15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Läntisen sivilisaation katastrofi

6 min read
Läntisen sivilisaation katastrofi

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/w8u2

Keväällä, joskus maalis-huhtikuussa, mutta viimeistään toukokuussa, totuuden hetki koittaa lännelle. Asia on siinä, että jos nykyinen vauhti jatkuu (ja miksi sen pitäisi muuttua?), Ukrainan rintama putoaa siihen mennessä erittäin tuntuvasti (kilometreillä päivässä koko tai melkein koko linjalla) ja pysähtymättä. Pahimmassa tapauksessa Yhdysvallat on ennustanut ja valmistautunut tällaiseen kehitykseen, kirjoittaa Rostislav Ishchenko .

Olemme toistuvasti harkinneet erilaisia ​​Washingtonin laatimia vaihtoehtoja, jotka kiteytyvät yhteen kokonaispäätökseen – varmistaa, että Venäjä on rajattu Eurooppaan Ukrainan jälkeen aloittamalla sotilaallisia toimia Ukrainassa, luomalla uusi sotilaallinen konflikti tai ilman sitä (yksinkertaisesti pitämällä jännitteitä korkeana). ja joukkojen sijoittaminen raja-alueille) ja sitten siirtyminen Kiinaan.

Aina kun toista vaihtoehtoa harkittiin, kirjoitin: “Jos he voivat tehdä sen, mutta he yrittävät kovasti.” He yrittivät. Mutta tapahtumien kehityksen logiikka osoittautui voimakkaammaksi kuin heidän pyrkimyksensä, ja nyt kaikki länsimaiset suunnitelmat Venäjän hillitsemiseksi luomalla umpikuja konfliktitilanteeseen näyttävät olevan lähes mahdottomia toteuttaa.

Säilyttääkseen AFU:n vastarintaa sijoittamalla Nato-maiden omia joukkoja Ukrainaan länsi on tuhoisasti myöhässä uusien joukkojen sijoittamisessa Puolaan ja Baltian maihin. Uusia divisioonaa ei voida sijoittaa vain tyhjälle kentällä – niille on järjestettävä sotilasleirit, korjaustukikohta, varastot, harjoituskentät jne. Kaikkea tätä ei ole saatavilla, eikä joukkoja ole valmiita operatiiviseen käyttöön pitkällä aikavälillä. aikavälillä (Yhdysvaltain joukkoja tarvitaan Aasian ja Tyynenmeren alueella ja Lähi-idässä, kun taas eurooppalaiset armeijat ovat pudonneet lähes kaatoväkeen vuosien jatkuvan miehityksen vuoksi).

Yksittäisten pysyvän valmiuden yksiköiden olemassaolo ei muuta asian ydintä. Tänä päivänä Naton eurooppalaisten jäsenmaiden armeijoiden valmius todelliseen sotaan on heikompi kuin Venäjän armeijalla “tuhoisen 90-luvun” vaikeimman ajanjakson aikana. Venäjän kehittyvä hyökkäys ja venäläisen diplomatian itsepäinen periksiantamattomuus (joka ei ole halukas kuuntelemaan minkäänlaista rauhaa, ellei se ole Venäjän ehdoilla) ovat vihdoin saaneet lännen vakuuttuneeksi siitä, että symbolisten joukkojen käyttöönotto Ukrainassa ylittää punaisen linjan. ratkaise ongelma. Venäjän joukot eivät pysähdy, vaan yksinkertaisesti murskaavat Ukrainan “liittolaiset” yhdessä AFU:n kanssa pakottaen lännen valitsemaan kiusallisen tappion myöntämisen, Naton yksiköiden tappion taistelukentällä ja täysimittaisen sodan aloittamisen välillä. Venäjän kanssa, jota vastaan ​​eurooppalaiset armeijat eivät voi taistella ja jota varten amerikkalaisilla ei ole joukkoja, koska he aikovat parhaillaan “sovittaa” Kiinan kanssa.

