15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Voitto! EU pudottaa nettovaatimukset maanviljelijöiden mielenosoitusten jälkeen

3 min read
Voitto! EU pudottaa nettovaatimukset maanviljelijöiden mielenosoitusten jälkeen

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/gftw

Euroopan unioni on luopunut maatalouden Net Zero -tavoitteista, mukaan lukien lannoitteiden ja torjunta-aineiden käytön jyrkät leikkaukset ja suositus, että ihmiset syövät vähemmän lihaa maanviljelijöiden laajan protestin jälkeen. Telegraphilla on enemmän .

Euroopan unioni on taipunut maanviljelijöiden vihaisiin protesteihin ja leikkaanut maatalouden päästöjen leikkaamista koskevan tavoitteen osana blokin nollaa.

Vaatimus vähentää maatalouteen liittyviä typen, metaanin ja muita päästöjä lähes kolmanneksella on  poistettu laajemmasta Brysselin suunnitelmasta  leikata kasvihuonekaasupäästöjä 90 prosentilla vuoteen 2040 mennessä.

Myös Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ehdotti tiistaina EU:n suunnitelman peruuttamista torjunta-aineiden käytön puolittamiseksi ja kutsui sitä “polarisaation symboliksi”.

“Maanviljelijät ansaitsevat tulla kuulluiksi”, hän sanoi Euroopan parlamentille.

”Tiedän, että he ovat huolissaan maatalouden tulevaisuudesta ja tulevaisuudestaan ​​maanviljelijöinä. Mutta he tietävät myös, että maatalouden on siirryttävä kestävämpään tuotantomalliin, jotta heidän tilansa säilyvät kannattavina myös tulevina vuosina.

Suunnitelmasta poistettiin myös suositus, jossa EU-kansalaisia ​​kehotettiin syömään vähemmän lihaa.

Myönnytykset tulivat   Belgian, Ranskan, Saksan ja Italian maanviljelijöiden lisääntyvien mielenosoitusten vuoksi ennen tämän vuoden EU-vaaleja.

Kauppakeskusten tukokset ovat jättäneet hyllyt tyhjiksi Brysselissä, ja useita ihmisiä on loukkaantunut maanviljelijöiden mielenosoitusten aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa Alankomaissa, kun he heittivät roskia ja sytyttivät tulipaloja moottoriteillä.

Kannattaa lukea kokonaan .

The Telegraphin James Crispin mukaan maanviljelijät “pitävät EU:ta panttivankina ja voittavat”. EU:n Net Zero -sääntöjen kiipeäminen “ei työnnä euroskeptikkoa takaisin pulloon”.

Mielipidemittausten mukaan EU-vastaiset puolueet voittavat kesäkuussa pidetyt europarlamenttivaalit yhdeksässä jäsenvaltiossa – Itävallassa, Belgiassa, Tšekissä, Ranskassa, Unkarissa, Italiassa, Alankomaissa, Puolassa ja Slovakiassa.

Nyt, kun he ovat nousseet täysin puolustuskehityksestään Britannian tuskallisten Brexit-neuvottelujen jälkeen, heidän on määrä tulla toiseksi tai kolmanneksi muussa yhdeksässä EU-maassa.

EU pelkää, että viljelijöiden populistinen kapina voi vahvistaa näitä tuloksia.

Ilmastosääntöjä vastaan ​​järjestetyt traktorimielenosoitukset toivat hollantilaisen maanviljelijän puolueen ylivoimaisen voiton viime vuonna järjestetyissä aluevaaleissa sen jälkeen, kun äänestyksestä tuli kansanäänestys perustamispolitiikasta.

Kun hallitseva koalitio romahti, äänestäjät kääntyivät  siirtolaisvastaisen, Nexitiä kannattavan ja maanviljelijöitä tukevan Geert Wildersin puoleen marraskuun väliaikaisissa parlamenttivaaleissa.

Copycat-traktoreiden mielenosoituksia on sittemmin pidetty Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Belgiassa, Puolassa ja Romaniassa, ja niitä odotetaan pian Slovakiassa ja ne puhkesivat Espanjassa tiistaina.

Euroskeptiset puolueet ovat omaksuneet maanviljelijöiden taistelun ja ryöstävät EU-myönteisiltä voimilta vaalipiirin, jota ne ovat pitkään pitäneet omakseen blokin valtavien maataloustukien ansiosta.

Tärkeä taistelukenttä uhkaavassa kampanjassa on EU:n vuoden 2050 Net Zero -tavoitteen torjuminen, elinkustannuskriisin vauhdittama kulttuurisota.

Kannattaa myös lukea kokonaan .

“Yksi kerrallaan ne murenevat”, Ross Clark sanoo , “Net Zero -tavoitteet, jotka haaveiltiin ottamatta huomioon niiden kustannuksia ja käytännöllisyyttä.” Viimeisin Yhdistyneessä kuningaskunnassa on “kattilavero”, joka on kuuma bensiini- ja dieselautojen kiellon viivästyminen vuodesta 2030 vuoteen 2035. “Seuraavien vuosien aikana tulemme näkemään paljon enemmän näitä tavoitteita täytyy rentoutua, lykätä tai hylätä – mukaan lukien, en epäile jossain vaiheessa, itse Net Zeron pyhä malja. Se on vain pitkä ja tuskallinen poliittinen matka päästäkseen sinne.”