15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

2024 on uusi 1984: Big Brother ja turvallisuusteollisuuskompleksin nousu

6 min read
2024 on uusi 1984: Big Brother ja turvallisuusteollisuuskompleksin nousu

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/ygwr

“Isoveli tarkkailee sinua.” – George Orwell,  1984

2024 on uusi 1984.

Neljäkymmentä vuotta sen jälkeen, kun George Orwell visioi Big Brotherin polkevan saappaan, poliisivaltio on luovuttamassa viestikapulaa valvontavaltiolle.

Hallituksen ja yritysten vallan sulautumisen ruokkimana – turvallisuusteollisuuskompleksin nousussa – tämä vedenjakaja kuulostaa yksityisyyden suojaa koskevilta oikeuksiltamme.

Epävirallinen neljäs hallituksen haara, valvontavaltio, syntyi ilman vaalimandaattia tai perustuslakia koskevaa kansanäänestystä, ja silti sillä on supervaltuuksia, jotka ylittävät minkä tahansa muun valtion viraston armeijaa lukuun ottamatta.

Se toimii presidentin, kongressin ja tuomioistuinten ulottumattomissa, ja se marssii umpikujassa yrityksen eliitin kanssa, joka todella kutsuu laukauksia Washington DC:ssä.

Nämä ovat tyrannian uudet kasvot Amerikassa: kaikkitietävä, kaikkinäkevä ja kaikkivoipa.

Kulje varovasti.

Valvontatekniikan edistymisen ja nopeasti laajenevien julkisen ja yksityisen sektorin välisten lainvalvontaviranomaisten, tiedusteluyhteisön ja yksityisen sektorin välisten kumppanuuksien rohkaisemana Surveillance State tekee vuoden 1984 kuvitteellisesta maailmasta, Orwellin dystooppisesta painajaisesta, uhkaavan todellisuutemme.

1984 kuvaa globaalia totaalisen hallinnan yhteiskuntaa, jossa ihmiset eivät saa ajatella, jotka ovat millään tavalla eri mieltä yritysvaltion kanssa. Henkilökohtaista vapautta ei ole, ja kehittyneestä teknologiasta on tullut valvontavetoisen yhteiskunnan liikkeellepaneva voima. Simpukat ja kamerat ovat kaikkialla. Ihmiset ovat Ajatuspoliisin alaisia, jotka käsittelevät ajatusrikoksiin syyllistyneet. Hallitusta eli “puoluetta” johtaa Big Brother, joka näkyy julisteissa kaikkialla sanoilla: “Big Brother tarkkailee sinua.”

Todellakin, nykyisellä arjen valvonnan aikakaudellamme ei ole yksityiselämää.

Kaikki on yhä julkisempaa.

Se, mitä me todistamme niin sanotussa turvallisuuden ja tehokkuuden nimissä, on uuden luokkajärjestelmän luominen, joka koostuu valvotuista (keskimääräiset amerikkalaiset, kuten sinä ja minä) ja tarkkailijoista (hallituksen byrokraatit, teknikot ja yksityiset yritykset).

Olemme nyt kadehdittavassa asemassa, kun teknologiamme valvoo, hallitsee ja hallitsee meitä. Se ei vastaa meille vaan hallituksellemme ja yritysjohtajillemme.

Tämä on fakta-on-muokkaa-kuin-fiktio -oppitunti, jota meille lyötiin päivittäin.

Tällä tavalla vuodesta 1984 , joka kuvasi kaikkialla läsnä olevan teknologian, fasismin ja totalitarismin pahaenteistä nousua, on tullut kaikkialla läsnä olevan, nykyajan valvontavaltion toimintaohje .

Maailmassa on noin miljardi valvontakameroita , ja tämä määrä jatkaa kasvuaan, koska hallitukset (erityisesti lainvalvonta- ja sotilasviranomaiset), yritykset ja yksittäiset kuluttajat ovat hyväksyneet ne.

Valvontakamerat asennettuna sähköpylväisiin, liikennevaloihin, yrityksiin ja koteihin. Soita ovikelloja. GPS-laitteet. Dash kamerat. Droonit. Varastoi turvakamerat. Geoaidat ja geotracking. FitBits. Alexa. Internetiin yhdistetyt laitteet.

Stingray-laitteet, kasvojentunnistustekniikka, vartalokamerat, automaattiset rekisterikilvenlukijat, laukauksen tunnistus, ennakoiva poliisiohjelmisto, tekoälyllä tehostettu videoanalytiikka, reaaliaikaiset rikoskeskukset , fuusiokeskukset: kaikki nämä tekniikat ja valvontaohjelmat perustuvat julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuteen jotka yhdessä muodostavat tahmean hämähäkinseitin, josta ei ole paeta.

