15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Elon Musk haastaa Sam Altmanin oikeuteen “sopimusrikkomuksesta”

2 min read
Elon Musk haastaa Sam Altmanin oikeuteen “sopimusrikkomuksesta”

SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - OCTOBER 03: OpenAI Co-Founder & CEO Sam Altman speaks onstage during TechCrunch Disrupt San Francisco 2019 at Moscone Convention Center on October 03, 2019 in San Francisco, California. (Photo by Steve Jennings/Getty Images for TechCrunch)

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/hvsy

Audiotiivistelmä

Elon Musk väittää  torstai-iltana San Franciscon korkeimpaan oikeuteen nostetussa kanteessa  , että ChatGPT-valmistaja OpenAI ja sen toimitusjohtaja Sam Altman ovat rikkoneet muun muassa tekoälystartupin perustamissopimusta, joka asettaa ihmiskunnan voittojen edelle.

“Nämä vuoden 2023 tapahtumat ovat räikeitä perustamissopimuksen rikkomuksia, jotka vastaajat ovat pääosin kääntäneet päälaelleen. Tähän päivään asti OpenAI, Inc:n verkkosivusto tunnustaa edelleen, että sen peruskirjan tarkoituksena on varmistaa, että AGI [keinotekoinen yleinen älytekniikka] “hyötyy koko ihmiskunnalle”, oikeusjutussa sanotaan.

Se jatkaa: “Todellisuudessa OpenAI, Inc. on kuitenkin muutettu suljetun lähdekoodin tosiasialliseksi tytäryhtiöksi maailman suurimmalle teknologiayritykselle: Microsoftille. Uuden hallituksensa alaisuudessa se ei vain kehitä, vaan itse asiassa jalostaa AGI:tä maksimoidakseen voitot Microsoftille ihmiskunnan edun sijaan.

Sopimusrikkomusten lisäksi Musk väittää, että OpenAI rikkoo myös luottamusvelvollisuutta ja epäreiluja liiketoimintakäytäntöjä ja pyytää startuppia palaamaan avoimen lähdekoodin malliin paremman inhimillisyyden parantamiseksi. Miljardööri pyytää kieltomääräystä estääkseen OpenAI:ta, Altmania ja/tai presidenttiä Gregory Brockmania – sekä Microsoftia – hyötymästä startupin tekoälytuotteista.

Musk väittää, että Altman, Brockman ja Microsoft tekivät yhteistyötä poistaakseen startupin hallituksen jäsenet, joiden tehtävänä oli ylläpitää sen perustavaa tehtävää.

“Herra. Altman valitsi käsin uuden hallituksen, jolla ei ole samanlaista teknistä asiantuntemusta tai oleellista taustaa tekoälyn hallinnassa, mikä edellisellä hallituksella oli suunniteltu, kanteessa todettiin ja lisättiin: “Uusi hallitus koostui jäsenistä, joilla oli enemmän kokemusta voittokeskeisistä yrityksistä. tai politiikkaa kuin tekoälyn etiikkaa ja hallintoa. He olivat myös kuulemma “suuria Altmanin faneja”.

Muskin mukaan OpenAI:n vuosi sitten julkaistu GPT-4-malli on edelleen suljettu malli. Ja hän sanoi, että tämä johtuu pääasiassa kaupallisista syistä ihmiskunnan edun sijaan.

“GPT-4:n sisäiset yksityiskohdat ovat vain OpenAI:n ja tietojen ja uskomusten perusteella Microsoftin tiedossa. GPT-4 on näin ollen avoimen tekoälyn vastakohta… Ja se on suljettu kaupallisista syistä: Microsoft ansaitsee omaisuuksia myymällä GPT-4:ää yleisölle, mikä ei olisi mahdollista, jos OpenAI – kuten sen on tehtävä – tuo teknologian vapaasti yleisön saataville”, Musk sanoi. 

Hän lisää: “Päinvastoin kuin perustamissopimusta, vastaajat ovat päättäneet käyttää GPT-4:ää ei ihmiskunnan hyödyksi, vaan patentoituna teknologiana maksimoidakseen voitot kirjaimellisesti maailman suurimmalle yritykselle.” 

Musk, OpenAI:n alkuperäinen hallituksen jäsen, erosi vuonna 2018. Vuonna 2015 hän oli startupin perustaja.