhteissa, kuten julkinen puhuminen, voivat aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia [5]. Krantz et al. osoittivat, että koehenkilöt, joilla oli psyykkisen stressin aiheuttama iskemia, kokivat sydänkohtauksia useammin kuin koehenkilöt, joilla ei ollut psyykkisen stressin aiheuttamaa iskemiaa (8 koehenkilöä 34:stä; 23 %; p = 0,048).

Psyykkisen stressin aiheuttama sydänlihasiskemia (MSIMI) on tila, jossa sydämen verenkierto on rajoitettu emotionaalisen ahdistuksen vuoksi. MSIMI:n on todettu olevan vakavampi naisilla, kun perifeeriset verisuonet ovat ahtautuneet [6]. Jos MSIMI johtaa iskemiaan, se voi myös kaksinkertaistaa sydänkohtauksen tai kuoleman mahdollisuuden henkilöillä, joilla on sydänsairaus [7]. Jiang ja muut havaitsivat, että ei-kuolemaan johtavien ja kuolemaan johtavien sydäntapahtumien määrä lisääntyi merkittävästi henkilöillä, joilla oli MSIMI.

On todettu, että mikroverisuonten supistumisen taso mutta ei sepelvaltimotaudin (CAD) angiografinen taakka korreloi MSIMI:n kanssa [8]. Potilailla, joilla oli aivoverenkiertohäiriö ja rasituksen aiheuttama iskemia (EII) ja joilla oli MSIMI, ennustettiin suurella todennäköisyydellä elämänmenetyksen aiheuttamaa tapahtumaa [9].

Viskeraaliset valtimot ovat myös osallisena henkisen stressin aiheuttamassa supistumisessa. Erityisesti munuaisvaltimo osoitti vähentynyttä verenkiertoa henkisen stressitestin aikana [10]. Ylempi suoliliepeenvaltimo (SMA) ei osoittanut merkittävää eroa Hayashin et al. mukaan. Munuaisvaltimon supistumisen havainnot voivat myös johtaa vakaviin myöhempiin munuaistapahtumiin. Nämä tiedot osoittavat selvästi, että henkinen stressi voi estää verenkiertoa paljon muutakin kuin sydän- ja verisuonijärjestelmää, mikä aiheuttaa monia muita poikkeamia.

Maailman terveysjärjestö (WHO) on seurannut tarkasti Covid 19 -rokotteista raportoituja sydän- ja verisuonitauteja [11]. Näistä tapahtumista eniten raportoitiin sydämentykytystä (717 (14,74)), sydämen sykkeen nousua (439 (9,03)), punoitusta (592 (12,17)) ja takykardiaa (798 (16,41)). Kaur et al. eivät kuitenkaan löydä syy-yhteyttä luetelluista rokotteista. Lisäksi verenkierron rajoittuminen tai verisuonten supistumista aiheuttavan MSIMI:n aiheuttamat tukokset voisivat olla syynä kaikkiin edellä mainittuihin tiloihin, kuten sydämentykytykseen, sydämen sykkeen nousuun, punastumiseen ja takykardiaan [12,13].

Kaur et al. seurannassa olleet rokotteet olivat Comirnaty (BNT162b2), Moderna COVID-19-rokote (mRNA1273), COVID-19-rokote AstraZeneca (AZD1222); tunnetaan myös nimellä Covishield, Sputnik V, COVID-19-rokote Janssen (JNJ-78436735; Ad26. COV2.S), CoronaVac, BBIBP-CorV, Epi-VacCorona, Convidicea (Ad5-nCoV), Covaxin, CoviVac, ZF2001.

Lisäksi verisuonten supistuminen voi johtaa myös hengenahdistukseen, asentohalvaukseen, huimaukseen tai pyörrytykseen, jotka kaikki on mainittu Covid 19 -rokotteiden mahdollisina haittavaikutuksina [14,15]. Rokotteen jälkeisiä haju- ja makuhäiriöitä on myös pidetty Covid 19 -rokotteiden sivuvaikutuksina, mutta molemmat häiriöt voivat johtua henkisen stressin aiheuttaman vasokonstriktion aiheuttamista verenkierron häiriöistä [16].

