Datasta selviää ettei vuosi 2023 ollut “ennätysten kuumin vuosi” yli 70 %:lle maailman väestöstä

Datasta selviää ettei vuosi 2023 ollut “ennätysten kuumin vuosi” yli 70 %:lle maailman väestöstä
Jaa artikkeli tällä linkillä: https://publication-x.com/click/19lm

Lisää epäilyksiä on herättänyt laajalti levitetty hälyttävä lämpötilaväite, jonka mukaan viime vuosi oli kuumin ennätysten alkamisen jälkeen. Yhdysvaltain kansallisen valtameren ja ilmakehän hallinnon (NOAA) julkaisemien lukujen syvällinen sukeltaminen paljastaa, että kaikkien aikojen kuumimmat väitteet eivät koskeneet suuria alueita maailmassa, mukaan lukien Aasia, Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Oseania, Itäinen Tyynenmeren alue ja Havaiji. alue, arktinen ja Etelämanner. Tutkiva tiedekirjailija Larry Hamlin toteaa tiedeblogissa Watts Up With That? että ainakin 58 % maapallon pinta-alasta, jolla asuu 73 % maailman väestöstä, ei kokenut hypettyä “korkeinta koskaan tallennettua” keskilämpötilan poikkeamaa.

Hamlin syyttää, että NOAA:n luonnehdinta, jonka mukaan vuoden 2023 maapallon keskilämpötilan poikkeama oli “korkein koskaan tallennettu”, vääristelee maailmanlaajuista todellisuutta, joka liittyy laajalti vaihteleviin keskilämpötiloihin monilla erilaisilla ilmasto-alueilla. Lisäksi hän huomauttaa, että hälyttäjät liioittelevat maailmanlaajuisten poikkeamien seurauksia väittämällä, että ne edustavat “maailmanlaajuista ilmastohätätilaa”, jossa “vuoden 2023 lämpötilat todennäköisesti ylittävät minkä tahansa ajanjakson viimeisten 100 000 vuoden aikana”. Kaikki tämä “naurettava” ilmastohälyttäjäpropaganda perustuu 0,15°C lisääntyneeseen poikkeavuuseroon vuodesta 2016.

Hamlin toteaa, että 2016 oli erittäin vahva El Niño- vuosi, kuten oli 2023. Itse asiassa, jos tarkastellaan tarkkaa satelliittiennätystä, voidaan havaita, että viimeisen 25 vuoden lämmön nousu on rajoittunut pääasiassa vahvoihin El Niño- vuosiin, mikä viittaa luonnolliseen Mahdollisesta havaitusta lämpenemisestä johtuu pikemminkin vaikutus kuin ihmisen tuottama hiilidioksidi. El Niño -tapahtumien puuttuessa kahden viime vuosikymmenen ilmastoennätys on ollut huomattava pitkistä lämpötaukoista. Lisäksi vuoden 2023 lämpötilaennätykseen saattoi vaikuttaa tammikuussa 2022 tapahtunut Hunga-Tongan sukellusvenepurkaus, joka nosti yhtäkkiä vesihöyryä, voimakasta, joskin lyhytaikaista “kasvihuonekaasua”, 13 % yläilmakehän yläosassa. Ei ole epäilystäkään siitä, että viime vuosi oli tavanomaista lämpimämpi, mutta vaihtelevat lämpötilan liikkeet ovat pitkällä aikavälillä pieniä, luonnollisesti luonnollisesti vaikuttavia ja hyvinkin kohtuullisen virhemarginaalin sisällä. Seuraavien 12–24 kuukauden aikana ne voivat yhtä helposti kaatua .