Jokaisella uudella valvontalaitteella, jonka olemme tervetulleita elämäämme, hallitus saa jälleen uuden otteen yksityisiin maailmoihimme.

Kun näiden tekniikoiden kustannukset tulevat keskivertokuluttajalle edullisemmiksi, teknologiateollisuuden takaama ja lainvalvontaviranomaisten ja paikallisten hallintoneuvostojen kannustama ponnistelu, jotka puolestaan ​​hyötyvät valvonnan saatavuudesta, jota heidän ei tarvitse sisällyttää budjettiinsa. , suuret kaupungit, pienet kylät, kaupunki-, esikaupunki- ja maaseutuyhteisöt ovat yhtä lailla lisäämässä itsensä valvontavaltion yhteenliitettyyn verkkoon.

Tämä merkitsee valtion virastoille (eli FBI:lle, NSA:lle, DHS:n agenteille jne. sekä paikalliselle poliisille) valvontakartta, jonka avulla he voivat seurata jonkun liikkeitä ajassa ja tilassa , hyppäämistä ovikellokameran syötteistä ja yritysvalvontakameroista kunnallispylväiden julkisiin kameroihin, rekisterikilvenlukijat, liikennekamerat, droonit jne.

Se on kokonaan eliminoinut neljännessä lisäyksessä vahvistetun yksityisyyden käsitteen ja vetänyt radikaalisti uudelleen rajan julkisen ja yksityisen itsemme välille.

Poliisivaltiosta on tullut erityisen taitava sivuuttamaan neljäs lisäys , jota valvontatekniikan edistys on antanut ja jota on rohkaissut nopeasti laajeneva julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus lainvalvontaviranomaisten, tiedusteluyhteisön ja yksityisen sektorin välillä.

Yli 50 viime vuoden aikana valvonta on aiheuttanut joukon vallankumouksia siinä, miten hallitukset hallitsevat ja väestöä valvotaan meidän kaikkien vahingoksi. Kyberturvallisuusasiantuntija Adam Scott Wandt on tunnistanut kolme tällaista vallankumousta .

Ensimmäinen valvontavallankumous syntyi, kun valtion videokameroita asennettiin julkisiin tiloihin. Yhdysvaltoja peitti 51 miljoonaa valvontakameraa vuonna 2022. On arvioitu, että amerikkalaiset jäävät kameraan keskimäärin 238 kertaa viikossa (160 kertaa viikossa ajon aikana; 40 kertaa viikossa töissä; 24 kertaa viikossa ajon aikana). hoitaa asioita ja tehdä ostoksia sekä 14 kertaa viikossa useiden muiden kanavien ja toimintojen kautta). Tämä ei edes koske valvontadroneiden kattavuutta , sillä ne ovat edelleen suhteellisen salainen osa poliisin vakoiluoperaatioita.

Toinen vallankumous tapahtui, kun lainvalvontaviranomaiset alkoivat solmia julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia kaupallisten laitosten, kuten pankkien, apteekkien ja parkkipaikkojen kanssa päästäkseen heidän live-seurantasyötteisiinsä. Automaattisten rekisterikilvenlukijoiden (jota valmistavat ja jakelivat Flock Safetyn kaltaiset) käyttö , jotka aikoinaan käyttivät yksinomaan poliisi ja jotka nyt leviävät kodin omistajien yhdistyksiin ja aidattuihin yhteisöihin , laajentaa valvontavaltion ulottuvuutta paljon kauemmas. Se hyödyttää poliisin budjetteja ja paikallisia lainsäätäjiä, kun ne voivat saada yritykset ja asuinyhteisöt vastaamaan laitteiden kustannuksista ja jakamaan materiaalia, ja he voivat kutsua kansalaiset vakoilemaan toisiaan joukkovalvonnan avulla .

Kolmas vallankumous aloitettiin ovikellokameroiden, kuten Ringin, Amazonin videovalvontaovikellon ja Googlen Nest Camin, kasvavan suosion myötä.

Amazon on ollut erityisen aggressiivinen pyrkiessään solmimaan suhdetta poliisin kanssa , ottamaan poliisia mukaan markkinointitoimiinsa, järjestämään juhlia poliisille, tarjoamaan ilmaisia ​​Ring-ovikelloja ja suuria alennuksia, jakamaan “aktiivisen kameran” karttoja Ringin omistajista, mahdollistaa pääsyn lainvalvontaviranomaisten naapuruusportaaliin , jonka avulla poliisi voi ottaa suoraan yhteyttä omistajiin saadakseen pääsyn heidän materiaaliinsa, ja valmentaa poliisia materiaalin hankkimiseen ilman lupaa.

