Röyhkein temppu, jonka Big Brother on koskaan tehnyt

Röyhkein temppu, jonka Big Brother on koskaan tehnyt
Jaa artikkeli tällä linkillä: https://publication-x.com/click/euj

“Suurin temppu, jonka Paholainen koskaan veti, oli vakuuttaa maailma, ettei häntä ole olemassa” on lainaus, jota yleisesti sanotaan Charles Baudelairelle – tai mahdollisesti Keyser Sözelle riippuen siitä, keneltä kysyt internetissä. Jotain samanlaista voidaan sanoa Big Brotherista.

Kun ajattelet, miltä kehittyvä valvontatilamme tulee näyttämään, ajattelet vuotta 1984 . Kuvittelet Itä-Saksan Googlen ja Amazonin toimittamana. Muistat suosikkisi dystooppisen scifi-elokuvasi – tai ehkä kauhutarinoita Kiinan sosiaalisesta luottojärjestelmästä. Ajatukset turhautuneesta keski-ikäisestä poliisipäälliköstä keskikokoisesta keskilännen kaupungista, joka yrittää hankkia turvakameroita innovatiivisilla uusilla ominaisuuksilla, eivät luultavasti tule mieleen. Et todellakaan ajattele, että nurmikkotuolissa istuva mies kirjoittaa muistikirjaan ohi kulkevien ajoneuvojen rekisterinumerot. Ja osittain näin valvontavaltio tulee esiin, kun se hiipii tiensä yhteen pikkukaupunkiin kerrallaan.

On vaikea sanoa, onko valvontatila perimmäinen tavoite. Indianan Pawneen poliisipäällikkö ei todennäköisesti suunnittele oman mini-Oseaniansa kehittämistä. Mutta yli 18 000 mini-Oceaniaa, jotka toimivat useilla alustoilla vaihtelevalla integraatioasteella, sekä paikallisesti että kansallisesti, on epäilemättä suunta, johon olemme menossa, kun myyjät jakelevat uusia kiiltäviä valvontalaitteita suurille ja pienille kaupungeille, mikä tekee usein todentamatta, mutta intuitiivisesti. houkuttelevia väitteitä siitä, kuinka heidän laitteet vähentävät rikollisuutta tai osoittautuvat hyödyllisiksi tutkintavälineiksi.

Kasvojentunnistus on yleensä valvontalaite, joka saa nykyään eniten huomiota. Olet nähnyt sen elokuvissa ja ehkä tunnet olosi epämukavaksi visioista hallituksen edustajista, jotka istuvat satunnaisessa huoneessa, jota valaisee vain lukemattomien monitorien heikko hehku, joissa on pieniä laatikoita, jotka seuraavat jokaisen vilkkaalla kaupungin kadulla kävelevän henkilön kasvoja. Olet luultavasti tähän mennessä kuullut myös kasvojentunnistuksen käyttämisestä suhteellisen vähäpätöisiin tarkoituksiin tai johtaneen tapauksiin, joissa viattomia ihmisiä häirittiin tai pidätettiin ohjelman tekemän virheen vuoksi. Ehkä olet jopa seurannut yrityksiä kieltää tekniikka .

Kuitenkin muut valvontalaitteet, jotka eivät ole aivan yhtä seksikkäitä tai yhtä yleisiä popkulttuurissa, onnistuvat pysymään kaikkein yksityisyydensuojatietoisimpienkin tutkan alla, koska niitä mainostetaan lainvalvontaviranomaisten vertaislähetysohjelmien kautta , joita järjestävät valvontalaiteyritykset, jotka pyrkivät laitteita jokaisessa Amerikassa.

Jotkut, kuten laukauksenilmaisimet , saattavat vaikuttaa suhteellisen hyväntahtoisilta, vaikka on ollut huolia siitä, että ne saattavat poimia keskustelua hiljaisilla kaduilla. Toiset, kuten solusivustosimulaattorit , ovat hieman häiritsevämpiä, koska lainvalvontaviranomaiset voivat käyttää niitä ihmisten sijainnin tarkkailuun heidän matkapuhelimiensa kautta sekä kerätäkseen metatietoja heidän puheluistaan ​​ja huomattavan määrän muuta tietoa.