Yllä oleva taulukko näyttää suuret erot vuoden 2023 lämpötilapoikkeamissa planeetalla. Lämpeneminen on ollut lähes olematonta Etelämantereella, mutta maa-alueet, joissa kaupunkialueet kasvavat jatkuvasti, aiheuttavat usein suurimmat poikkeavuudet. Maailmanlaajuinen poikkeaman nousu 1,18 °C vastaa 15,08 °C:n lämpötilaa ja on suhteessa NOAA 1901-2000 -perustason keskiarvoon 13,9 °C. Katastrofihälytyksen merkkinä on kolmen 20 asteen celsiusasteen nousu edellisestä korkeammasta luvusta vuonna 2016, mikä on selvästi virhemarginaalin sisällä ja kuten tulemme näkemään, millään vakuuttavalla tarkkuudella mahdotonta mitata.

Kotkasilmäiset lukijat ovat varmasti huomanneet, että Hamlin pitää Pohjois-Amerikan “ei”-ennätyksenä, koska sen pieni, väitetty 0,02°C nousu El Niño -vuodesta 2016. Hänellä on pointti – tällainen väitetty nousu on mittaamaton, ja kun “ilmaston romahtamisen” panokset ovat korkeat, ja sitä voidaan pitää tieteellisesti perusteettomana. Useiden sääoperaatioiden, mukaan lukien NOAA ja UK Met Office, pintalämpötilatietojen kerääminen on yksinkertaisesti liian epäselvää . Tohtori Roy Spencer Alabaman yliopistosta Huntsvillestä, yksi tarkan UAH-satelliitin lämpötilaennätyksen takana olevista tutkijoista, julkaisi äskettäin artikkelin , jonka mukaan kaupunkilämpövaikutus oli vastuussa 57 %:sta lämpenemisestä Yhdysvalloissa vuodesta 1895 lähtien. esikaupunkien ja kaupunkien asemat. Tämä ei ehkä yllätä, koska Yhdistyneessä kuningaskunnassa Met Office väitti ennätyskorkean 40,3 °C:n lämpötilan 19. heinäkuuta 2022 mittalaitteesta sotilaallisen kiitotien puolivälissä. Noin 60 sekunnin piikkien aikaan kiitotiellä oli kolmen Typhoon-hävittäjän käytössä . Met Office käyttää maailmanlaajuista lämpötilatietoa nimeltä HadCRUT, ja viimeisen vuosikymmenen aikana se on lisännyt 30 % ylimääräistä lämpenemistä viimeaikaiseen ennätykseen takautuvasti.

Hamlin myös epäilee lisää Yhdysvaltojen lukua julkaisemalla alla olevan kaavion, joka on otettu US Climate Reference Networkin (USCRN) tietokannasta.

Harvoin viitatun USCRN:n perusti NOAA vuonna 2005 käyttämällä noin 114 huolellisesti sijoitettua lämpötilan mittausasemaa ympäri Yhdysvaltoja alueilla, jotka ovat kaukana kaupunkikehityksestä . Kuten voidaan huomata, hyvin vähän lämpenemistä on havaittavissa lähes kahden vuosikymmenen aikana. Hamlin toteaa, että Yhdysvalloissa ei ole nousevaa keskilämpötilapoikkeamatrendiä, sillä vuoden 2023 tulos ylitetään useilla vuosilla, mukaan lukien 2016.

Kuten Daily Skeptic on aiemmin todennut, tarkkaa lämpötilamittausta tuskin esitettiin ennen vuotta 1900, ja laajalle levinneet tiedotusvälineiden väitteet 125 000 vuoden ennätysten rikkomisesta ovat vain toiveajattelua niiden taholta, jotka pyrkivät kollektiivistamaan yhteiskuntaa Net Zero -aseella. Lämpötilan yleiset aiemmat suuntaukset voidaan havaita käyttämällä välitystodistusta, ja tämä kaikki viittaa paljon korkeampaan lämpenemiseen viime aikoina. Kun planeetta nousi jääkaudesta, monet tutkijat ovat sitä mieltä, että lämpötilat olivat 3–5 °C korkeammat monissa osissa maailmaa 8 000–5 000 vuotta sitten. On hyvin todennäköistä, että nykyiset “kiehumislämpötilat” ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin keskiajan ja roomalaisen lämpenemisen aikana.