16.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

“EU unissakävelee uuteen maahanmuuttokriisiin”

2 min read
“EU unissakävelee uuteen maahanmuuttokriisiin”

EPP-pomo Weber

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/01k6

EPP-pomo Weber on vaatinut EU:n ja Tunisian välisiä neuvotteluja pakolaissopimuksesta. Maahanmuuttajien lisääntymisen vuoksi Italia on jo julistanut hätätilan, eikä sitä saa jättää yksin.

Euroopan kansanpuolueen (EPP) puheenjohtaja, CSU:n poliitikko Manfred Weber on varoittanut viimeaikaisen pakolaisten määrän kasvun seurauksista. “EU kävelee unissa uuteen siirtolaiskriisiin, vaikka nopeasti kasvava muuttopaine on ilmeinen”, hän sanoi “Bild”-sanomalehdelle. Italiaan saapui tammi-maaliskuussa yli 300 prosenttia enemmän siirtolaisia ​​kuin edellisen vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. “Italia on jo julistanut hätätilan – ja muut EU-maat katsovat toiseen suuntaan. Emme saa jättää Italiaa rauhaan”, Weber sanoi.

Tämänhetkisen kehityksen seurauksena EPP-johtaja vaatii EU:n ja Tunisian välisiä neuvotteluja toisesta pakolaissopimuksesta, joka perustuu Turkin sopimuksen malliin. “Samalla tavalla kuin Turkin sopimus, ihmiskauppajengit on pysäytettävä yhdessä.” Weberin mukaan rajavalvonnan ja valvonnan sekä laittomien siirtolaisten torjunnan pitäisi vihdoin toimia. Tätä varten EU:n komission on neuvoteltava nopeasti uudet kotiuttamissopimukset. Sadat tuhannet laittomat siirtolaiset pakotetaan poistumaan maasta, mutta jäämään EU:hun, koska heidän kotimaansa ei ota heitä takaisin.

Huomattavasti enemmän siirtolaisia ​​Keski-Välimeren reitillä

Pyynnön taustalla ovat viimeksi rekisteröidyt muutokset eri Eurooppaan suuntautuvien reittien käytössä. Euroopan rajavartiovirasto Frontex oli jo raportoinut tammi-helmikuun aikana jyrkän lisääntyneen siirtolaisten määrässä, jotka saapuvat Italiaan ja Maltalle niin sanottua Keski-Välimeren reittiä pitkin. Toisaalta putoamisluvut rekisteröitiin Länsi-Balkanin reitillä tai Länsi-Välimeren reitillä Espanjaan.

“Bild”-sanomalehti, viitaten nykyiseen Frontexin raporttiin, on nyt raportoinut, että Tunisia on nyt korvannut Libyan tärkeimpänä siirtomaana: Tämän mukaan 57 prosenttia Italiaan saapuvista siirtolaisista aloitti salakuljettajien laivoilla Tunisiassa. Raportin mukaan Frontex odottaa, että vuonna 2022 saavutettu 330 000 siirtolaisen määrä voitaisiin saavuttaa jo tämän vuoden kesällä.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Türk oli viime viikolla huolissaan veneilijöiden vaaroista Keski-Välimeren reitillä. Vuodesta 2014 lähtien yli 26 000 ihmistä on kuollut tai kadonnut Välimeren ylittäessä, joista yli 20 000 on matkalla Italiaan ja Maltalle, Türk sanoi. Epätoivoisten ihmisten määrä on lisääntynyt jyrkästi, jotka vaarantavat henkensä. Türk vaatii lisää mahdollisuuksia lailliseen maahanmuuttoon, parempaa vastuunjakoa, järjestelyjä kaikkien pelastettujen turvalliseksi ja nopeaksi maihinnousuksi sekä maahanmuuttopolitiikan riippumatonta seurantaa.