15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Juuri silmiemme edessä: Syvät väärennökset ja ohut todellisuus

4 min read
Juuri silmiemme edessä: Syvät väärennökset ja ohut todellisuus

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/f0t7

Audiotiivistelmä

Olet luultavasti jo nähnyt deepfake-videoita, jotka kuvaavat tapahtumia, joita ei koskaan tapahtunut Gazan ja Ukrainan sotien syötteissä. Videot ovat niin realistisia, ettemme sinä emmekä minä voi sanoa, että ne ovat väärennettyjä.

Itse asiassa voit nyt katsoa videon, joka on kirkas kuin kello, henkilöstä, joka ei ole enää elossa. Tämä henkilö voi olla kanssasi, näytöllä, puhua sinulle ja olla myös vuorovaikutuksessa kanssasi.

Pian tuo henkilö seisoo huoneessa kanssasi. Kyllä, hologrammitekniikka on edennyt pitkälle. Muutaman viime vuoden aikana on järjestetty hologrammikonsertteja , joissa kuolleet esiintyjät ovat nousseet lavalla tuhansien ihmisten edessä laulaen parhaita kappaleitaan – haudasta käsin. Se todella lähtee nousuun.

Muita käyttötarkoituksia ovat perheenjäsenten auttaminen suremaan rakkaansa “herätämällä heidät takaisin henkiin” holografisesti, jotta perhe voi jutella. Kuulostaa enemmän pettämiseltä kuin suremiselta, mutta hei, se olen vain minä.

Joukkopetos kulman takana?

Mutta mitä tämä syvä väärennös ja visuaalinen petostekniikka todella lisää lähitulevaisuudessa, ellei juuri nyt?

Pari lausetta tulee mieleen. “Joukkopetos” on yksi. “Paras valeuutisissa” on toinen. “Todellisuuden loppu” on kolmas, mutta näyttääkö se melko ylivoimaiselta?

Toivon, että voisin sanoa, että niin on. Mutta kun olemme nähneet vääriä uutisia väärennetyistä salaliitoista Venäjän kanssa, väärennettyjä äänestyslippuja, vääriä oikeudenkäyntejä väärennetyistä kiinteistöpetoksista (“väärepetos” on nyt asia) ja valepresidentit, no, kynnys on noussut. paljon korkeampi viime aikoina.

Uusi todellisuus? Sitä ei tarvita

Todellisuus ei enää pure, kuten meillä oli tapana sanoa nuoruudessani, vaan todellisuus on tavuja. Tietotavut voivat ja muokkaavat todellisuutemme joka päivä. Ja se on ongelma. Se on erittäin SUURI ongelma useista syistä.

Muistatko Bidenin hallinnon ilmoituksen disinformaation hallintoneuvoston muodostamisesta huhtikuussa 2022?

Et ehkä, koska se joutui monien konservatiivisten vastustusten vuoksi vasta muutaman viikon kuluttua kotimaan turvallisuusministeriön jaostosta. Mutta pointti on, että se oli siellä, ja ottaen huomioon suunnan, johon asiat ovat menossa, voit lyödä vetoa siitä, että se ei palaa, kun syvät väärennökset alkavat osua faneihin tänä vaalivuonna?

Tarkemmin sanottuna, miten sinä ja minä päätämme, että se, mitä katsomme uutisissa, mitä näemme luotettavimmilla Internet-uutissivustoillamme, on todella totta? Mistä tiedämme, että se todella tapahtui tai tapahtuu, kun katsomme sitä “livenä”?

Olemmeko todella sodassa?

Kuvittele esimerkiksi Yhdysvaltain sotilasjoukkojen ollessa Punaisellamerellä, että “todistamme” suuren Yhdysvaltain laivaston aluksen hyökäyksen ja suuria ihmishenkien menetyksiä. Entä jos näemme omin silmin hyökkäävien joukkojen lipun heiluvan aluksestaan, kun he aloittavat hyökkäyksensä?

Sota julistetaan, monet oikeuksistamme jäädytetään, ruokaa säännöstetään, rahaa lasketaan liikkeelle kiinteinä summina, ja kaikki “uudesta todellisuudesta” valittavat lähetetään “muuta asennettasi” -leirille, tai vielä pahempaa?

Siihen disinformaation hallintoneuvostoa käytettäisiin, eikö niin?

Vaalien rehellisyys – todella?

Paljon kiireellisemmin sanottuna, kuinka me todella tiedämme ja uskomme vaalien tuloksen? Entä jos ehdokas pitää tiedotustilaisuuden ja kertoo kansakunnalle, että hän luovuttaa vaalit vastustajalleen, vaikka hän itse asiassa voittaisikin vaalit?

Kaikki tämä – ja varmasti paljon muutakin – voidaan väärentää tekoälyllä ja levittää meille kaikille kaikissa “luotetuissa ja todennetuissa” uutisverkostoissa, jotka äskettäin uusittu Disinformation Governance Board on hyväksynyt.

Troppi, jonka mukaan meidän täytyi tappaa se demokratiamme pelastamiseksi, ei ehkä ole edes tarpeen.

Mikä voi kuitenkin olla tarpeen DGB:n työn (mitä muuten “DGB” muistuttaa?) helpottamiseksi ja hallittavaksi, olisi rajoittaa uutislähteet niihin hyväksyttyihin uutistoimistoihin, jotka kertovat hyväksytyn totuuden. .

Ja muut, kuten tämä?

Kuulen sen nyt, vaalien rehellisyyden vuoksi hyväksymättömät uutislähteet pyyhitään Internetistä. Niistä poistetaan nopeasti alustat, rahattomuus ja perusteet, mikä tarkoittaa, että niillä ei ole enää yleisöä, etkä myöskään voi sanoa sananvaltaa todellisuudesta, mikä on totta ja mikä vääryyttä.

He ovat tehneet sen ennenkin. Muistatko kuinka sananvapaus käytännössä kiellettiin Internetissä?

Lopputulos on, että olemme uuden todellisuuden reunalla, jossa kukaan ei tiedä syvää väärennöstä nähdessään sellaisen, ja todellisuus alkaa, kun elämä päättyy.

Viimeinen todellisuustarkastuksesi?

Ja syvät väärennökset? Niistä tulee vain entistä realistisempia ja vakuuttavampia, jotta realismia ja todellisuutta ei voida erottaa.

Tuosta hienovaraisesta erosta voi pian tulla elämämme jakoviiva. Saatamme nähdä uutissyötteitä, jotka näyttävät “realistisilta”, mutta meidän on kysyttävä itseltämme: “Ovatko ne itse asiassa todellisia?”

Realismista voi tulla uutisten ensisijainen arvo, kun todellisuus hylätään pelkkänä menneen maailman artefaktina.

Tämä on ollut todellisuustarkastus. Maksa käteisellä kun voit.