WEF määräsi hallitukset kieltämään KAIKKI venäläiset kiinteistöomistukset

WEF määräsi hallitukset kieltämään KAIKKI venäläiset kiinteistöomistukset
Jaa artikkeli tällä linkillä: https://publication-x.com/click/ufg2

 

 

Maailman talousfoorumi on määrännyt Euroopan hallitukset kieltämään kaikkia venäläisiä ostamasta tai omistamasta kiinteistöjä Venäjän ulkopuolelta.

WEF:n hallitsema maa Suomi on ensimmäinen EU-maa, joka toteuttaa WEF:n uuden politiikan kieltämällä kokonaan Venäjän kansalaisten omistamasta kiinteistöjä maassa, raportoi Thepeoplesvoice .

Nuoren globaalin johtajan ja puolustusministeri Antti Hakkasen mukaan Suomen hallitus on muodostanut hallitustenvälisen työryhmän arvioimaan mahdollisuutta kieltää kokonaan venäläisten kiinteistöostot ja valmistelemaan lopullista lainsäädäntöä.

Rt.com raportoi:

“Venäjä, joka käy hyökkäyssotaa Euroopassa, on osoittanut olevansa valmis hyödyntämään länsimaisista yhteiskunnista löytyviä erilaisia

pehmeitä kohtia. Rajaturvallisuutta, kriittistä infrastruktuuria ja kiinteistöomaisuutta on suojattava etukäteen, jotta yhteiskunnan epävakautta ei voida saavuttaa niiden kautta”, ministeri totesi.

Hän arveli, että Venäjä “saattaa myös yrittää käyttää kiinteistöjä jonkinlaisiin vaikuttamiskampanjoihin”.

”On vaikeaa tarkistaa ja arvioida etukäteen, minkätyyppiset tilat voivat aiheuttaa ongelmia. Siksi aiomme aloittaa täydellisellä kiellolla, johon voimme harkita poikkeuksia, Hakkanen lisäsi. Hän kuitenkin huomautti myös, että lainsäädäntö ei ole vielä läheskään valmis.

Hakkanen sanoi aiemmin odottavansa muutosten vaikuttavan paitsi kiinteistöjen myyntiin myös vuokrauksiin. Työryhmän on määrä kehittää lainsäädäntöä 31.3.2024 mennessä. Moskova ei ole vielä kommentoinut tätä kehitystä.

Suomen viranomaiset ovat turvallisuussyistä estäneet kiinteistöjen myynnin venäläisille neljä kertaa. Näistä kolme tapahtui lokakuussa 2023 ja toinen aiemmin tammikuussa, joihin liittyi “osittain venäläinen yhtiö”. Tiedotusvälineiden mukaan Helsinki harkitsee myös venäläisten jo omistamien kiinteistöjen takavarikointia.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova kutsui näitä suunnitelmia “lisäksi vahvistukseksi nykyisten Suomen viranomaisten politiikan russofobiselle luonteelle, joka rikkoo oikeusvaltioperiaatetta”.  Hän varoitti, että tällaiset toimet eivät jää ilman vastausta.