Kirja vuodelta 1972 aloitti ilmastohulluuden – toinen kirjoittaja haluaa vähentää maailman väkilukua miljardiin

Kirja vuodelta 1972 aloitti ilmastohulluuden – toinen kirjoittaja haluaa vähentää maailman väkilukua miljardiin
Jaa artikkeli tällä linkillä: https://publication-x.com/click/qdlg

Se on käsiala, jota kriitikot ovat jo arvostelleet Georgia Guidestonesissa. Meillä on liikaa ihmisiä tässä maailmassa – jotkut ylimieliset “eliitit” kuvailevat niitä hyödyttömiksi syöjiksi. Suunnitelma ihmiskunnan vähentämiseksi esiteltiin eräässä kirjassa, jota voidaan pitää myös tämän päivän ilmastohulluuden virallisena lähtösignaalina. Jotkut hullut miljardöörit näyttävät pitävän “Kasvun rajat” vuodelta 1972 oppaana kansanmurhaan.

Rokotuskampanjasta huolimatta maailmassa on edelleen liikaa ihmisiä. Ainakin niiden itsensä julistautuneiden eliitin mielestä, jotka uskovat, että miljardi ihmistä riittäisi. Johdantotekstissä mainitut Georgia Guidestones ehdottivat vain 500 miljoonaa. Loput? Pitäisi “pienentää hitaasti” jos mahdollista – ihanteellisesti globaalin diktatuurin kautta.

Dennis Meadows oli kirjoittanut The Limits to Growth -kirjan yhdessä Donella Meadowsin, William W. Behrens III:n ja Jorgen Randersin kanssa. Kirjan julkaisi Rooman klubi, ja se on raportti vuonna 1972 julkaistusta tutkimuksesta maailman tulevaisuudesta ja globaalista taloudesta. Se toteutettiin Yhdysvaltain MIT:ssä ja VW rahoitti miljoonalla Saksan markalla.

Pohjalla olivat mallilaskelmat – eli pseudotieteelliset numeropelit, kuten ne, joilla äskettäin käytettiin Corona-plandemiaa ja sen lukuisia mittauksia. Tutkimuksessa tarkasteltiin viittä muuttujaa: teollistuminen, väestönkasvu, aliravitsemus, raaka-ainevarantojen hyödyntäminen ja elintilan tuhoutuminen. Esitettiin lukuisia oletuksia, jotka ovat osoittautuneet vääriksi, mutta ovat olleet useiden pelo- ja paniikkikampanjoiden takana sen jälkeen, kuten raaka-aineiden rajallisuus, jota on kaikista ennusteista huolimatta edelleen runsaasti. Myös ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen harhaluulo esiteltiin – jota, vaikka sitä ei olekaan pystytty esittämään tieteellisesti sitten vuoden 1972, hallitsee edelleen maailmanpolitiikkaa.

Simulaatiot vuodelta 1992 tehtiin, koska datatilanne parani vuoteen 1972 verrattuna. Vuonna 1972 kirjoittajat mainitsivat kasvihuonekaasujen ilmastovaikutuksen, mutta eivät kyenneet ymmärtämään seurauksia. Vuonna 1992 ihmisen aiheuttama kasvihuoneilmiö voitiin arvioida paljon paremmin. CFC-yhdisteiden aiheuttamasta otsonikerroksen heikentymisestä on omistettu erillinen luku. Yhtäältä tämä kuvaa CFC-päästöjen aiheuttamaa rajanylitysongelmaa ja toisaalta myös tekee selväksi, että ihmiskunta pystyy reagoimaan globaaleihin ongelmiin ja solmimaan kansainvälisiä sopimuksia otsonikerroksen suojelemiseksi.Wikipedia “Kasvun rajoista” ja tarkistuksesta vuonna 1992. Myös tuolloinen petos väitetyn otsoniaukon kanssa keskusteltiin ja ruokkii työssä.

Keskeinen viesti ja vaatimus työn tuloksena on maailman väestön väheneminen. On olemassa erilaisia ​​lähestymistapoja, jotka vaihtelevat kirjan myöhemmissä tarkistetuissa painoksissa. Esimerkiksi vuonna 2016 vaadittiin maailman väestönkasvun hidastamista yhteen prosenttiin. Itse asiassa ihmiset, kuten toinen kirjoittaja Meadows, vaativat vähentämistä miljardiin ihmiseen – ja siten olemassaolon tai lisääntymisen lopettamista 7 miljardiin.

“Jos meillä  on erittäin vahva diktatuuri, joka on älykäs  … ja [ihmisillä on] alhainen elintaso”,

“Mutta haluamme vapauden ja korkean elintasonsa,  joten meillä on miljardi ihmistä .”

“Ja olemme nyt seitsemältä, joten  meidän on palattava alas .”

“Toivon, että tämä voi olla hidasta, suhteellisen hidasta ja että se voidaan tehdä suhteellisen tasa-arvoisella tavalla, jotta ihmiset jakavat kokemuksensa.”

“Jos meillä on erittäin vahva diktatuuri, joka on älykäs… ja [ihmisillä] on alhainen elintaso.”

“Mutta haluamme vapautta ja korkeaa elintasoa, joten meillä on miljardi ihmistä.”

“Ja olemme nyt seitsemän, joten meidän on palattava alas.”

“Toivon, että tämä voidaan tehdä hitaasti, suhteellisen hitaasti ja että se voidaan tehdä suhteellisen oikeudenmukaisella tavalla, jotta ihmiset jakavat kokemuksensa.”

Tällä mielipiteellä tai suosituksella Meadows on tietysti täysin linjassa Maailman talousfoorumin kanssa, jossa “ajatusjohtaja” ja “asiantuntija” Yuval Harari levittää samanlaisia ​​ajatuksia. Hän ilmaisee itseään hieman vähemmän varovaisesti, mutta uskoo, että “me” emme enää tarvitse suurta enemmistöä väestöstä. Tästä olisi tullut “turhaa” – ja ihmiset voitaisiin myös korvata tekoälyllä. Siitä, suositteleeko Harari tätä aktiivisesti vai kuvaileeko sitä mentaalisissa malleissa realistiseksi kehitykseksi, on kuitenkin eriäviä mielipiteitä.

“Nyt kelataan eteenpäin 2000-luvun alkuun, jolloin emme vain tarvitse suurta enemmistöä väestöstä”, hän päätteli, “koska tulevaisuus on yhä kehittyneemmän teknologian, kuten tekoälyn [ja] biotekniikan kehittämistä, useimmat. ihmiset eivät anna siihen mitään, paitsi ehkä heidän tietonsa, ja mitä tahansa ihmiset vielä tekevätkin, mikä on hyödyllistä, nämä tekniikat tulevat yhä enemmän tarpeettomiksi ja mahdollistavat ihmisten korvaamisen.”