Automaattisia rekisterikilvenlukijoita tai ALPR :itä voidaan käyttää kirjaamaan henkilön liikkeet ajoneuvonsa rekisterikilpien kautta. Koska niiden käyttö on lisääntynyt räjähdysmäisesti viime vuosien aikana ja joidenkin valmistajien kameroiden tietojen integrointi on helppoa, ne muodostavat myös uhan yksityisyydelle yhtä paljon kuin kasvojentunnistus- ja solusivustosimulaattorit.

Usein katuvaloihin, liikennevaloihin, itsenäisiin rakenteisiin tai poliisiajoneuvoihin sijoitetut ALPR:t ovat eräänlainen kamera, joka tallentaa ohi kulkevien ajoneuvojen rekisterikilvet ja muut tunnistetiedot, ennen kuin se vertaa tietoja reaaliajassa aktiivisesti käynnissä olevien ajoneuvojen “kuumiin listoihin”. lainvalvontaviranomaiset etsivät ja välittävät tiedot haettavaan tietokantaan. Joidenkin yritysten myymien ALPR-laitteiden sanotaan jopa pystyvän arvioimaan auton ajotapaa määrittääkseen, ajaako ratin takana oleva henkilö “ajolla kuin rikollinen”.

Riippuen myyjästä ja heidän sopimuksensa tiedoista kamerat vuokraavan kunnan tai yksityisen tahon kanssa, kameroiden keräämiä tietoja säilytetään yleensä kolmekymmentä päivää, mutta joskus kuukausia tai jopa vuosia.

Vaikka tämä saattaakin kuulostaa pinnalta katsoen suhteellisen huomaamattomalta, mikä johtaa siihen, että Nashvillen kaltaiset paikat hyväksyvät ALPR:t ja hylkäävät kasvojentunnistuksen, lopulta tämä luo haettavan tietokannan jokaisen säännöllisesti yhdellä ajoneuvolla matkustavien henkilöiden aikaleimalla karkeasta sijainnista. sanoen, useimmat amerikkalaiset, erityisesti ne, jotka asuvat suurten kaupunkien ulkopuolella.

Jay Stanley , vanhempi politiikkaanalyytikko ACLU:n kansallisesta toimistosta, joka on kirjoittanut laajasti teknologiaan, yksityisyyteen ja valvontaan liittyvistä asioista, totesi vuoden 2023 puhelinhaastattelussa: “Ei ole epäilystäkään siitä, että jos saat tarpeeksi rekisterikilvenlukijoita ja saat yksi jokaisessa korttelissa, joka kootaan…voi luoda GPS-seurannan kaltaisen tallenteen liikkeestäni ja vaikka siellä olisi vain yksi joka kymmenes mailia ja [ajon] ympäri maata, minä ajan Texasista Kaliforniaan tai mitä sinulla on, sekin voi olla hyvin paljastavaa.”

Myöhemmin organisaatiot, kuten Electronic Frontier Foundation , yksityisyyttä edistävä ryhmä ja Brennan Center for Justice , itsekutsuttu “puolueeton laki- ja politiikkainstituutti”, ovat ilmaisseet huolensa siitä, että laitteita voitaisiin käyttää seuraamaan mielenosoittajia ja aktivisteja.

Jos ALPR:t olisivat yhtä yleisiä sulkujen aikana kuin nyt, ei ole vaikeaa kuvitella, että ainakin jotkut kuvernöörit tai pormestarit käyttävät niitä jäljittääkseen ja nuhtavan niitä, jotka uskalsivat rikkoa koronalakia.

Lisäksi joskus laitteet tekevät virheitä , mikä johtaa siihen, että henkilöt ja perheet väittävät , että he olivat psyykkisesti traumatisoituneita sen jälkeen, kun poliisit vedettiin , pidettiin aseella, etsittiin ja laitettiin käsirautoihin pääasiassa tietokonevirheen vuoksi.

