29.11.2023

Publication-X

Shamed and defaced, scathed and disgraced, tainted by hatred and can't be erased!

Yhdistyneet kansakunnat väittää, että “ihmiskunta on avannut portit helvettiin”

2 min read
Yhdistyneet kansakunnat väittää, että “ihmiskunta on avannut portit helvettiin”

Kun monet maapallon hallitsijat kokoontuvat keskustelemaan siitä, miten maapallon ihmiskarjaa voitaisiin valvoa edelleen, Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeri António Guterres varoitti jyrkästi: “Ihmiskunta on avannut portit helvettiin.” Hallitseva luokka on kokoontunut huippukokoukseen “ilmastokriisistä”.

Useimmat keskustelut pyörivät sen ympärillä, kuinka pitää ihmiskarja orjuuden tilassa ja edistää sitä, jotta ne voidaan täysin hallita. Historiallisesti pelko on toiminut melko hyvin. “Kauhealla kuumuudella on kauhistuttavia vaikutuksia. Hämmentyneitä maanviljelijöitä katsomassa tulvien viemää satoa. Paahtavat lämpötilat synnyttävät sairauksia”, hän sanoi YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa pidettävän ilmastonhimohuippukokouksen avauspuheessa .

“Ilmastotoiminta on kääpiöisempi haasteen laajuuden vuoksi”, hän lisäsi. Guterres varoitti myös, että jos mikään ei muutu, olemme matkalla “kohti vaarallista ja epävakaa maailmaa”. Mutta tiedämme, että ne eivät muutu. Ne, joiden odotetaan noudattavan käskyjään, ovat orjaluokka. Hallitsijat eivät koskaan rajoita itseään.

Yksipäiväisen konferenssin on tarkoitus luoda maailmanlaajuista vauhtia planeettojen lämmittämisen vähentämiseksi ennen YK:n COP28-ilmastokokousta Dubaissa joulukuussa.

Keskiviikon huippukokous on epätavallinen johtuen Guterresin päätöksestä rajoittaa puhujalista maihin, joilla hän katsoi olevan selkeät ja tehokkaat ilmastosuunnitelmat, ja maihin, jotka ovat valmiita lähettämään korkean tason johtajan puhumaan.

Niistä lähes 200 maasta, jotka olivat läsnä New Yorkissa yleiskokouksessa, vain 34 maata ja seitsemän kansalaisjärjestöä varmistivat puheenvuoron YK:n pääjohtajan huippukokouksessa.

Erityisesti puhujalistalta puuttuivat eräät maailman suurimmista saastuttajista, mukaan lukien  Kiina , Intia ja Yhdysvallat, vaikka Yhdysvaltain ilmastolähettiläs John Kerry osallistuu.

Listalta puuttui myös Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunak, joka kohtaa kotona vastareaktion maan ilmastositoumusten heikentämissuunnitelmista . -CNN

“Maat, jotka ovat sitoutuneet nollaan vuoteen 2050 mennessä ja Pariisin sopimuksen 1,5 asteen tavoitteeseen, ne laajentavat fossiilisten polttoaineiden lisensointia aikana, jolloin tieteen mukaan tämä on täysin ristiriidassa tämän 1,5 asteen tavoitteen kanssa.” hän kertoi CNN:n haastattelussa tiistaina.

Guterres kehotti kehittyneitä maita saavuttamaan netto-nollapäästöt ja poistamaan ilmakehästä vähintään yhtä paljon planeettaa lämmittävää saastetta kuin ne tuottavat vuoteen 2040 mennessä, ainakin kymmenen vuotta aikaisemmin kuin useimmat nykyiset sitoumukset. Hän myös pyysi maita sitoutumaan aikatauluihin fossiilisten polttoaineiden päästöjen asteittaiseksi lopettamiseksi sekä lisäämään merkittävästi rahoitusta auttaakseen matala- ja keskituloisia maita siirtymään nopeasti puhtaaseen energiaan ja investoimaan ilmastonsietotoimiin selviytyäkseen paremmin yhä ankarista äärimmäisistä sääolosuhteista.