15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

BLM-hulluus: rakkautta lukemiseen ja kirjoittamiseen pidetään nyt “rasistisena”

2 min read
BLM-hulluus: rakkautta lukemiseen ja kirjoittamiseen pidetään nyt “rasistisena”

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/mu6i

Yhdysvalloissa rasismin vastaiset toimet ovat yhä epäselvämpiä. Opiskelijoille opetetaan nyt, että rakkaus lukemiseen ja kirjoittamiseen on “valkoisen ylivallan” piirre. Kuinka pitkälle tämä kaikki menee? Pitäisikö ihmisten ehkä tulevaisuudessa keskustella vain murisevien äänien kanssa?

Englannin oppitunnilla Seattlessa oppilaille kerrottiin, että heidän rakkautensa lukemiseen ja kirjoittamiseen oli “valkoisen ylivallan” ominaisuus, mikä herätti kiistoja paikallisessa lukiossa. Eräs isä kuvaili tätä “pedagogiseksi väärinkäytökseksi”. Osana Black Lives Matter at School Week -tapahtumaa Lincoln High Schoolin maailmankirjallisuus ja sävellys -kurssin opiskelijat saivat monisteen, jossa oli määritelmiä “valkoisen ylivallan 9 ominaisuudesta”. Löydät kuvan siitä paikallisesta raportista täältä .

Tämä herätti hämmästystä, koska itse kurssin aihe, maailmankirjallisuus ja sävellys, esitettiin rasistisena. Työarkki kritisoi kirjallisen viestinnän yliarvostusta väittäen, että tämä muoto “kunnioittaa vain sitä, mikä on kirjoitettu, ja silloinkin vain sen, mikä on kirjoitettu kapealla standardilla, on täynnä väärää tietoa ja valheita”.

Toinen osa väitettyä “valkoista ylivaltaa” tässä Seattlen koulussa koskevassa oppitunnissa sisälsi Franchesca Ramseyn videon nimeltä “Getting Called Out: How to Apologize”. Se esitetään kuulemma valkoisten oppilaiden kontekstissa, jotka osoittavat “valkoista ylivaltaa” opettajan näkökulmasta. “Kutsuminen” tarkoittaa sitä, että sinua arvostellaan tai joutuu vastuuseen käytöksestäsi tai lausunnoistasi, varsinkin jos niitä pidetään ongelmallisina tai mahdottomana hyväksyä. Se voi tarkoittaa julkisesti jollekulle osoittamista, että hänen käytöksensä on sopimatonta tai että sillä on kielteinen vaikutus. Ja näin raportin kirjoittaja kirjoittaa:

”Valkoisen ylivallan työarkin yhteydessä näyttää selvältä, että opiskelijoiden on yksinkertaisesti hyväksyttävä, että he jatkavat sortoa. Jos opiskelija puolustaa itsenäisyyttä tai rakkautta lukemiseen ja kirjoittamiseen laskentataulukon käytössä, hänen tulee hyväksyä, että tämä on valkoista ylivalta-ajattelua, ja lakata toimimasta itsenäisesti tai rakastamasta lukemista ja kirjoittamista.

Herää kysymys, kuinka pitkälle koko homma menee. Pääseekö koskaan siihen pisteeseen, että jopa parranajoa, hiusten kampaamista ja siististi pukeutumista pidetään “rasistisena” ja merkkinä “valkoisesta ylivallasta”? Ja ehkä jatkossa pitäisi puhua vain murisemalla ja rikkinäisellä kielioppilla, sillä kunnollinen englanti (tai saksa, ranska, espanja…) voisi myös olla merkki sellaisesta “ylivoima-ajattelusta”…