Covid 19 -rokotteiden epäiltyjen tai havaittujen sivuvaikutusten litania, josta tässä keskustellaan, korreloi vahvasti hyvin tunnettujen verisuonten supistumishäiriöiden kanssa, joissa verenkierto vähenee tai estyy kokonaan. MSIMI:tä esiintyy 70 prosentilla ihmisistä, joilla on aivoverenkiertohäiriö [17], ja on ennustettu, että noin 16,3 miljoonalla yli 20-vuotiaalla amerikkalaisella on aivoverenkiertohäiriö. American Heart Association (AHA) raportoi, että Yhdysvalloissa noin 82,6 miljoonalla ihmisellä on jonkinlainen sydän- ja verisuonitauti [18]. Kun MSIMI yhdistetään näihin sairauksiin, se lisää entisestään kuolleisuusriskiä.

Lue myös:   Lääketeollisuus on vaarallinen terveydelle. Lisää todisteita COVID-19:n avulla.

Tässä esitetyt tiedot herättävät mielenkiintoisen kysymyksen: aiheuttaako rokotteiden ympärillä tapahtuva pelon lietsominen monia näistä havaituista haittavaikutuksista aiheuttamalla tarpeetonta stressiä haavoittuvissa ihmisissä? Aiheuttaako rokotusvastaisen tiedon levittäminen ja luonne, joka saattaa herättää pelkoa väestössä, ahdistusta ja verisuonten supistumista, mikä johtaa huimauksen, hypernean, pyörtymisen, veren hyytymisen, aivohalvauksen ja sydänkohtauksen kaltaisiin sairauksiin? Tässä käsitelty tiede osoittaa selvästi, että ahdistus ja pelko aiheuttavat verisuonten supistumishäiriöitä ja että tietty liike, joka yrittää pelastaa ihmisiä, joilla on syvä puute tieteellisestä ja lääketieteellisestä koulutuksesta (rokotusten vastainen liike), rokotteiden haittavaikutuksilta, saattaa itse asiassa olla se taho, joka aiheuttaa suurimman osan haittavaikutuksista.

Sullivan et al. olivat osoittaneet, että MSIMI osoittautui vaarallisemmaksi naisilla, kun perifeeriset verisuonet olivat supistuneet. Kun naisille tehtiin tonometriatutkimus, keskimääräinen suhde liittyi 0,11-0,35:een, mikä on hieman yli kolminkertainen suhde [6]. Tautienvalvontakeskus (CDC) havaitsi myös, että Covid 19 -rokotteesta aiheutuvista haittavaikutuksista raportoivien naisten määrä oli noin kolmesta nelinkertainen miehiin verrattuna [19]. CDC:n raportoimat luvut olivat 4296 haittavaikutusta naisilla ja 1056 miehillä. Rinnakkaisuus näissä tiedoissa on varsin selvä, ja se saattaa vapauttaa Covid 19 -rokotteet perusteellisesti syytteistä havaittujen haittavaikutusten osalta ja osoittaa MSIMI:n ja muiden verenkierto-olosuhteiden hyvin vakiintuneen ja tutkitun tilan savuavaksi aseeksi.

MSIMI:n ja muiden tässä käsiteltyjen sydämen toimintahäiriöiden lisäksi plasebovaikutus on myös vahva merkki mahdollisista haittavaikutuksista, sillä usko haitallisiin haittavaikutuksiin (nocebo-vaikutus) voi aiheuttaa haitallisia haittavaikutuksia [20]. On myös osoitettu, että plasebovaikutus voi olla niin voimakas, että se voi vaikuttaa autonomisen hermoston ohjaamiin loppuelintoimintoihin [21]. Sekä placebo- että nocebo-vaikutus on molemmat huomioitu tässä yhteydessä, koska MSIMI johtuu psyykkisestä stressistä, eli psyykkisen tilan ja biologisen häiriön välisestä yhteydestä, joka on jo vakiintunut kirjallisuudessa. Tämä on erittäin huolestuttavaa, kun rokotteiden ympärillä levitetään pelkoa, sillä ne, jotka odottavat saavansa haittavaikutuksia, saattavat lisätä riskiä saada haittavaikutuksia [22].

