15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Tutkinnan mukaan Trudeaun hallitus väärensi tiedustelutietoa väittäessään Freedom Convoy -rekkakuljettajien olevan osa väkivaltaisita ääriliikettä

3 min read
Tutkinnan mukaan Trudeaun hallitus väärensi tiedustelutietoa väittäessään Freedom Convoy -rekkakuljettajien olevan osa väkivaltaisita ääriliikettä

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/1ex6

Kanadan hallitus käytti vääriä tietoja väärennetyn tiedustelutiedon muodossa muodostaakseen Freedom Convoyn rokotteen vastustajat väkivaltaisiksi ääriliikkeiksi ja perustellakseen hätätilalakiin vetoamista, Public selvitti . Tässä on ote .

Kuukausia kestänyt julkinen tutkimus paljastaa, että Kanadan hallitus käytti disinformaatiota tukahduttaakseen “Freedom Convoy” -mielenosoituksen, jota johtivat rekkakuljettajat, jotka vaativat COVID-19-rokotemandaattien lopettamista helmikuussa 2022. Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi (RCMP) Kanadan kansalliset poliisivoimat levittivät tämän väärän tiedon muille “Five Eyes” -englanninkielisille maille.

Tämä löytö on merkittävä, koska se myötävaikuttaa siihen, että Yhdysvaltojen, Yhdistyneen kuningaskunnan, Australian, Uuden-Seelannin ja Kanadan tiedusteluviranomaiset, jotka ovat tehneet yhteistyötä valvonnassa toisen maailmansodan jälkeen, jäävät kiinni käyttämästä valtaansa väärin tutkiakseen ja vainotakseen valittujen poliittisia vihollisia. virkamiehet.

Vuonna 2013 National Security Agencyn alihankkija, josta tuli ilmiantaja Edward Snowden, paljasti, että Yhdysvaltain hallitus ja muut maat olivat rikkoneet laillisia suojatoimia perusteettoman valvonnan suhteen. FBI näyttää myös käyttäneen Five Eyes -kansakuntien välistä yhteistyötä vuonna 2016 luodakseen tekosyyn Venäjän yhteistoimintatutkimuksen aloittamiseen, jonka Yhdysvaltain oikeusministeriön erityissyyttäjä John Durham tuomitsi viime vuonna.

Tarina alkaa vuodesta 2022, jolloin tiedotusvälineet väittivät, että rekkakuljettajien Freedom Convoy -mielenosoitus oli rasistinen, fasistinen tai äärioikeistolainen liike. Kanadan pääministeri Justin Trudeau kutsui saattuetta “pieneksi marginaalivähemmistöksi, jolla on sopimattomia näkemyksiä” ja syytti konservatiivisia parlamentin jäseniä vihan tukemisesta. “Konservatiivisen puolueen jäsenet voivat seistä hakaristi heiluttavien ihmisten kanssa. He voivat seistä ihmisten kanssa, jotka heiluttavat konfederaation lippua, Trudeau sanoi.

Helmikuun 14. päivänä 2022 Trudeau ryhtyi poikkeukselliseen toimenpiteeseen vetoamalla hätätilalakiin ensimmäistä kertaa Kanadan historiassa. Laki antoi hallitukselle laajat valtuudet pidättää mielenosoittajia, jäädyttää heidän pankkitilinsä, takavarikoida omaisuutta ja purkaa saartoja, minkä Trudeau teki.

Keskeinen osa Trudeaun lakiin vetoamista oli väitetty äärioikeiston ja väkivallan uhka, mutta  uudet asiakirjat  , jotka podcaster Jeremy Mackenzie sai Kanadan tiedonvapauslain kautta, osoittavat, että tämä radikaali toimenpide perustui tekaistuihin tiedustelutietoihin. Lisäksi Kanada näyttää jakaneen tämän disinformaation muiden Five Eyes -allianssin jäsenten kanssa. Five Eyes sisältää Kanadan, Yhdysvallat, Iso-Britannian, Australian ja Uuden-Seelannin. 

On edelleen monia kysymyksiä siitä, miksi näin tapahtui. Emme ole saaneet vastauksia keskeisiltä toimijoilta. Trudeaun hallitus ja Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi (RCMP) kertoivat Publicille , että he vastaisivat kommenttipyyntöihimme, mutta eivät toistaiseksi ole vastanneet.

Uuden-Seelannin poliisi, jolle Trudeaun hallitus jakoi disinformaatiota, kertoi Publicille , ettei se “voi kommentoida kyselyitä, joilla pyritään vahvistamaan, ovatko tietyt henkilöt tai organisaatiot poliisitutkinnan kohteena tai ovatko ne olleet yksityisyyssyistä”.

Tämä skandaali näyttää lisäävän yhä useampia tapauksia, jotka paljastavat tiedustelu- ja turvallisuusvirastojen politisoitumisen Five Eyes -maissa ideologisten, poliittisten ja vastapopulististen tavoitteiden saavuttamiseksi. Mutta kuinka tarkalleen ottaen Trudeaun hallitus käytti väärennettyjä todisteita pysäyttääkseen rekkakuljettajien mielenosoituksen? Ja miksi Five Eyes -hallitukset ympäri maailmaa käyttävät samanlaisia ​​strategioita populistien muodostamiseen, vangitsemiseen ja demonisoimiseen?

Kannattaa lukea kokonaan .