Eurooppa on lopussa – kolmannen luokan eliitin tuhoamana

Eurooppa on lopussa – kolmannen luokan eliitin tuhoamana
Jaa artikkeli tällä linkillä: https://publication-x.com/click/xoaw

On tullut aika surra vanhan Euroopan tuhoa. Mädäntä on liian pitkälle edennyt, taantuminen liian voimakasta, omahyväisyys, rappio, pasifismi ja itseinho liian juurtuneet, tuhon kulku pysäyttämätön. Eurooppa, joka oli aikoinaan maailman rikkain ja kehittynein maanosa, on poissa. Hänen nöyryyttävä kaatumisensa on aivan liian ilmeinen muulle maailmalle, ellei harhaan joutuneille eurooppalaisille, kirjoittaa Allister Heath.

Sen itsensä aiheuttamat sairaudet – katastrofaalinen taloudellinen epäonnistuminen, lähes täydellinen geopoliittinen merkityksettömyys, siirtolais- ja integraatiokriisi sekä haukotteleva demokratiavaje – ovat nyt metastasoituneet. Niistä on tullut liian monimutkaisia, liian pelottavia, jotta Euroopan kolmannen luokan eliitit edes harkitsevat puuttumista niihin, ja erityisesti itsekkäille, demagogisille poliitikoille, jotka ovat seuranneet niin välinpitämättömästi yhteiskunnan hajoamista, “kasvamista”, Potemkinin sotilaita ja järkyttävä demografia. Saksa, Ranska, Alankomaat ja muut maat ovat sosiaalisen räjähdyksen partaalla, ja maanviljelijät ovat viimeisimpiä radikalisoituneita.

Jokaisen nuoren, kunnianhimoisen eurooppalaisen tulisi muuttaa Amerikkaan, erityisesti heränneiden vastaiseen Floridaan tai Texasiin. He maksavat vähemmän veroja. He elävät parempaa, onnellisempaa ja vapaampaa elämää. Kaiken sodan mahdollisuus on pienempi. Heidän elintasonsa tulee olemaan huomattavasti korkeampi.

248 vuotta kestäneessä lännen sisäisessä taistelussa Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä on vain yksi voittaja. Amerikka on myös sairas, mistä on osoituksena sen oma sosiaalinen taantuminen, heränneen ideologian nousu ja naurettava geriatrian uusintaottelua Donald Trumpin ja Joe Bidenin välillä. Mutta toisin kuin Pariisissa, Berliinissä, Roomassa tai Brysselissä, siellä on edelleen tarpeeksi kapitalistista henkeä, dynaamisuutta, yrittäjyyttä, rakkautta tieteeseen, meritokratiaa ja teknologiaa auttamaan maata selviytymään nykyisistä ongelmista.

Euroopan suurin perintö maailmalle – kapitalismi, yksilönvapaus, oikeusvaltio ja ”länsimaiset, koulutetut, teollistuneet, rikkaat ja demokraattiset” (tai ”outo”) arvot, joita Joseph Henrich Harvardin yliopistosta niin loistavasti kuvailee, elää. käytössä Yhdysvalloissa Mutta ei ole paluuta Euroopan mantereelle, joka on omaksunut nihilismin, post-kristillisen pakanuuden, illiberalismin ja kateuden politiikan, joka uskoo, että planeetan pelastaminen edellyttää menestyvien teollisuudenalojen sulkemista ja väestön köyhdyttämistä, että islamilainen ääriliike ei voi hallita vastarintaa. semitismiä ja on haluton uudistamaan hyvinvointivaltiotaan.

Jopa Brexit, perimmäinen varoitusmerkki, ei muuttanut mitään. Euroopassa hallitseva luokka piti Yhdistyneen kuningaskunnan lähtöä poikkeamana, itseään vihaavien brittiläisten eksentrien omana maalina ja jatkoi epäonnistunutta politiikkaansa. Hän kieltäytyi kuuntelemasta äänestäjiä; ei ihme, että heidän vihansa tulee yhä tulehtuneemmaksi, raivokkaammaksi ja keskittymättömämmäksi.

Eurostat ennustaa, että EU:n väkiluku on huipussaan 453,3 miljoonaan kahdessa vuodessa, ennen kuin se laskee 419,5 miljoonaan vuonna 2100 massiivisesta maahanmuutosta huolimatta. Väestö ikääntyy rajusti syntyvyyden romahtamisen vuoksi. Hyvinvointivaltiot romahtavat, ja nuorten verot nousevat pilviin, jotta ne maksavat terveydenhuollon ja vanhusten eläkkeet. Euroeliitin ainoa vastaus, vielä enemmän siirtolaisuutta, vahvistaa mahdollisesti vaarallisia ääriliikkeitä. Ranskassa, Saksassa, Belgiassa ja muualla monien äskettäisten siirtolaisten integroimisen epäonnistuminen ja hallitsevan luokan vastaus – valehteleminen, että kaikki menee hyvin – tasoittaa tietä katastrofille. Saksan AfD:n nousun pitäisi huolestuttaa meitä kaikkia. Populistit saavat voittoa eurovaaleissa.

