15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Artikkeli vuodelta 1972 Der Spiegel -lehdessä todistaa: Yhdysvaltojen sotilaallinen säämanipulaatio on ollut yleistä vuodesta 1963 lähtien

4 min read
Artikkeli vuodelta 1972 Der Spiegel -lehdessä todistaa: Yhdysvaltojen sotilaallinen säämanipulaatio on ollut yleistä vuodesta 1963 lähtien

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/bci1

Audiotiivistelmä

Aikaisemmin toimittajilla oli vielä paljon ammatillista kunniaa ja tarvittava nälkä etsiä totuutta ja raportoida siitä. Der Spiegel, tuolloin pitkälle kansallisten rajojen yli tunnustettu laatumedia, julkaisi verkossa vanhat artikkelit, jotka olivat lukemisen arvoisia. Nykyään “chemtraileista” puhuvat tarkoittavat usein sään manipulointia geoinsinööritoimenpiteiden avulla. Vuodelta 1972 peräisin oleva artikkeli osoittaa, että USA on tehnyt tätä laajassa mittakaavassa sotilastarkoituksiin viimeistään vuodesta 1963 lähtien.

Saksankielisissä maissa ei ehkä tunneta laajasti sitä tosiasiaa, että lentokoneen normaalin käytön aikana muodostuvia suodatuksia kutsutaan englanniksi “comtraileiksi”. Termi “chemtrails” on tähän perustuva sanaleikki. Nykyään monet ihmiset tuntevat olonsa levottomaksi ja pelokkaaksi katsoessaan taivaalle. Heille jokainen jälki on “chemtrail” eli keino keinotekoisesti vaikuttaa säähän.

Tekniikka tunnettu ja todistettu yli 50 vuotta

Siitä, onko tämä teknisesti mahdollista, on eriäviä mielipiteitä. Etenkin nykypäivän “systeemijournalismi” kieltää kaiken ja karkottaa chemtraileja koskevat raportit myyttien ja satujen valtakuntaan. Mutta Der Spiegelin artikkelin, joka on nyt ilmestynyt uudelleen, on selvää: Yhdysvaltain armeijalla on ollut tietoa ja kykyä vaikuttaa säähän keinotekoisesti käyttämällä ruiskulentokoneita yli 50 vuoden ajan. Tämä ei tietenkään automaattisesti salli olettamusta, että jokainen taivaan viiva edustaisi tällaista säähän vaikuttavaa toimenpidettä. Mutta teoreettinen mahdollisuus on olemassa.

Mikä on pahempaa, pommit vai sade?

Der Spiegelin artikkeli , numero 29, 1972 , oli nimeltään “Pilvet lypsetyt”. Hän viittasi Vietnamin sotaan. Johdantoteksti: “Kumpi on pahempaa”, Yhdysvaltain hallituksen virkamies kysyi kyynisesti pudottaen pommeja vai sataen? Viime viikolla kävi ilmi, että amerikkalaiset Vietnamissa tekivät molemmat.

Vietnamin sodan sadeoperaatioita suoritti jopa neljä C-130 Hercules -kuljetuskonetta, jotka oli sijoitettu Udornin lentotukikohtaan Thaimaassa. Heidän tehtävänsä oli ilmeisesti erittäin salainen. Tuolloisen Yhdysvaltain senaattorin nimeltä Claiborne Pell (demokraatti) mukaan sotilaskoneet avasivat “Pandoran lippaan” Viet Congin ylle.

Muuttaa maata vihollisen jalkojen alla mudaksi

Aseena käytettiin myrkkykaasua, lehdenpoistoaineita, viruksia, radioaktiivista säteilyä ja lopulta sadetta. Vuodesta 1963 lähtien ja erityisen usein vuosina 1967-1971 Yhdysvallat tuotti rankkoja sateita vihollisasemien ja teiden yllä. Tätä tarkoitusta varten pilvet “roostettiin kemikaaleilla”. Tavoitteena oli tehdä syöttöreitit läpipääsemättömiksi ja estää tai eliminoida Viet Congin ilmapuolustus. Toistuvasti puhutaan “keinotekoisesti laukaistuista tulvista” ja “keinotekoisesti tuotetuista tulvista”. Joten sademäärä on täytynyt olla valtava.

Tietävät poliitikot olivat kaikkea muuta kuin yksimielisesti iloisia näistä sotatoimista. (Hyvä) syynä oli se, että pitkän aikavälin vaikutuksia luonnolliseen vesitaseeseen ei voitu arvioida.

