15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Visan mukaan biometrisillä maksujärjestelmillä on lupaava tulevaisuus

2 min read
Visan mukaan biometrisillä maksujärjestelmillä on lupaava tulevaisuus

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/mnb6

Audiotiivistelmä

Maksujätti Visa esitteli Pay-by-Palm -biometristä maksutekniikkaansa Singaporen innovaatiokeskuksensa muutostapahtumassa viime viikolla. Tapahtuman aikana kävijöitä pyydettiin käyttämään kämmenlukulaitetta ja yhdistämään allekirjoituksensa maksukorttiinsa tapahtumaa varten.

“Biometristen maksujen tulevaisuus on lupaava ja sen odotetaan mullistavan vähittäiskaupan kokemuksen”, sanoo Kunal Chatterjee, Visa Asia Pacificin innovaatiojohtaja.

Tekniikka on vielä suhteellisen syntymässä, eikä siitä todennäköisesti tule hetkeen massamarkkinoita, hän lisää. Biometristen maksujen hyväksymiseen vaikuttavat useat tekijät, mukaan lukien sääntely, teknologia ja kuluttajien hyväksyntä, joka usein riippuu markkinoista.

“Nykyinen integraatiovauhti ja uusien teknologioiden hyväksyminen on kuitenkin erittäin rohkaisevaa, ja odotamme, että biometriset maksut yleistyvät seuraavan vuosikymmenen aikana”, Chatterjee sanoi singaporealaiselle teknologiauutissivustolle Hardwarezone.

Visa esitteli kämmenmaksutekniikkaansa ensimmäisen kerran vuonna 2015.

Vuonna 2023 kämmenpohjaisten maksujen edistämisessä edistyttiin jonkin verran. Amazon Web Service esitteli vähittäiskauppaan keskittyvän palmumaksujärjestelmän Amazon One 200 paikkakunnalla eri puolilla Yhdysvaltoja. Yhtiö toivoo myös , että useammat organisaatiot ottavat käyttöön sen palm ID -todennusjärjestelmän One Enterprise.

Kiinassa WeChat Pay on tehnyt yhteistyötä Beijing Subwayn kanssa salliakseen kämmenpohjaiset maksut nopealla Daxing International Airport Line -linjalla.

Chatterjeen mukaan jotkin Visan biometristen maksujen tärkeimmistä eduista ovat henkilökohtaisempien, yksinkertaisempien ja turvallisempien ostosten tarjoaminen.

Visa esitteli muita maksu- ja vähittäiskaupan teknologioita alun perin vuonna 2016 avatussa Singapore Innovation Centerissään. Näitä ovat lisätyn todellisuuden (AR) virtuaaliset ostokset yhdistettynä ennakoivaan tekoälyyn sekä dataan perustuva liiketoiminnan päätöksenteko.