15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Hiilikuidut toimivat kuin asbesti: aliarvioitu tuuliturbiinien palamisen vaara

3 min read
Hiilikuidut toimivat kuin asbesti: aliarvioitu tuuliturbiinien palamisen vaara

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/umo1

Audiotiivistelmä

Kymmenen vuotta sitten Imperial Collegen tutkijat varoittivat, että tuulivoimaloihin liittyviä paloriskejä vähätellään: tuolloin kerättyjen tietojen perusteella he totesivat, että tuulivoimaloita syttyi tuleen kymmenen kertaa enemmän kuin raportoitu. Palavat tuuliturbiinit ovat terveysriski: siipien hiilikuidut hajoavat korkeassa kuumuudessa ja voivat tunkeutua keuhkorakkuloihin hengitettynä. Seuraukset: tulehdusreaktiot, fibroosi, syöpä.

Heinäkuussa 2014 Imperial Collegen tutkijoiden artikkeli julkaistiin, jossa käsiteltiin tuuliturbiinien aliarvioitua tulipalon riskiä. Ryhmä päätteli tuolloin, että tulipaloja oli kymmenen kertaa raportoitua enemmän. He joutuivat tyytymään puutteellisiin tietoihin ja havaitsivat, että keskimäärin 11,7 tulipaloa ilmoitettiin vuodessa – mutta todellisuudessa tuulivoimaloissa syttyi yli 117 tulipaloa joka vuosi. Tuolloin maailmassa oli noin 200 000 tuuliturbiinia.

Global Wind Energy Councilin mukaan tuuliturbiinia oli maailmanlaajuisesti jo vuoden 2020 lopussa 700 000 – ja laajennus etenee lakkaamatta. Jokainen, joka katsoo tämän maan uutisia, törmää aina ilmoituksiin palavista turbiineista: helmikuun lopussa yksi paloi Clausnitzissa Saksin osavaltiossa, helmikuun alussa syttyi tuulivoimala Brakessa Ala -Saksissa ja tammikuussa järjestelmä. paloi Seelow’n (Brandenburg) lähellä, yksi lähellä Greifswaldia (Mecklenburg-Vorpommeri), yksi lähellä Demminiä (myös Mecklenburg-Vorpommeri) ja toinen tuuliturbiini Eifelissä 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fclausnitzgegenwind%2Fposts%2Fpfbid02STQPqVDaLTM6kyMuBitoKNwr7Cr2qn9yD18eLVEAwKTA6FUysfWkGp8CxS9CiJx4l&show_text=true&width=500

“Ikäviä kuituja”

Nämä tulipalot eivät ainoastaan ​​aiheuta valtavia kustannuksia, vaan ne aiheuttavat myös terveysriskin, jota useimmat kansalaiset tuskin ovat tietoisia jatkuvan “ihanteellisessa tuulivoiman” propagandassa. Koska: Useimpia tuuliturbiineja ei voida sammuttaa tulipalon sattuessa, ja siksi niiden on “palattava hallitusti”. Tämä tekee roottorin siipissä, konepellin koteloissa ja jarrupaloissa käytetyistä hiilikuiduista todellisen vaaran, sillä yli 600 celsiusasteen lämpötiloissa ne hajoavat ja muodostuu niin pieniä paloja, että ne ovat hengitettävissä: ne voivat hengitettyä ja tunkeutua alveoleihin. Keho ei kuitenkaan voi kuljettaa tai hajottaa niitä siellä. Tulehdus ja lopulta erityiset kasvaimet voivat syntyä reaktiona – kuten asbestimyrkytys. Jokainen hengitetty kuitu sisältää riskin laukaista syöpäsolun kehittymisen.

Palokunta eristää yleensä 500 metrin säteellä syttyvien tuuliturbiinien ympäristön. Mutta on epäselvää, riittääkö tämä ja leviävätkö syntyvät kuitupalat vielä pidemmälle tuulen ja sään vuoksi. Palomiehet käyttävät erityisiä suojavarusteita työskennellessään palavien tuuliturbiinien parissa, mutta muut pelastuslaitokset ja sivulliset jäävät usein kuitujen suojaamatta.

Tätä taustaa vasten ideologiavetoisten poliitikkojen taistelu tuulivoimaloiden ja siirtokuntien välisiä etäisyyssääntöjä vastaan ​​on käymässä räjähdysmäisemmäksi. Myös palotapausten ulkopuolella hiilikuituhiukkasia vapautuu jatkuvasti roottorin siipien hankauksen vuoksi. Näiden hiukkasten vaara kielletään usein ja väitetään, että ne täyttävät WHO:n kriittisten kuitujen määritelmän (“hiukkaset, joiden pituus on suurempi kuin 5 µm, halkaisija alle 3 µm ja pituus-halkaisijasuhde suurempi kuin 3 1”): Tämä koko tulisi saavuttaa vain tulipalon sattuessa. Mutta kaiken kaikkiaan puuttuu tietoja, jotka osoittaisivat sen olevan turvallista.

Hengitettäviä kuidunpalasia voi syntyä monenlaisissa hiilikuituprosesseissa, joten tämän materiaalin turvallisuudesta keskustellaan yhä enemmän. Muistamme: asbestin käyttö oli yleinen käytäntö pitkään – kunnes rakennusmateriaali kiellettiin syöpää aiheuttavien ominaisuuksiensa vuoksi. Tätä ongelmaa tutkiva insinööri totesi Karlsruhen teknilliselle korkeakoululle vuonna 2022 : “Jos palaset ovat hengitettäviä, heikosti liukenevia ja myös jäykkiä, immuunijärjestelmän on vaikeuksia käsitellä niitä. Seurauksena voi olla tulehdus, fibroosi ja muut komplikaatiot, mukaan lukien syöpä. Tosiasia on, että nämä myrkyllisyyden arvioinnissa käytettävät fysikaalis-kemialliset ominaisuudet koskevat myös hiilikuitujen fragmentteja.

Erityisen ongelmallista on, että tällaiset kysymykset eivät näytä koskettavan liittovaltion hallitusta sen tuulivoimahulluudessa. Se, kuinka monta tonnia hiilikuitua tarkalleen käytetään ja voidaan vapauttaa eri tuuliturbiinimalleissa, on suurelta osin epäselvää. Jos ajatellaan, kuinka vastahakoisia poliitikot ovat tunnustamassa tiettyjen rokotteiden sivuvaikutuksia, käy selväksi, että vihreän suosikkisymbolin mahdolliset terveysriskit tulisi myös kieltää.