Tutkimus: Energiajuomat näyttävät olevan odotettua vaarallisempia lapsille ja nuorille

Tutkimus: Energiajuomat näyttävät olevan odotettua vaarallisempia lapsille ja nuorille
Jaa artikkeli tällä linkillä: https://publication-x.com/click/61e1

Uusi tutkimus osoittaa, että energiajuomat näyttävät aiheuttavan suuremman terveysriskin lapsille ja nuorille kuin aiemmin uskottiin – etenkin aivoille. Siellä on linkkejä lisääntyneisiin itsemurha-ajatuksiin. Ikärajoitukset myytäessä voisivat olla järkeviä.

Energiajuomia käyttäneillä lapsilla ja nuorilla oli suurempi riski saada mielenterveysongelmia, kuten masennusta itsemurha-ajatuksia, tarkkaavaisuus-hyperaktiivisuushäiriötä (ADHD) ja ahdistusta. Tutkimus julkaistiin viime kuussa Journal of Public Health -lehdessä.

Tutkijat arvioivat tutkimuksia yhteensä 57 maasta, joissa oli yli 1,2 miljoonaa lasta ja nuorta. Siinä todettiin, että pojat joivat enemmän energiajuomia kuin tytöt, kun taas “monet tutkimukset” raportoivat yhteyden energiajuomien kulutuksen ja alkoholin kulutuksen, humalajuomisen, tupakoinnin ja muiden päihteiden käytön välillä.

“Päivitetyssä katsauksessa tunnistettuja muita terveysvaikutuksia olivat lisääntynyt itsemurhariski, psyykkinen ahdistus, tarkkaavaisuus-hyperaktiivisuushäiriön oireet, masennus- ja paniikkikäyttäytyminen, allergiset sairaudet, insuliiniresistenssi, hampaiden reikiintyminen ja hampaiden kuluminen”, lehden esittelyssä todetaan . Mitä tulee mielenterveysvaikutuksiin, tutkijat havaitsivat, että “toistuva” energiajuomien kulutus “liittyi itsemurhayrityksiin ja vakavaan stressiin”, kun taas “[energiajuoman] kulutuksessa oli myös enemmän itsemurha-ajatuksia ja -yrityksiä”. päivä”.

Tämä osoittaa, että tällaisia ​​juomia – kuten alkoholijuomia – pitäisi luonnollisesti myydä vain ikärajoituksin. Samankaltaiset koulutustoimet kuin alkoholinkäyttöä ja tupakointia kouluissa voivat myös auttaa lisäämään lasten ja nuorten tietoisuutta näiden juomien mahdollisista haitoista.