Ring tekee tällä hetkellä yhteistyötä yli 2 161 lainvalvontaviranomaisen ja 455 palokunnan kanssa , ja määrä kasvaa eksponentiaalisesti joka vuosi. Kuten Vice raportoi, “Ring on myös harjoittanut voimakkaasti kaupungin alennusohjelmia ja yksityisiä liittoutumia naapuruston valvontaryhmien kanssa. Kun kaupungit tarjoavat ilmaisia ​​tai alennettuja Ring-kameroita, ne luovat joskus kamerarekistereitä, ja toisinaan poliisi käskee ihmisiä kohdistamaan Ring-kameroita naapureihinsa tai antavat kamerat vain naapurikellojen valvomille ihmisille.

Marraskuussa 2022 San Franciscon poliisi pääsi käsiksi yksityisomistuksessa olevien Internet-kameroiden reaaliaikaiseen kuvamateriaaliin sen sijaan, että he pääsisivät vain tallennettuihin materiaaliin. Poliisin ei enää tarvitse edes pyytää lupaa asunnonomistajilta tällaiseen pääsyyn: yhä useammin yritykset ovat antaneet poliisille pääsyn materiaaliin osana niin kutsuttua rikostutkintaa joko oikeuden määräyksellä tai ilman.

Neljäs vallankumouksellinen muutos saattaa hyvinkin olla kasvojentunnistusohjelmistojen ja tekoälyyn perustuvien ohjelmien käyttö, jotka voivat jäljittää ihmisiä heidän biometristen tietojen, vaatteiden, käyttäytymisen ja auton perusteella . Näin syntetisoidaan monet valvontavideomateriaalit yhdeksi yhtenäiseksi kerronnaksi, jota yksityisyyden suojaa kannattaa. kutsutaan 360 asteen valvonnaksi .

Vaikka näiden valvontahermokeskusten tarjoama turvallisuustakuu on edelleen kyseenalainen, parhaimmillaankaan ei ole peitelty niiden panosta meren muutokseen kohti suoraa autoritaarisuutta.

Esimerkiksi, kuten Associated Pressin perusteellisessa tutkivassa raportissa todetaan , samoja massavalvontatekniikoita, joiden oletettiin olevan niin välttämättömiä COVID-19:n leviämisen torjumiseksi, käytetään nyt erimielisyyksien tukahduttamiseksi, aktivistien vainoamiseen, syrjäytyneiden yhteisöjen häiritsemiseen, ja linkittää ihmisten terveystiedot muihin valvonta- ja lainvalvontatyökaluihin.

Kuten AP raportoi, liittovaltion virkamiehet ovat myös tutkineet, kuinka lisätä ” tunnistettavia potilastietoja “, kuten mielenterveys-, päihde- ja käyttäytymisterveystietoja ryhmäkodeista, turvakodeista, vankiloista, detox-tiloista ja kouluista, sen valvontaan. työkalupakki.

Nämä kamerat – ja julkisen ja yksityisen sektorin silmät, jotka katselevat meitä niiden kautta – muokkaavat uudelleen pelon estetiikan ympärille rakentuvaa yhteiskuntaa ja antavat samalla ” ihmisille mahdollisuuden ei vain katsella naapurustojaan, vaan myös organisoitua tarkkailijoiksi “. Luomalla digitaalisten naapurikellojen lisäksi digitaalisia aidattuja yhteisöjä.

Lopuksi, valvonnalla on tukahduttava, tukahduttava vaikutus, joka ei ainoastaan ​​toimi potentiaalisesti pienenä rikollisuuden pelotteena, vaan myös valvoo ja hillitsee laillista ensimmäisen lisäyksen toimintaa.

Kuten Matthew Feeney varoittaa New York Timesissa , “Aiemmin kommunistit, kansalaisoikeusjohtajat, feministit, kveekarit, kansanlaulajat, sotamielenosoittajat ja muut ovat olleet lainvalvontaviranomaisten valvonnan kohteena. Kukaan ei tiedä, kuka on seuraava kohde. ”

Kukaan ei tiedä, mutta on melko hyvä veto, että valvontavaltio seuraa tarkasti kaikkia, joita pidetään uhkana hallituksen tukehtumiselle vallassa.