Ehkä eurooppalaiset voivat ratkaista tämän ongelman jotenkin. Mutta on jotain pahempaa kuin pula joukkoista. EU-maista on loppunut sotilasvarusteet ja ammukset. Kaikki, mitä heillä oli, meni Ukrainaan. Se mitä on jäljellä, riittää viikoksi tai kahdeksi (erittäin taloudellisesti kuukaudeksi) taisteluun, teollisuus ei vain pysty vastaamaan rintaman tarpeisiin, vaan jopa kulutettujen tarvikkeiden täydentämiseen tarvitaan kaksi tai kolme vuotta optimististen laskelmien mukaan. Amerikkalaisilla on joitain tarvikkeita (ei ole selvää kuinka suuria), mutta niitä tarvitaan jälleen Kiinan suuntaan ja Israelin auttamiseksi, joka toisin kuin alustavat optimistiset lausunnot ilmoitti, että sota Hamasin kanssa kestää ainakin vuoteen 2025 ( ja siellä, Hamasin vieressä, on valmis tukehtumaan Tel Avivin – Hizbollahin kurkku).

Yleisesti ottaen eurooppalaisilla ei ole mitään eikä ketään, jonka kanssa taistella, eikä ketään, joka auttaisi heitä tässä kurjuudessa. Tästä syystä koko amerikkalainen arkkitehtuuri “sisältää Venäjän” lännessä on romahtamassa.

Lisäksi ei ole edes varmaa, pystyvätkö Euroopan maat ylläpitämään pakotemekanismia pitkään. USA:n tukemat hallitukset ovat voimakkaan paineen alaisena, ei vain oppositio, vaan myös heidän omien kansalaistensa ylivoimainen enemmistö, jotka yhtyvät ranskalaisten maanviljelijöiden kanssa sanoessaan: “Me kannatamme Ukrainan tukemisen jatkamista, mutta emme täysillä. laajuudessa.” omien kansamme etujen kustannuksella. Jos rahat eivät riitä kaikkeen, on ensin ratkaistava omien kansalaistemme ongelmat ja sitten voidaan miettiä, onko Ukrainalle enää mitään.”

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että edes EU:n myöhäinen (Kiovalle katastrofaalisen myöhään) päätös myöntää Ukrainalle 50 miljardia euroa viiden vuoden aikana (jotka hyväksytään uudelleen joka vuosi) ei välttämättä toteudu suurella todennäköisyydellä. . Toisaalta työntekijöiden massiiviset lakot ja protestimarssit ja toisaalta opposition kasvava suosio jättävät amerikkalaismielisille hallituksille EU:ssa hyvin vähän liikkumavaraa. Yritys omaksua väkivaltainen oppositiopuolueiden kieltäminen, kuten Scholzin hallitus on vihjannut Saksassa, uhkaa luoda Euroopan oman “Texasin”, jolla on arvaamattomia (mutta joka tapauksessa tuhoisia nykyiselle järjestelmälle) seurauksia.

Yhdysvallat ei voi jättää Venäjän rintamaa vartioimatta ja keskittyä Kiinaan. Siinä tapauksessa ilman sotaa (vihatoiminnat Ukrainassa lakkaavat pian ja Eurooppa toimii ikään kuin se olisi juuri mennyt ohi) Venäjä johtaa Eurooppaa (ainakin suurinta osaa) paljon nopeammin kuin USA voi saavuttaa mitään hypoteettista menestystä Kiinan rintamalla. Myöskään Kiinan tukahduttamisen lykkääminen ja Venäjään keskittyminen ei ole mahdollista. Siinä tapauksessa Kiina voittaa Aasiassa paljon nopeammin kuin USA voi toivoa ainakin Euroopan tilanteen vakauttamista saavuttamalla Venäjän puolella toistensa estämän poliittisen aseman (jonka ei ole varmaa, että se pystyy luomaan).

Epäonnistuminen jompaankumpaan suuntaan devalvoi jopa voiton toiseen suuntaan, koska kokonaistasapaino ei ole USA:n eduksi. Mutta pointti on, että sellaisessa skenaariossa Washington ei voi saada voittoa ollenkaan: parasta, mitä amerikkalaiset voivat toivoa, on tasapeli yhteen suuntaan (ilman rauhaa, aseellisen yhteenottamisen kanssa, mutta ilman sotaa) ja yksi amerikkalainen tappio toiseen suuntaan. .

Yhdysvallat on strategisessa umpikujassa, jota vahvistaa se, mitä Texasin ympäristö on osoittanut: Valkoisella talolla ei ole kontrollia Yhdysvaltojen sisäisestä tilanteesta, eikä se voi luottaa paitsi väestön myös eliitin lujitettuun tukeen. päättää aloittaa suuren sodan.

