BIOLOGINEN ROTUSOTA: Puolustusraportti varoittaa tulevien ruttojen kohdistuvan tiettyihin genomeihin ja rotuihin

BIOLOGINEN ROTUSOTA: Puolustusraportti varoittaa tulevien ruttojen kohdistuvan tiettyihin genomeihin ja rotuihin
Jaa artikkeli tällä linkillä: https://publication-x.com/click/3z1z

Manipuloidut taudinaiheuttajat ovat pitkään olleet teoreettinen huolenaihe, mutta teknologinen kehitys on nopeasti vienyt kehittyneet biotekniikan aseet abstraktista todelliseksi mahdollisuudeksi – ja uusi puolustusraportti viittaa tietyntyyppiseen biologiseen aseen, jonka he sanovat olevan sodankäynnin tulevaisuus.

National Research Defense Instituten ja puolustusministerin viraston rahoittama Rand Corporationin raportti osoitti, että muokattuja taudinaiheuttajia voidaan aseistaa ja korosti, että maiden on tärkeää ottaa nämä tekniikat huomioon strategioita ja suunnitelmia tehdessään , kirjoittaa Cassie B.

Raportissa yksilöidään synteettisesti tuotetut ja genomillisesti kohdistetut tuholaiset keskeiseksi painopistealueeksi.

“Teknologiset parannukset, mukaan lukien mRNA-rokotteet (lähettiribonukleiinihapporokotteet), CRISPR-geenisekvenssien (klusteroitujen säännöllisesti väliin sijoitettujen lyhyiden palindromisten toistojen) käyttö geenitekniikan työkaluna ja BCI:n (brain-computer interfaces) edistyminen, voivat muuttaa strategisia laskelmia.” se sanoo.

Aiemmin biologisia aseita ei otettu kovin vakavasti, koska niitä käyttäneille asevoimille oli niin suuri sivuvaurioiden vaara. Koska taudinaiheuttajat kulkeutuvat niin helposti, todennäköisyyttä, että ne vaikuttaisivat niitä vapauttajiin, pidettiin pitkään liian suurena, jotta niistä olisi tehty käyttökelpoinen sodankäynti.

Yksi biotekniikan nopean kehityksen huonoista puolista on kuitenkin kehitettyjen patogeenien kehittyminen , jotka voivat kohdistua yksilöihin, joilla on tietyt geneettiset merkkiaineet, mikä tarkoittaa, että tietyt ihmisryhmät voidaan kohdistaa vahingoittamatta niitä, jotka käyttävät näitä aseita. Lisäksi, kun CRISPR- ja tekoälyteknologiat tulevat yhä kustannustehokkaammiksi joka päivä, tämäntyyppisten aseiden odotetaan olevan asekehityksen pääpaino tulevaisuudessa.

Toinen syy, miksi näitä aseita etsitään, on se, että tällaisten taudinaiheuttajien lähteen jäljittäminen voi olla erittäin vaikeaa. Tämän seurauksena nämä bioaseet olisivat erittäin houkuttelevia salaisiin operaatioihin, koska niitä olisi vaikea tunnistaa ja saattaa vastuuseen.

Raportti huomauttaa, että: “Verrattuna tarttumattomiin taudinaiheuttajiin, tarttuvia taudinaiheuttajia on luonnostaan ​​vaikea liittää mihinkään toimijaan tai jopa luonnollisiin syihin verrattuna ihmisiin… ja niillä on paljon suurempi mahdollisuus joukkotuhoihin ja yhteiskunnallisiin häiriöihin.”

Tämäntyyppisten aseiden potentiaali tarkoittaa, että bioturvallisuuslaboratorioiden turvallisuus ei ole koskaan ollut tärkeämpää. Kehittyneiden biotekniikan aseiden luominen vaatii kehittynyttä teknologiaa, joka voi olla erittäin kallista, mikä tarkoittaa, että monilla mailla, puolisotilaallisilla operaatioilla ja terroristiryhmillä ei ole resursseja kehittää niitä. Haitalliset toimijat voivat kuitenkin varastaa teknologian kehittyneempien maiden laboratorioista, jotka työskentelevät tämän tyyppisen tekniikan parissa.

Maailmanlaajuisesti on syntynyt useita bioturvallisuuslaboratorioita, jotka on varustettu ihmis- ja eläinperäisten patogeenien kanssa työskentelemiseen. Maailman vaarallisimpien taudinaiheuttajien, BSL-4-laboratorioiden, kanssa toimivia laboratorioita rakennetaan massiivisesti, ja Euroopassa on vuosisadan vaihteesta lähtien vähintään 30 uutta tämän luokituksen laboratoriota. Samaan aikaan Aasian maat, kuten Intia ja Filippiinit, rakentavat 18 uutta BSL-3- ja BSL-4-laboratoriota. Vaikka heidän tutkimuksensa on tarkoitus löytää ratkaisuja luonnollisiin taudinaiheuttajiin, nämä laitokset tarjoavat suuremman määrän kohteita niille, jotka haluavat varastaa patogeenejä.

Kiina varoittaa geneettisten aseiden aiheuttamasta uhasta

Viime syksynä Kiinan johtava vakoojavirasto varoitti geneettisten aseiden uhasta, jotka voivat kohdistaa tiettyihin rotuihin. Valtion turvallisuusministeriön viesti kiinalaisessa sosiaalisen verkostoitumisen sovelluksessa varoitti: “Jos henkilöt tai organisaatiot käyttävät niitä taka-ajatuksena, geneettisiä aseita voitaisiin jopa kehittää ennalta määrätyn rodun kohteiden tappamiseen, jolloin tiettyjä rotugeenejä sisältävien kohteiden eliminoiminen hyökätään valikoivasti. .”

He lisäsivät, että geneettiset aseet muodostavat suuremman uhan kuin perinteiset kemialliset ja biologiset aseet, koska niitä on helppo levittää, vaikea estää ja eristää ja hyvin piilottaa.