Lihavuudella voi myös olla merkitystä Covid 19 -rokotteiden huonoihin tuloksiin [23]. Lihavilla henkilöillä näyttää myös olevan suurempi riski sairastua MSIMI:hin [24], mikä on yhdenmukainen tämän asiakirjan tulosten kanssa. Lihavilla koehenkilöillä havaittiin myös lisääntyneitä haittavaikutuksia Pfizerin rokotetta käytettäessä [25]. Lihavuus tai valtimoiden huono terveys voi lisätä rokotteen haittavaikutuksen mahdollisuutta.

2. Päätelmät

Tässä minikatsauksessa todetaan, että henkilöiden, joilla on aiemmin ollut sydänsairauksia, liikalihavuutta, huono terveydentila yhdistettynä äärimmäiseen stressiin tai rokotteiden pelkoon, tulisi käydä lääkärin luona keskustelemassa hoitojen tai lääkkeiden, kuten verisuonten tai valtimoiden laajentajien tai mahdollisesti antikoagulanttien, käytöstä ennen rokotusten ottamista, sillä nämä toimenpiteet ammattilaisen ohjauksessa voivat auttaa ylläpitämään tervettä veren virtausta henkilön elimistössä ja voivat tarjota etuja sen varmistamiseksi, että taustalla olevien terveydentilojen aiheuttamia haittareaktioita ei sekoiteta rokotteiden aiheuttamiin haittareaktioihin.

Kaikkia tietoja tai väitteitä rokotteiden aiheuttamista haittavaikutuksista olisi ensin punnittava suhteessa tutkittavan terveyshistoriaan ja keskityttävä hänen verisuoni- ja valtimojärjestelmäänsä, kardiologiseen kuntoonsa ja taipumukseen psyykkisen stressin aiheuttamaan iskemiaan.

Tämä lyhyt katsaus ei ole tyhjentävä, mutta siinä todetaan, että on erittäin todennäköistä, että monet viimeaikaisista rokotteista saadut haittavaikutusilmoitukset liittyvät verisuonten supistumiseen yhdessä MSIMI:n tai CAD:n kanssa.

Tämä asiakirja tarjoaa myös hallituksille mahdollisuuden tarkastella uudelleen rokotteiden haittavaikutuksia koskevia väitteitä ja punnita olemassa olevien terveystilojen määrää, joita monilla näistä henkilöistä on saattanut olla. Jos voidaan todeta, että monissa tapauksissa, joissa on ilmennyt ilmeisiä haittavaikutuksia, on ollut CAD, HD, MSIMI tai EII, haittavaikutukset voidaan lukea emotionaalisen stressin tai ahdistuksen syyksi eikä rokotteiden syyksi. Tämän emotionaalisen ahdistuksen ja pelon syy tai lähde on sitten tutkittava, tunnistettava ja hallittava tulevissa rokotusohjelmissa. Ihmiskunta on viime vuosikymmenen aikana kokenut keskimäärin kahden vuoden välein virusepidemian. Rokotteiden sivuvaikutusten aiheuttaman pelon hallitseminen on siis ensiarvoisen tärkeää, kun halutaan tarjota nopeasti markkinoille saatettavia ratkaisuja tulevia rokotusohjelmia varten.

2.1. Tutkimuksen rajoitukset

Tätä katsausta rajoittaa se, että siinä keskitytään ensisijaisesti stressivasteen aiheuttamiin verisuonia supistaviin tiloihin, ja myös se, että ei ole tehty laajamittaisia kliinisiä tutkimuksia sen selvittämiseksi, voisiko uusien verisuonia laajentavien aineiden tai antikoagulanttien yhdistelmien käyttäminen rokotteiden kanssa vähentää rokotteen haittavaikutuksia, mikä voisi myös auttaa selvittämään, johtuvatko haittavaikutukset rokotteista vai MSIMI:n kaltaisista tiloista. Tarvitaan lisätutkimuksia siitä, voisivatko haittavaikutukset johtua stressireaktiosta.