Mitä tulee etuihin, joita ne tarjoavat yhteisöjen turvallisuuden parantamisessa, niiden menestystä osoittavat kvantitatiiviset tiedot puuttuvat yleensä.

Washingtonin yliopiston ihmisoikeuskeskus julkaisi joulukuussa 2022 raportin , jonka mukaan ALPR:n osumaprosentti eli ALPR:n valokuvaamien rekisterikilpien prosenttiosuus kunnassa, jotka liittyvät lainvalvontaviranomaisten etsimään ajoneuvoon, on yleensä alle 0,1 %. , mikä tarkoittaa, että monista lainkuuliaisista kansalaisista on kerättävä paljon tietoa, jotta laitteista olisi mitään hyötyä. Lisäksi, vaikka ne auttaisivatkin lainvalvontaviranomaisia ​​etsimään etsityn ajoneuvon, lopputulokset voivat silti olla jokseenkin hämmentäviä.

Esimerkiksi Illinoisin yliopiston Community Data Clinic ilmoitti syksyllä 2023 päivätyssä alustavassa raportissa , että 54 tapauksesta Champaignissa, yhdessä kahdesta kaupungista, jossa U of I soittaa kotiin, lainvalvontaviranomaiset käyttivät tietoja ALPR:staan ​​tietyn ajanjakson aikana. , vain 31 tapauksesta liittyi todennäköisesti rikoksiin, joista suurin osa ei liittynyt ampuma-aseeseen. Illinoisin yliopiston raportissa todettiin, että vain kymmenen näistä tapauksista johti pidätykseen tai pidätysmääräykseen, ja vain kaksi näistä pidätyksistä johti muodollisiin syytteisiin.

Kuten lokakuussa 2021 pidetyssä kaupungintalossa osoitettiin ALPR:istä Urbanassa, IL:ssä, Champaignin sisarkaupungissa, jopa laitteiden kannattajat kamppailevat tuottaakseen yhtä tutkimusta, joka osoittaisi, että kamerat estävät tai estävät aseväkivaltaa, mikä on usein yksi tärkeimmistä syistä, miksi yhteisöt kääntyvät. ensinnäkin ALPR:ille.

Kuitenkin, kun myyjäedustajat ja paikalliset lainvalvontaviranomaiset yrittävät saada kaupunginvaltuuston hyväksyntää ja lievittää varovaisten kansalaisten pelkoa, laitteiden valvontapotentiaalia sekä niiden kyseenalaista tehokkuutta ja tuhoisia seurauksia, joita voi seurata virheen tekemisestä, eivät yleensä ole sitä, minkä kanssa he johtavat.

Sen sijaan kannattajat korostavat, kuinka yleisiä ne ovat ympäröivissä kaupungeissa, mainitsevat anekdoottisia todisteita niiden hyödyllisyydestä ja yrittävät esittää ALPR:t ei-uhkaavina, normaaleina ja ehkä jopa hieman vanhanaikaisina.

Sinulla ei ole mitään hätää, sinulle kerrotaan. Tien varrella oleva kaupunki toi heidät kuusi kuukautta takaisin. Päällikkö Jones sanoi, että he auttoivat ratkaisemaan murhan uutisten perusteella. Ja muuten, he eivät oikeastaan ​​eroa kovinkaan paljon huolestuneesta kansalaisesta, joka vain pitää asioita silmällä.

Esimerkiksi Urbanan kaupungintalolla silloinen poliisipäällikkö Bryant Seraphin työskenteli hylätäkseen käsityksen, että ALPR:t todellisuudessa uhkaavat yksityisyyttä tai jopa muodostavat valvontatyökalun.

“Ne [ALPR:t] eivät ole valvontakameroita”, Seraphin sanoi tapahtuman alussa. “En voi panoroida, kallistaa tai zoomata niitä. Ei ole suoraa katsottavaa, mitä kulmassa tapahtuu…” hän selitti.

