24.2.2024

Publication-X

"I am but one voice, but together, we can turn miracles to reality!"

Joe Biden sanoo, että ilmastonmuutos on “pelottavampi kuin ydinsota”.

1 min read
Joe Biden sanoo, että ilmastonmuutos on “pelottavampi kuin ydinsota”.
Jaa artikkeli tällä linkillä: https://publication-x.com/click/hokr

Ilmastonmuutos on pelottavampi kuin ydinsota, sanoo Yhdysvaltain presidentti Joe Biden. Hän kertoi Vietnamissa toimittajille, että maailmanlaajuinen lämpötilan nousu 1,5 astetta seuraavien kahden vuosikymmenen aikana olisi “pelottavampi” kuin ydinholokausti, raportoi Baxter Dmitry.

Hänen puheessaan JW Marriott -hotellissa Hanoissa Biden sanoi viikonloppuna: “Ainoa eksistentiaalinen uhka, joka on ihmiskunnalle vielä pelottavampi kuin ydinsota, on maapallon lämpeneminen yli 1,5 astetta seuraavien 20 – 10 vuoden aikana.”

“Se olisi todella ongelma”, hän lisäsi. “Silloin ei ole paluuta.”

Tämä tulee “vähentämään huomattavasti ilmakehään päästettyä hiilidioksidia, mutta sen toteuttaminen maksaa paljon rahaa. Ja maailma sanoo, että meidän etumme – kollektiivinen etumme on tehdä se”, hän sanoi.

“Ajattelitko koskaan istuvasi G20-kokouksessa, jossa kaikki puhuvat ilmaston lämpenemisestä? Ei vitsi. Ajattelitko koskaan niin?” hän kysyi retorisesti.

Biden hämmensi toimittajia viittaamalla John Waynen elokuvaan, jossa intiaani tiedustelija kutsuu unionin sotilasta “valehtelevaksi ponisotilaaksi koiran pään kanssa.”

“No, on paljon valehtelevia ponisotilaita koiran pään kanssa – ilmaston lämpenemisestä, mutta ei enää”, hän totesi. “Yhtäkkiä kaikki ymmärtävät, että se on ongelma. Eikä mikään voita valon näkemistä.”