Alaviitteet

Kirjoituspäivä: Maanantai, 22. marraskuuta 2021.

Avustajat: Raymond D Palmer.

Eturistiriita: Raymond D Palmer on Full Spectrum Biologicsin tiedejohtaja.

Referenssit

 1. Polack FP, Thomas SJ, Kitchin N, Absalon J, Gurtman A, Lockhart S, et al. Safety and efficacy of the BNT162b2 mRNA covid-19 vaccine. N Engl J Med. 2020;383(27):26032615. doi: 10.1056/NEJMOA2034577. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 2. Kaur SP, Gupta V. COVID-19 Vaccine: a comprehensive status report. Virus Res. 2020;288:198114. doi: 10.1016/J.VIRUSRES.2020.198114. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 3. Hervé C, Laupèze B, Del Giudice G, Didierlaurent AM, Da Silva FT. The how’s and what’s of vaccine reactogenicity. NPJ Vaccines. 2019;4(1):1–11. doi: 10.1038/s41541-0190132-6. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 4. Beutler B. Microbe sensing, positive feedback loops, and the pathogenesis of inflammatory diseases. Immunol Rev. 2009;227(1):248–63. doi: 10.1111/J.1600-065X.2008.00733.X. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 5. Krantz DS, Santiago HT, Kop WJ, Merz CNB, Rozanski A, Gottdiener JS. Prognostic value of mental stress testing in coronary artery disease. Am J Cardiol. 1999;84(11):1292–7. doi: 10.1016/S0002-9149(99)00560-3. [PubMed] [CrossRef[]
 6. Sullivan S, Hammadah M, Al Mheid I, Wilmot K, Ramadan R, Alkhoder A, et al. Sex differences in hemodynamic and microvascular mechanisms of myocardial ischemia induced by mental stress. Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2018;38(2):473–80. doi: 10.1161/ATVBAHA.117.309535. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 7. Vaccarino V, Sullivan S, Hammadah M, Wilmot K, Al Mheid I, Ramadan R, et al. Mental stress induced-myocardial ischemia in young patients with recent myocardial infarction: sex differences and mechanisms. Circulation. 2018;137(8):794. doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.117.030849. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 8. Ramadan R, Sheps D, Esteves F, Zafari AM, Bremner JD, Vaccarino V, et al. Myocardial ischemia during mental stress: role of coronary artery disease burden and vasomotion. J Am Hear Assoc Cerebrovasc Dis. 2013;2(5) doi: 10.1161/JAHA.113.000321. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 9. Sheps DS, McMahon RP, Becker L, Carney RM, Freedland KE, Cohen JD, et al. Mental stress-induced ischemia and all-cause mortality in patients with coronary artery disease: results from the Psychophysiological Investigations of Myocardial Ischemia study. Circulation. 2002;105(15):1780–4. doi: 10.1161/01.CIR.0000014491.90666.06. [PubMed] [CrossRef[]
 10. Hayashi N, Someya N, Endo MY, Miura A, Fukuba Y. Vasoconstriction and blood flow responses in visceral arteries to mental task in humans. Exp Physiol. 2006;91(1):215–20. doi: 10.1113/EXPPHYSIOL.2005.031971. [PubMed] [CrossRef[]
 11. Kaur RJ, Dutta S, Charan J, Bhardwaj P, Tandon A, Yadav D, et al. Cardiovascular adverse events reported from COVID-19 vaccines: a study based on WHO database. Int J Gen Med. 2021;14:3909. doi: 10.2147/IJGM.S324349. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 12. Clementy N, Fourquet A, Andre C, Bisson A, Pierre B, Fauchier L, et al. Benefits of an early management of palpitations. Medicine (Baltim) 2018;97(28) doi: 10.1097/MD.0000000000011466. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 13. Heusch G. Heart rate in the pathophysiology of coronary blood flow and myocardial ischaemia: benefit from selective bradycardic agents. Br J Pharmacol. 2008;153(8):1589. doi: 10.1038/SJ.BJP.0707673. