15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Tutkijat varoittavat Mixed Reality -headsettien fyysisistä ja emotionaalisista sivuvaikutuksista ja “jälkivaikutuksista”

3 min read
Tutkijat varoittavat Mixed Reality -headsettien fyysisistä ja emotionaalisista sivuvaikutuksista ja “jälkivaikutuksista”

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/bqxu

Tutkimuksissa ja raporteissa on jo tunnistettu virtuaalitodellisuuden (VR), lisätyn todellisuuden (AR) ja sekatodellisuuden (MR) käyttöön liittyviä merkittäviä terveys- ja turvallisuusriskejä . Vaikka jotkin amerikkalaiset yliopistot ovat jo käsitelleet siihen liittyviä vastuukysymyksiä , VR/AR/MR-kuulokkeita valmistetaan ja markkinoidaan edelleen aikuisten ja lasten käyttöön opetussuunnitelmaan, sairaanhoitoon, sotilastarkoituksiin ja työharjoitteluun (katso 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 ). Tietenkään ei ole yllättävää, että tutkimukset ovat jälleen tunnistaneet tämän tekniikan vakavia ongelmia. Ostaja, varo!

StudyFinds.org:sta 


“Vaarallisia” jälkivaikutuksia, jotka liittyvät sekatodellisuuden kuulokkeiden käyttöön

kirjoittanut StudyFinds Staff

STANFORD, Kalifornia –  Mixed reality -kuulokkeet ovat tulossa muotiin. Nämä huippuluokan laitteet, jotka levittävät digitaalista sisältöä todelliseen maailmaan passthrough-videotekniikan avulla, voivat mullistaa jokapäiväisen elämämme, mutta niihin liittyy joukko haasteita, jotka saattavat estää laajan käytön jatkuvassa käytössä. Stanfordin yliopiston tutkijat ovat paljastaneet hämmentäviä vaikutuksia tutkiessaan näitä kuulokkeita, mukaan lukien “vaaralliset” jälkivaikutukset.

Mixed reality , joka tunnetaan myös nimellä spatial computing, on yksi puhutuimmista kuluttajatekniikoista nykyään. Se lupaa mukaansatempaavan kokemuksen, jossa fyysinen ympäristö yhdistyy digitaalisiin parannuksiin , jolloin käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa molempien alueiden kanssa samanaikaisesti. Tekniikka on vahvasti riippuvainen passthrough-videosta, joka vangitsee ulkoisen maailman kuulokemikrofoniin asennettujen kameroiden kautta ja heijastaa sen sisäisille näytöille reaaliajassa. Tämän innovaation avulla käyttäjät voivat käyttää digitaalisia sovelluksia samalla kun he liikkuvat fyysisessä ympäristössään. Konsepti on herättänyt kiinnostuksen niin teknologian harrastajissa kuin yrityksissäkin.

Stanfordin tiimi suoritti kenttäkokeita tutkiakseen pitkäaikaisen videokuulokkeiden käytön psykologisia ja käyttäytymiseen liittyviä vaikutuksia. Heidän havainnot tuovat esiin yhdistelmän kokemuksia, jotka voivat muokata ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksen tulevaisuutta .

“Kun otetaan huomioon, kuinka pitkälle läpivientivideolla varustetut kuulokkeet ovat tulleet, on aika keskittyä vakavasti tämän tekniikan psykologisiin ja käyttäytymiseen liittyviin vaikutuksiin”, sanoo tutkimuksen kirjoittaja Jeremy Bailenson, Thomas More Storken professori Stanfordin humanististen ja tieteiden korkeakoulussa ja perustaja. Virtual Human Interaction Labin (VHIL) johtaja yliopiston julkaisussa . “Haluamme ymmärtää sellaisen elämän seuraukset, jossa luotamme joka päivä tuntien ajan tapahtuvaan läpikulkuun nähdäksemme ympärillämme olevan maailman.”

Osallistujat osallistuivat erilaisiin aktiviteetteihin kampuksella kävelystä kahvin ostamiseen, kaikki saattajan valppaiden silmien alla turvallisuuden takaamiseksi. Alkuperäisestä jännityksestä huolimatta tutkijat kohtasivat nopeasti haittoja, kuten visuaalisia vääristymiä, sosiaalisen eron tunteita ja matkapahoinvointia , mikä herätti huolta tekniikan käytännöllisyydestä pitkäaikaisessa päivittäisessä käytössä.

Mixed Reality -headsetit voivat aiheuttaa “huvipeiliefektin”.

Tutkimuksessa kerrottiin yksityiskohtaisesti, kuinka passthrough-video voi muuttaa havaintoa, rajoittaa perifeeristä näkemystä ja esittää “huvitalopeili”-efektin, joka vääristää todellisuutta . Käyttäjät ilmoittivat vaikeuksista yksinkertaisissa tehtävissä, kuten viittojen antamisessa tai syömisessä, koska tekniikan rajoitukset johtivat etäisyyden ja esineen koon väärinarviointiin.

“Vaikka katsomasi maailma on todellinen, siinä on varmasti videopelimaista ‘toisuutta'”, toteaa tutkimuksen toinen kirjoittaja James Brown, maisteriopiskelija Stanfordin Symbolic Systems -ohjelmasta.

Nämä visuaaliset epätarkkuudet yhdistettynä videosyötteen viivästymiseen eivät ainoastaan ​​haastaneet käyttäjien vuorovaikutusta ympäristön kanssa, vaan myös herättivät ilmiön, jota tutkijat kutsuivat “sosiaaliseksi poissaoloksi”. Tämä välittömässä läheisyydessä olevista ihmisistä erottamisen tunne, ikään kuin he olisivat vain kuvia näytöllä, korostaa kuulokkeiden laajan käyttöönoton mahdollisia sosiaalisia seurauksia.

Lisäksi tiimi korosti simulaattorisairauden riskiä, ​​joka muistuttaa matkapahoinvointia, mikä saattaa estää käyttäjiä käyttämästä pitkäkestoista yhteyttä tekniikkaan.

“Olin yllättynyt, koska me kaikki 11 tässä tutkimuksessa olemme kuulokkeiden veteraaneja, mutta jopa suhteellisen lyhyen käyttöajan jälkeen meillä oli taipumus tuntea olonsa epämukavaksi”, Bailenson selittää.

Näiden havaintojen perusteella Stanfordin tiimi neuvoo sekatodellisuuden käyttäjiä suhtautumaan tekniikkaan varoen. Bailenson suosittelee käytön maltillisuutta, ehdottaa taukoja ja lyhyempiä istuntoja kuulokkeiden haitallisten vaikutusten ja mahdollisten vaarojen vähentämiseksi.

“Läpivientivideokuulokkeilla on suuri potentiaali kaikenlaisiin sovelluksiin”, Bailenson päättää. “Mutta on myös sudenkuoppia, jotka voivat heikentää käyttökokemusta, sosiaalisen poissaolon tunteesta matkapahoinvointiin ja jälkivaikutuksia, jotka voivat olla jopa vaarallisia.”

Tutkimus on julkaistu Technology, Mind, and Behavior -lehdessä .