15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Suuri nollaus ei toiminut: Sähköajoneuvo-ongelma

6 min read
Suuri nollaus ei toiminut: Sähköajoneuvo-ongelma

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/p0zv

Koemme nyt yhden historian pisimmistä ja tuskallisimmista versioista “Me kerroimme sinulle niin”. Kun maailmanhallitus päätti maaliskuussa 2020 “sulkea” globaalit taloudet ja tukahduttaa kaikki sosiaaliset toiminnot, kieltää lasten koulutuksen sekä peruuttaa jumalanpalvelukset ja juhlapyhät, varoituksille hirvittävistä sivuvahingoista ei ollut loppua. niistä sensuroitu, kirjoittaa Jeffrey A. Tucker .

Kaikki varoitukset osoittautuivat todeksi. Sen näkee jokaisessa uutisjutussa. Se on jokaisen otsikon takana. Se on lukemattomissa perhedraamassa. Se johtuu luottamuksen menetyksestä. Se on alan ja väestörakenteen mullistuksessa. Lukituksen sormenjäljet ​​ovat syvästi upotettuina elämämme jokaiseen osa-alueeseen ilmeisin ja vähemmän ilmeisin tavoin.

Itse asiassa tulokset ovat jopa huonommat kuin kriitikot ennustivat, yksinkertaisesti siksi, että kaaos kesti niin kauan. Tästä teemasta on näennäisesti loputtomia iteraatioita. Koulutuksen menetykset, infrastruktuurin loukkaukset, rehottava rikollisuus, massiiviset velat, inflaatio, työmoraalin menetys, liikekiinteistöjen kasvava romahdus, tulojen menetykset, poliittinen ääriliike, työvoimapula, huumeriippuvuus ja paljon muuta voidaan jäljittää kohtalokkaaseen päätökseen. .

Otsikot näennäisesti toisiinsa liittymättömistä asioista palaavat samaan asiaan, pyöreällä tavalla. Hyvä esimerkki on uutinen sähköautojen romahtamisesta. Hämmennys, hämmennys, väärät investoinnit, ylituotanto ja leikkaukset – sekä mieletön pyrkimys muuttaa maa ja maailma väkisin öljystä ja kaasusta tuuli- ja aurinkoenergiaksi – voidaan kaikki jäljittää noihin kohtalokkaisiin päiviin.

Wall Street Journalin mukaan “Vuosi sitten autovalmistajilla oli vaikeuksia vastata sähköajoneuvojen suureen kysyntään. Muutamassa kuukaudessa vauhti kuitenkin muuttui, mikä sai heidät jarruttamaan sitä, mikä monille oli ollut täydellinen sysäys kohti sähköistä muutosta.

Tarinaa lukiessa on selvää, että toimittaja vähättelee nousukauden valtavuutta.

Tämä ei tarkoita, että Tesla itse joutuisi konkurssiin, vain sitä, että sillä on määritelty markkinasegmentti. Sähköajoneuvoteknologia ei yksinkertaisesti voi tulla amerikkalaisten ensisijaiseksi ajamistapaksi eikä tule olemaankaan. Se saattoi tuntua hieman erilaiselta, mutta se johtui tekijöistä, jotka voitiin jäljittää juuri jumiutumisesta johtuneeseen kysyntään ja valtaviin virheisiin varastonhallinnassa huonon signaloinnin vuoksi.

Jälkeenpäin katsottuna lukitukset tulivat keväällä 2020 ja toimitusketjut jäädytettiin kokonaan. Tämä olisi voinut olla suuri ongelma autonvalmistajille, jotka ovat pitkään luottaneet juuri-in-time -varastostrategioihin. Mutta juuri sillä hetkellä matkustuskysyntä romahti. Työmatkat loppuivat, kuten myös lomat. Samaan aikaan valtion tuet ja sähköajoneuvojen valtuutukset tulvivat alaa, ja Bidenin hallinto lisäsi niitä kaikkia myöhemmin.