Hopeajodidia käytettäessä sataa valtavia määriä lyhyessä ajassa

Käytetty kemikaali oli hopeajodidia. Jos sillä ruiskutetaan “sadevalmis” pilvi, muodostuu suurempia jääkiteitä ja rankkasade alkaa noin 20 minuutin kuluttua. Australiassa tehdyt testit ovat osoittaneet, että 20 grammaa hopeajodidia voi sataa miljoona kuutiometriä vettä.

Sadease ei kuitenkaan ollut tuolloin erityisen tarkka, koska luonnonvoimia ei voitu laskea tai suunnitella tarkasti – tuuli saattoi heittää jakoavaimen töihin, ja myös keinotekoisia tornadoja olisi syntynyt. Kerran sateentekijöiden sanotaan tulvineen oman tukikohtansa.

Seymor M. Hersh paljastaa skandaalin

Asian tuolloin paljastanut toimittaja ei ole kukaan muu kuin Seymor M. Hersh (nyt 86-vuotias), joka on nyt vihamielinen Nordstream 2:n tarkan tutkimuksensa vuoksi. Sadesota olisi ollut tuolloin erittäin salainen, Pentagon kielsi sen ja pahamaineinen Henry Kissinger varmisti henkilökohtaisesti, että tiedot siitä jäivät harvaksi.

Tutkimme myös New York Timesin artikkelia , johon Der Spiegel tuolloin viittasi.

Suurin osa haastatelluista virkamiehistä oli samaa mieltä siitä, että kylvö oli saavuttanut yhden päätavoitteistaan: teiden mutaamisen ja liikenneväylien tulvimisen. Mutta myös monet armeijan ja valtion virkamiehet ilmaisivat epäilyksen siitä, että hanke olisi tuottanut dramaattisia tuloksia.New York Times, 3. heinäkuuta 1972, Seymor M. Hersh

Toisin kuin Spiegel, siellä mainittiin muut sadeoperaatioiden tehtävätavoitteet:

  • Tarjoaa sade- ja pilvipeitteen etelävietnamilaisille komento- ja tiedusteluryhmille soluttautumista varten Pohjois-Vietnamiin.
  • Ennakkovaroitus Pohjois-Vietnamin hyökkäyksistä ja hyökkäyksistä Etelä-Vietnamiin.
  • Sadekuvioiden muuttaminen tai säätäminen Pohjois-Vietnamin ja Laosin yllä Yhdysvaltojen pommitusten tukemiseksi.
  • Häivytä ja sido Pohjois-Vietnam-joukot ja varusteet pitääksesi mutaiset tiet ja viestintälinjat toiminnassa.

Toimenpiteisiin ryhdyttiin paikallisen sääilmiön ”monsuuni” kanssa, jota tehostettiin ja laajennettiin. Tietenkin monsuuni tapahtuu toukokuusta lokakuun alkuun. CIA:n informantin sanotaan myöntäneen tuolloin, että keinosadetta oli käytetty vuodesta 1963 lähtien, jolloin diktaattori Jean-Baptiste Ngô Đình Diệmilla oli “ongelmia buddhalaisten kanssa” Vietnamissa.

Operaatio Pop-Eye toi happosateen, joka vaurioitti laitteita

Sääsota oli Valkoisen talon määräämä tai vahvistama. Salaisten tehtävien nimi oli alun perin ”Operation Pop-Eye” – myös kahta muuta nimeä kerrottiin käyneen, mutta niitä ei tuolloin mainittu. Muita kemikaaleja kuin hopeajodidia saatettiin käyttää tuolloin, jos tutkit huolellisesti New York Timesin artikkelia. Tällä saavutettiin hyvä strateginen vaikutus pilviä vastaan, jotka suojelivat vihollisen laitoksia Pohjois-Vietnamissa.

Ja sillä oli toinen merkittävä sivuvaikutus: sadevesi muuttui niin happamaksi, että sillä oli suurempi vaikutus mekaanisiin laitteisiin. Joten se kehitti tietyn happaman vaikutuksen metalleihin. Tiet eivät vain muuttuneet ajettamattomiksi, vaan myös tutkajärjestelmät ja moottoriajoneuvot vaurioituivat. Tämä ei ollut osa alkuperäistä suunnitelmaa – se olisi ollut käytännön sivuvaikutus, informantti selitti toimittajalle. Tieteellisen perustan tälle loivat Yhdysvaltain laivaston tutkijat.