Hän korosti toistuvasti, että ALPR:t eivät kerää tietoja autoa kuljettavasta henkilöstä tai linkitä automaattisesti tietoihin henkilöstä, jolle ajoneuvo on rekisteröity. Niiden läsnäolo alueella korostui. Oletettuja menestystarinoita jaettiin.

Hälventääkseen jäljellä olevia käsityksiä siitä, että ALPR:issa voisi olla jotain pelottavaa, Seraphin kuvaili niitä kansanomaisella metaforalla: “Yksi niistä asioista, joista olen puhunut näiden asioiden kanssa, on se, että jos kuvittelette jonkun istuvan nurmikon tuolilla kirjoittavan ylös jokaisen levy, joka meni ohi, päivämäärä ja kellonaika, jolloin he kirjoittivat “punainen Toyota ABC123”, ja sitten he soittivat ja tarkastivat tietokannat ja sitten katkaisivat puhelun ja siirtyivät seuraavaan – se on mitä [ALPR ] tekee sen automaattisesti ja voi tehdä sen yhä uudelleen ja uudelleen… uskomattomalla nopeudella.

Kuitenkin, kun Anita Chan, Illinoisin yliopiston Community Data Clinicin johtaja, otti esiin huolensa “mahdollisesta kansalaisvapauksien loukkauksesta” ja siitä, kuinka pelkkä rekisterikilpi riittää, jotta poliisi ei vain saa selville “missä asut” ja missä työskentelet, mutta myös… keitä mahdollisesti ystäväsi ovat, mikä uskonnollinen kuuluvuus sinulla saattaa olla, lähinnä mistä saat lääketieteellisiä palveluja… [ja] pääasiallisesti selvittää, kuka matkustaa ja missä”, Seraphin myönsi kaiken tämän olevan mahdollista. Hän kuitenkin vakuutti hänelle turhautuneena nauraen, että ALPR:t tarjoavat vain muistikirjan, johon viitataan vain vakavia rikoksia tutkittaessa.

Saman logiikan mukaan kasvojentunnistus tarjoaa myös muistikirjan. Kuten solusivustosimulaattorit. Kuten kaikki valvontalaitteet. On kuitenkin peruskysymys siitä, pitäisikö tällainen muistikirja olla olemassa. Tarvitseeko Urbanan poliisipäällikkö tai Pawneen sheriffi muistikirjan, jossa on likimääräinen sijaintisi kolme torstai sitten klo 20.15, sekä tiedot viime viikon poliittiseen mielenosoitukseen osallistuneista murhan selvittämiseksi? Pitäisikö hänen antaa pitää tällaista muistikirjaa, jos se voisi auttaa ratkaisemaan ylimääräisen murhan hänen kaupungissaan joka vuosi? Jos vastaus on kyllä, mitkä ovat hänen ja hänen osastonsa käytettävissä olevien työkalujen rajat?

Lisäksi aseistariisuvassa metaforassa tyypistä, joka viettää päivänsä nurmikon tuolissa ja kirjoittaa muistiin ohikulkevien ajoneuvojen rekisterinumeroita, on jotain hieman väärää. Jotain hieman salakavalaa. Jotain, mitä Anita Chan ehkä tarttui.

Yksi nurmikkotuolissa istuva kaveri, joka kirjoittaa rekisterinumeroita muistiin, on utelias naapuri, ehkä jopa naapurikampi, mutta ei joku, johon kiinnittäisit paljon huomiota. Kun hän alkaa seurata sinua, vaikka tietää, keitä ystäväsi ovat, missä palvot, ja kun menet lääkäriin, hänestä tulee eräänlainen stalkeri. Mutta kun hän kehittää kykynsä kerätä tällaista tietoa kaikista, hän alkaa kehittää kaikkialla läsnäoloa ja kaikkitietävyyttä, jossa kenenkään ei pitäisi olla mukava – tästä syystä sinulle ehkä kerrotaan, että hän on vain kaveri nurmikon tuolissa. .