Kysynnän kasvaessa jälleenmyyjät myivät vanhat autovarastonsa ja etsivät valmistajilta lisää, mutta autojen viimeistelyyn tarvittavia siruja ei ollut saatavilla. Monet autot pysäytettiin ja tontit tyhjennettiin. Tämä jatkui seuraavana vuonna käytettyjen autojen hintojen noustessa ja varastojen loppuessa.

Kun tilanne muuttui epätoivoiseksi syksyllä 2021, valmistajat huomasivat sähköautojen kysynnän lisääntyneen ja alkoivat muuttaa tehtaitaan enemmän. Oli jopa aika, jolloin autoja toimitettiin ilman ohjaustehostetta vain kysynnän tyydyttämiseksi.

Hetken tuntui siltä, ​​että juuri läpikäymämme hullu kausi toi täysin toisenlaisen elämäntavan. Eräänlainen irrationaalisuus, joka syntyi shokista ja kunnioituksesta, nielaisi teollisuuden ja kulttuurin. EV oli keskeinen.

Tämä kysymys näytti toteutuvan vuonna 2022, kun amerikkalaiset tarttuivat kaikkiin saatavilla oleviin autoihin ja olivat ehkä valmiita kokeilemaan uusia doohickiesiä. Ja niin se jatkui, kun yhä useammat autonvalmistajat käyttivät enemmän resursseja tuotantoon hyödyntääkseen valtavia tukia ja jatkaakseen uusien toimeksiantojen täyttämistä hiilijalanjälkensä pienentämiseksi.

Ei ollut mitään syytä ajatella, että mikään menisi pieleen. Mutta seuraavan vuoden aikana alkoi ilmetä epämiellyttäviä totuuksia. Kylmä sää vähentää dramaattisesti sähköautojen kantamaa. Latausasemat eivät ole yhtä helposti saatavilla pidemmillä matkoilla, lataaminen kestää odotettua kauemmin ja tällaisten asioiden suunnittelu vie enemmän aikaa. Lisäksi korjauslaskut voivat olla erittäin korkeat, jos löydät jonkun tekemään sen.

Tesla valmistajana oli suunnitellut kaikki nämä odottamattomat, mutta muut autonvalmistajat vähemmän. Sähköautot saivat nopeasti huonon maineen useilla rintamilla.

”Viime kesänä jälleenmyyjät alkoivat varoittaa myymättömistä sähköajoneuvoista, jotka tukkivat heidän tonttejaan. Ford, General Motors, Volkswagen ja muut ovat siirtyneet kuumeisesta sähköautojen kulutuksesta joidenkin projektien viivästymiseen tai supistamiseen”, Journal kirjoittaa. “Jälleenmyyjät, jotka pyysivät autonvalmistajia toimittamaan enemmän sähköautoja nopeammin, ovat nyt kieltäytyneet.”

Lyhyesti sanottuna “massiivinen virhearviointi on jättänyt alan vaikeaan asemaan, jossa on mahdollista täynnä sähköautoja ja puolityhjiä tehtaita, vaikka niiden on silti täytettävä tiukemmat ympäristömääräykset maailmanlaajuisesti.”

Nykyään yritykset myyvät autoja tappiolla välttääkseen niiden toiminnassa pitämisestä aiheutuvat kustannukset.

Tämä on todellakin ollut mahtava nousukausi yhdellä toimialalla. Rintakuvalle ei myöskään näytä tulevan todellista loppua. Nykyään näyttää siltä, ​​​​että kaikki ovat luopuneet mahdollisuudesta muuttaa amerikkalaisten autojen massa sähköautoiksi. Kaikki viimeaikaiset trendit ovat menossa päinvastaiseen suuntaan.

