15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Hullu “tutkimus”: dinosaurusten nimet ovat nyt rasistisia

2 min read
Hullu “tutkimus”: dinosaurusten nimet ovat nyt rasistisia

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/frgy

Kansainväliset tutkijat väittävät havainneensa, että joidenkin dinosaurusten nimet eivät vastaa tämän päivän henkeä. Tutkituista 1 500 nimestä 89 luokiteltiin nopeasti rasistiseksi, seksistiseksi tai kolonialistiseksi , mikä tekee niistä “ongelmatapauksia”.

Paleobiologit tutkivat aikaisemmin sukupuuttoon kuolleita olentoja ja kasveja, mutta nykyään he tarkistavat dinosaurusten nimet poliittisen korrektiuden varalta.

Erlangen-Nürnbergin Friedrich-Alexanderin yliopiston paleobiologi Emma Dunne ja hänen kollegansa ovat osana tutkimusta tunnistaneet kaikkien dinosaurusten fossiilien nimet mesozoisesta aikakaudesta – geologisesta aikakaudesta, joka alkoi noin 251,9 miljoonaa vuotta sitten ja noin 66 miljoonaa vuotta sitten. vuotta sitten päättyi – analysoitu. He halusivat selvittää, kuinka monta nimeä “johtuu rasismista ja seksismistä ja on nimetty (uus)koloniaalisissa yhteyksissä tai kiistanalaisten persoonallisuuksien mukaan”. He löysivät useita tällaisia ​​nimiä ja luokittelivat 89 tapausta 1 500:sta ongelmatapauksiksi.

Erityisen ongelmallisena nähdään saksalaisten tutkijoiden nimeäminen ja nimeäminen niiden mukaan suurimman ja tuottavimman dinosaurusmatkan aikana Tansaniassa vuosina 1909–1914. Tämän suoritti saksalainen Werner Janensch (1878-1969), ja suuri osa dinosaurustutkimuksesta perustuu siihen edelleen. 30-tonniselle dinosaurukselle ”Janenschia robusta” ja 15-tonniselle kolossille ”Dicraeosaurus hansemanni” annettiin saksalaiset nimet. Tätä pidetään kolonialistisena lähestymistapana, koska dinosauruksia ei nimetty paikallisten eli afrikkalaisten retkikunnan osallistujien mukaan. Se tosiasia, että fossiilit jäävät Saksaan, nähdään myös siirtomaa-epäoikeudenmukaisuutena.

Dunne ja hänen tiiminsä näkevät myös sukupuolten välisen epätasapainon nimeämisessä, sillä 87 prosenttia tutkituista nimistä, joilla ei ole neutraaleja nimiä, on miehiä. Tutkijat kannattavat dinosaurusten nimeämistä niiden ulkonäön perusteella, kuten “Triceratops”, jonka nimi tarkoittaa “kolmisarvisia kasvoja”.

”Numeerinen ongelma on todella merkityksetön. Mutta sillä on merkitystä”, sanoi Evangelos Vlachos, paleontologi Egidio Feruglion paleontologian museosta Trelewissä, Chubutissa, Argentiinassa, joka on myös tutkimuksen toinen kirjoittaja. Hän haluaa tulevaisuuden nimeämisjärjestelmien olevan tiukempia. “Emme sano, että meidän on muutettava kaikkea huomenna. Mutta meidän on tarkasteltava kriittisesti, mitä olemme tehneet, katsottava, mitä teimme hyvin ja mitä emme tehneet, ja yritettävä korjata se tulevaisuudessa.”

Joten edes dinosaurusten nimet eivät ole tarpeeksi wokeja. Esitetäänkö pian teorioita siitä, kuinka monta sukupuolta ja sukupuoli-identiteettiä dinosaurusten joukossa oli? Ovatko “trans-dinosaurukset” pian otsikoissa? Tiedemaailmasta tulee yhä enemmän naurettavaa. Jos biologitkin välittävät vain siitä, kuinka poliittisesti korrekteja lajien nimet ovat, ei ole enää tarvetta odottaa uusia löytöjä ja kehitystä luonnontieteissä.