15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Tutkimus: Vaaralliset pitkän aikavälin seuraukset – vyöruusurokotus lisää vyöruusuriskiä silmissä

3 min read
Tutkimus: Vaaralliset pitkän aikavälin seuraukset – vyöruusurokotus lisää vyöruusuriskiä silmissä

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/cmfm

Audiotiivistelmä

Vyöruusujen kanssa ei kannata vähätellä: vyöruusutulehdukset eivät tarkoita vain kovaa kipua sairastuneille, vaan niihin liittyy myös pitkäaikaisten seurausten riski. Erityisesti zoster ophthalmicus, vyöruusu silmässä tai silmässä, voi johtaa pysyviin rajoituksiin, kuten sokeuteen sairastuneessa silmässä. Siksi on täysin ymmärrettävää, että ihmiset haluavat torjua vyöruusua rokotuksilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan tämä voi kuitenkin kostautua.

Varicella zoster -virukset aiheuttavat vesirokkoa alun perin tartunnan yhteydessä. Kehomme reagoi tähän muodostamalla sopivia vasta-aineita: Virukset vetäytyvät sitten ganglioihin (hermosolmukkeisiin) ja pysyvät siellä inaktiivisina. Siitä tulee ongelmallista, kun ne aktivoituvat uudelleen – esimerkiksi immuunijärjestelmän heikkenemisen vuoksi. Sitten vyöruusu kehittyy.

Jos silmähermo, joka vastaa silmäalueen herkkyydestä, kärsii, sitä kutsutaan silmän vyöruusuksi (zoster ophthalmicus). Joka tapauksessa tämä on hoidettava ajoissa, koska komplikaatiot voivat johtaa vakaviin pitkäaikaisiin seurauksiin: Ei vain osittainen näön menetys sairaassa silmässä, vaan myös sokeus.

Rokotus lisää riskiä sen sijaan, että se vähentäisi sitä

Tutkimus on nyt osoittanut, että ihmisillä, jotka on rokotettu yhdistelmä-DNA-tekniikalla tehdyllä zoster-rokotteella , oftalmisen vyöruusuriskin riski ei ole pienempi, mutta suurempi. Työssä verrattiin 12 762 rokottamattoman henkilön tietoja 3 646 rokotetun henkilön tietoihin. Kaikilla oli zoster ophthalmicus -tauti. Rokotettujen joukossa uusiutumisen eli infektion uusiutumisen riski kasvoi 1,6-kertaiseksi ensimmäisten 8 viikon aikana rokotuksen jälkeen.

Valitettavasti sairauksien vakavuudesta ja seurauksista ei tiedetä mitään, koska tätä tietoa ei ollut saatavilla analysoinnissa käytetyistä tiedoista.

Tuttuja vakuutuksia

Tutkimuksen johtava kirjoittaja Dr. Nisha Acharya näki vaivaa korostaakseen The Epoch Timesille , että tämä riski ei kasvanut suuresti. On liian aikaista muuttaa rokotussuosituksia, eivätkä tiedot tarkoita sitä, että jo tartunnan saaneita ei tulisi rokottaa. Hän uskoo, että rokotuksen hyödyt ovat riskejä suuremmat.

Luokittelua varten on kuitenkin tässä vaiheessa huomattava, että Dr. Nisha Acharya osallistui myös National Institutes of Healthin rahoittamaan vuoden 2021 tutkimukseen , joka väittää osoittaneensa yhdistelmä-DNA-tekniikalla tehdyn zoster-rokotteen tehokkaan vyöruusua vastaan ​​silmässä. Ongelmallinen: He työskentelivät lähes 4 850 000 ihmisen tietojen kanssa, joista vain huimat 3,7 prosenttia oli rokotettu rokotusohjelman mukaisesti – luonnollisesti pieni sairauksien määrä pienessä rokotettujen ryhmässä (tapauksia oli vain 30) tekee tästä merkittävästä tilastosta arvioinnit mahdottomia. Rokotettujen 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä ilmaantuvuus oli 0, koska täällä ei esiintynyt yhtään tapausta. Muiden ikäryhmien kohdalla tarkkoja tapausnumeroita ei enää annettu, koska se olisi vaarantanut potilastietojen suojan. Sellainen tieto on arvotonta.

Kaiken lisäksi keskustelussa todetaan, että rokotetut oletetaan olevan sairaampia kuin rokottamattomat ja että tämä on otettava huomioon arvioitaessa rokotuksen tehokkuutta. He eivät ilmeisesti ole koskaan kuulleet Terve rokotevaikutuksesta (jonka mukaan sairaat ihmiset haluavat luonnollisesti välttää rokotuksesta aiheutuvaa lisästressiä, jotta rokotettujen ryhmä on yleensä terveempi, ei sairaampi). Tämä usein laiminlyöty vaikutus tarkoittaa, että rokotuksen tehokkuus on usein yliarvioitu – kirjoittajat väittivät juuri päinvastaista. Valitettavasti ei voida olettaa, että nämä tutkijat olisivat edes pitäneet rokotuksen tehottomuutta ajateltavina.

Rokotus laukaisee immuunireaktion ja siten vyöruusun

Uuden tutkimuksen mukaan lisääntynyt riski vyöruusujen uusiutumiseen silmässä selittää Dr. Acharya, jolla on immuunijärjestelmän reaktio rokotuksen laukaisemiin virusjäänteisiin silmässä. Virusten torjunta johtaa tulehdukseen ja siten vyöruusujen uusiutumiseen. Hän ja muut tutkimuksen tekijät suosittelevat siksi, että ihmisiä, joilla on ollut zoster ophthalmicus, seurataan erityisesti rokotuksen jälkeen.

Loppujen lopuksi jokaisen tulee arvioida itse, ovatko lääketeollisuuden ja lääkeystävällisten viranomaisten, kuten NIH:n, ilmoittamat hyödyt todella riskit suuremmat. Joka tapauksessa tutkimustulokset, kuten silmän zoster-infektioiden uudelleenaktivoitumisesta, osoittavat, että lääkkeet ja rokotteet puuttuvat biologisiin prosesseihin, joita ihmiset eivät vielä ymmärrä tarpeeksi. Kaikki tällaisten toimenpiteiden seuraukset eivät tule ilmi ajoissa.