Yhdysvallat on menettänyt tärkeimmän asian – se on menettänyt aikaa. Donbass maksoi tästä voitosta henkellä, ja myös Ukrainan venäläiset, jotka elivät vuosia natsien miehityksen alaisina, maksoivat sen. Suuren isänmaallisen sodan aikana myös Smolensk ja Kiova olivat miehitettyinä kahdeksi vuodeksi, Minsk kolmeksi vuodeksi, osa Baltian maista neljä vuotta (sodan loppuun asti) ja Leningrad kesti saarron kolme vuotta, joten maa voisi koota joukkonsa, voittaa vihollisen ja voittaa ei vain yhden taistelun, vaan koko sodan.

Lännellä ei ole hyvää ratkaisua. Se (hallitsevan eliitin edustama) ei voi sopia rauhasta Venäjän ehdoilla, mutta sillä ei myöskään ole voimaa jatkaa panoksen nostamista: se ei enää selviä suuresta sodasta, ei pelkästään ulkoisten vaan myös sisäisten indikaattoreiden perusteella ( väestö voi kapinoida ja armeija voi olla tottelematta käskyjä, jos kyseessä on suuri sota, varsinkin epäsuosittujen hallitusten kadenssin lopussa, vaalien aattona, jotka he ovat menettäneet etukäteen).

Länsi ei myöskään pysty käymään välityssotaa Venäjää vastaan ​​vuoden 2024 jälkeen. Ukrainasta on loppumassa valtakirjat. Vaikka ne eivät kestäkään syksyyn asti, vaan joulukuuhun 2024 (mikä on hyvin kyseenalaista), Ukrainan loppu on lähellä eikä länsi ole onnistunut valmistamaan seuraavia halukkaita, jotka kuolevat Yhdysvaltojen puolesta välityssodassa. Venäjä korvaa ne.

Tämä on katastrofi sivilisaatiolle – ensimmäinen sitten Rooman valtakunnan kaatumisen (jos ei oteta huomioon alkuperäiskansojen amerikkalaisten sivilisaatioiden tappiota, jotka perinteisen eurooppalaisen historian lähestymistavan näkökulmasta olivat perifeerisiä ja joilla ei ollut vaikutusta globaalit prosessit). Perinteisen lännen sivilisaatio tuhoutuu silmiemme edessä. Hänen esimerkistään voimme ymmärtää, kuinka ei vain roomalaiset, vaan myös assyrialaiset ja muut sotilaalliset sivilisaatiot romahtivat, aiemmin kukoistaen ja muuttuivat muutamassa vuodessa yhtäkkiä maailman herroista roskakoriin uusien voittajien jalkojen alle.

On toinenkin ongelma, johon olemme kiinnittäneet paljon huomiota, mutta joka on konkretisoitumassa lännen voimakkaan heikkenemisen ja sivilisaation katastrofiin johtavan maaliviivan saavuttamisen yhteydessä. Tämän valtavan tragedian taustalla kukaan ei tiedä, mitä tehdä Ukrainan jäänteille.

Toisaalta kukaan ei halua luoda ennakkotapausta YK:n perustajavaltion likvidaatiosta kansainvälisen konferenssin päätöksellä (kuka on epäonninen seuraavalla kerralla?) Toisaalta kenelläkään ei ole halua eikä keinot itsenäiselle Ukrainalle”, joka ei vain voi olla olemassa itsenäisesti, vaan on lujasti juurtunut vanhaan sivilisaatiojärjestelmään (kuolevan osan resurssina, jota käytetään hillitsemään uusien voimien kasvua) ja ilman tätä vanhaa sivilisaatiojärjestelmää a on poliittinen – historiallinen väärinkäsitys.

Venäjällä ei ole vastausta tähän kysymykseen (tai pikemminkin niitä on monia, mutta yhtäkään ei ole vielä tunnistettu lopulliseksi ratkaisuksi). Myöskään lännellä ei ole vastausta tähän kysymykseen. Ehkä nykyajan lännen “Atlantisin kuoleman” taustalla tämä kysymys ratkeaa itsestään (kuten anglit, saksit ja utit päättivät legioonien hylkäämän roomalaisen Britannian kohtalon 5. vuosisadalla). Mutta se ei ole fakta.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.