Sillä välin monet rakastavat sähköautoa 1) toisena autona, 2) varakkaille esikaupunkien työmatkailijoille, 3) oman kodin omistaville, 4) yön yli latautuneille ja 5) joilla on kaasuauto varakylmän varassa. sää ja matkat kaupungin ulkopuolelle. Toisin sanoen markkinoista tulee juuri sellainen kuin sen pitääkin olla – katuhintainen golfkärry todella hienoilla ominaisuuksilla – eikä mikään paradigmaattinen tapaus “suurelle nollaukselle”. Sitä ei yksinkertaisesti tapahdu kaikista tukiista ja verohelpotuksia huolimatta.

“Tekijöiden yhteisvaikutus sai monet autoteollisuuden johtajat näkemään mahdollisuudet dramaattiseen yhteiskunnalliseen siirtymiseen kohti sähköautoja”, Journal kirjoittaa, mukaan lukien “hallituksen määräykset, yritysilmastotavoitteet, kiinalaisten sähköautojen valmistajien nousu ja Teslan osakkeen arvostus, joka kohoaa edelleen vanhojen autoyhtiöiden yläpuolelle noin 600 miljardilla dollarilla. Mutta työntö on jättänyt huomiotta tärkeän valitsijaryhmän: kuluttajat.

Todellakin, Yhdysvaltojen talous on monien harmiksi edelleen ensisijaisesti riippuvainen siitä, että kuluttajat tekevät valintoja, jotka ovat heidän omien etujensa mukaisia. Jos näin ei tapahdu, mikään tuki ei voi tehdä eroa.

Tätä tarinaa on mahdotonta ymmärtää ilman viittausta sulkujen aiheuttamiin hulluihin illuusioihin. Nämä tarjosivat hengähdystaukoa, joka antoi autonvalmistajien sopeutua. Sitten he lisäsivät keinotekoisesti kuljetusten kysyntää pitkän ajan ehtymisen jälkeen.

Sitten koko “suuren nollauksen” naurettava etiikka vakuutti idioottimaiset yritysjohtajat, ettei mikään olisi enää entisellään. Ehkä saisimme 15-minuuttiset kaupungit, jotka saavat energiaa auringonpaisteesta ja tuulista, sekä sosiaalisen luottojärjestelmän, joka antaisi viranomaisille mahdollisuuden sulkea ajokykymme hetkessä.

Osoittautuu, että koko tarina, mukaan lukien rahan painamisen ja julkisten menojen groteskin taso mahdollistama suljetun talouden väärä vauraus, oli kestämätön. Jopa edistyneet autoyritykset putosivat tähän hölynpölyyn. Nyt he maksavat erittäin kovan hinnan. Uudet markkinat riippuivat ostohulluudesta, joka osoittautui väliaikaiseksi.

Lyhyesti sanottuna tämän kauhean politiikan illuusiot ovat romahtaneet. Se syntyi politiikasta, joka tappoi vapauden virushallinnan varjolla. Jokainen erityinen etu tarttui tilaisuuteensa, mukaan lukien uusi teollisuusmiesten sukupolvi, joka yritti syrjäyttää vanhan väkisin.

On käymässä yhä selvemmäksi, mikä katastrofi tämä oli. Ja silti kukaan ei ole pyytänyt anteeksi. Lähes kukaan ei ole myöntänyt virheitä. Maailman tuhonneet isosuuret ovat edelleen vallassa.

Me muut olemme juuttuneet maksamaan valtavia korjauslaskuja autoista, jotka eivät ole optimaalisia ajettaessa kaupungista toiseen ja takaisin kylmällä säällä, jonka olisi pitänyt kadota tähän mennessä, jos “ilmastonmuutosprofeetat” olisivat olleet oikeassa. He osoittautuvat aivan yhtä oikeiksi kuin ne, jotka lupasivat meille, että emme enää tarvitse “fossiilisia polttoaineita” ja että maaginen rokotus suojelisi kaikkia tappavalta virukselta.

Mitä hämmästyttäviä illuusioita luotiin tämän hullun ja tuhoavan ajanjakson aikana. Jossain vaiheessa jopa yritysten toimitusjohtajat eivät enää tule asiantuntijoiden huijatuksi.