Elintasoero Amerikan ja Euroopan välillä kasvaa. Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä Yhdysvaltain BKT kasvoi vuositasolla 3,3 prosenttia; euroalue kasvoi nolla prosenttia ja Saksan talous supistui jälleen. Putinin hyökkäys Ukrainaan ei auttanut, mutta Euroopan ei olisi pitänyt tulla niin riippuvaiseksi Venäjän kaasusta.

Maanosan korkea verotus- ja sääntelymalli on johtanut alitulokseen vuosikymmeniä, ja nyt Emmanuel Macron, EU sekä Alankomaiden ja Saksan hallitukset ovat tarkoituksella sulkemassa osia maataloudestaan ​​saavuttaakseen nettonollatavoitteet. Saksalaiset tuhoavat autoteollisuutta ja Eurooppa tuo sen sijaan kiinalaisia ​​sähköautoja. Vuosikymmenten “teollinen strategia” ja tuet eivät ole onnistuneet luomaan maailmanluokan eurooppalaista teknologiateollisuutta. Maanosan taloudellinen itsemurha johtaa jo parhaiden ja kirkkaimpien pakolaisuuteen.

Euroopan geopoliittinen epäolennaisuus on yhtä silmiinpistävää. Euroopan puolustuksesta vastaa amerikkalainen veronmaksaja, joka on kärsinyt niin kauan. Ranskalaiset eivät näy missään taistelussa hutheja vastaan; heidän armeijansa on itsensä varjo, eikä se kestäisi kauan todellisessa sodassa. Puolalaiset ja muutamat muut tekevät parhaansa, mutta Saksan armeija on vitsi ja kaikki suuret lupaukset rakentaa Euroopan armeijat uudelleen vuonna 2022 eivät ole tehneet mitään. Manner on lähes täysin demilitarisoitu, sillä on pulaa henkilöstöstä ja laitteistosta, sillä ei ole kykyä tuottaa lisää jälkimmäistä, sillä ei ole nollaa pitkän aikavälin vastausta Putinin hillitsemiseen, eikä se ole tehnyt mitään valmistautuakseen mahdollisuuteen Trumpin toiseen voittoon. Se on sääli.

On uskomatonta, että niin monet Ison-Britannian keskiluokan jäännöstyöntekijät, jotka auttavat työväenpuolueen voittoon tänä vuonna, ovat edelleen niin käsittämättömän tietämättömiä Euroopan talouden ja yhteiskunnan todellisesta tilasta. Tory-vastaisen vihan sokaisemina, kiiltäviä TGV-autoja ja muistoja miellyttävästä lomasta Etelä-Euroopassa he olettavat, että asioiden on oltava paremmin – vain paremmin – Euroopassa.

Lähes kaikki työväenpuolueen kansanedustajat uskovat, että ratkaisu omaan kasvun puutteeseen on liittyä uudelleen sisämarkkinoihin tai tulliliittoon, vaikka ne eivät ole pelastaneet Euroopan omia talouksia. Miten suhteidemme vahvistaminen edelleen maanosaan ilman kasvua tai kutistuvaa Saksan taloutta voi tehdä mitään Britannialle? Ei voi. Ja miten Britannian vasemmisto reagoi oikeiston nousuun Euroopassa? Rakastaako se edelleen Saksaa, jos AfD on osa hallitusta? Rakastaako se edelleen tilastollista Ranskaa, jos Marine le Pen istuu Elysee-järvellä?

Iso-Britannia on kauheassa kunnossa, mutta niin on myös Eurooppa. Brexittien europessimismi on perusteltua; Ongelmana on, että instituutio kieltäytyi käyttämästä Brexitiä rikkoakseen Brysselin sääntelyfilosofiaa ja siirtääkseen taloutemme pois pysähtyneiltä EU-markkinoilta. Iso-Britannia kärsii siksi yhä useammin samoista sairauksista kuin Eurooppa ja kohtaa samanlaisen lopullisen taantuman. Tämä ei ole vetoomus EU:n lisäämiseen, vaan vielä vähemmän ja radikaaleihin sisäisiin muutoksiin. Euroopan asteittainen pimennys kiihtyy, ja olisi järjetöntä, että mikään Britannian hallitus harkitsisi maan saattamista takaisin Euroopan tasolle.