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 14. Taylor S, Asmundson GJG. Immunization stress-related responses: implications for vaccination hesitancy and vaccination processes during the COVID-19 pandemic. J Anxiet Disord. 2021;84:102489. doi: 10.1016/J.JANXDIS.2021.102489. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 15. Taneja I, Medow MS, Glover JL, Raghunath NK, Stewart JM. Increased vasoconstriction predisposes to hyperpnea and postural faint. Am J Physiol Heart Circ Physiol. 2008;295(1):H372. doi: 10.1152/AJPHEART.00101.2008. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 16. Lechien JR, Diallo AO, Dachy B, Le Bon SD, Maniaci A, Vaira LA, et al.COVID-19: postvaccine smell and taste disorders: report of 6 cases. Ear Nose Throat J. 2021. Published online. [PubMed] [CrossRef]
 17. Mental stress-induced myocardial ischemia: an under-recognized cardiac risk factor? American college of cardiology; [Accessed 1 December 2021]. https://www.acc.org/latest-in-cardiology/articles/2014/07/18/18/35/mental-stress-inducedmyocardial-ischemia-an-underrecognized-cardiac-risk-factor . []
 18. Roger VL, Go AS, Lloyd-Jones DM, Adams RJ, Berry JD, Brown TM, et al. Heart disease and stroke statistics–2011 update: a report from the American Heart Association. Circulation. 2011;123(4) doi: 10.1161/CIR.0B013E3182009701. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 19. Gee J, Marquez P, Su J, Liu R, Myers T, Nair N, et al. First month of COVID-19 vaccine safety monitoring — United States, December 14, 2020–January 13, 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2021;70(8):283–8. doi: 10.15585/MMWR.MM7008E3. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 20. Wager TD, Atlas LY. The neuroscience of placebo effects: connecting context, learning and health. Nat Rev Neurosci. 2015;16(7):403. doi: 10.1038/NRN3976. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 21. Meissner K. The placebo effect and the autonomic nervous system: evidence for an intimate relationship. Philos Trans R Soc Lond B Biol Sci. 2011;366(1572):1808–17. doi: 10.1098/RSTB.2010.0403. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 22. Benedetti F, Carlino E, Pollo A. How placebos change the patient’s brain. Neuropsychopharmacology. 2011;36(1):339–54. doi: 10.1038/NPP.2010.81. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 23. Kipshidze N, Kipshidze N, Fried M. COVID-19 vaccines: special considerations for the obese population. Obes Surg. 2021;31(8):1. doi: 10.1007/S11695-021-05404-Y. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 24. Soufer R, Fernandez AB, Meadows J, Collins D, Burg MM. Body mass index and risk for mental stress-induced ischemia in coronary artery disease. Mol Med. 2016;22:286. doi: 10.2119/MOLMED.2016.00128. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
 25. Menni C, Klaser K, May A, Polidori L, Capdevila J, Louca P, et al. Vaccine side-effects and SARS-CoV-2 infection after vaccination in users of the COVID Symptom Study app in the UK: a prospective observational study. Lancet Infect Dis. 2021;21(7):939–49. doi: 10.1016/S1473-3099(21)00224-3/ATTACHMENT/05D885CC-88B3-43A5-BE70912E3DD2F3A6/MMC1.PDF. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef[]
Lue myös:   Lääketeollisuus on vaarallinen terveydelle. Lisää todisteita COVID-19:n avulla.

 

Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9629406/

Kommentoi

Previous post Psykologi sanoo, että koko sukupuoli-ideologiaan perustuva teollisuus rakentuu epäonnistuneeseen tutkimukseen, joka kumosi tutkijan teorian
Next post Lääketeollisuus on vaarallinen terveydelle. Lisää todisteita COVID-19:n avulla.
Close
%d bloggaajaa tykkää tästä: