15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Hiilen isotoopit: Fossiiliset polttoaineet eivät ilmeisesti ole vastuussa hiilidioksidin lisääntymisestä

2 min read
Hiilen isotoopit: Fossiiliset polttoaineet eivät ilmeisesti ole vastuussa hiilidioksidin lisääntymisestä

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/066f

Audiotiivistelmä

On selvää, että fossiilisista polttoaineista peräisin oleva hiilidioksidi ei itse asiassa ole vastuussa ilmakehän CO₂-pitoisuuden noususta. Pikemminkin luonnollisesti tuotettu CO₂ lisääntyy. Tätä ehdottavat uudet tutkimukset, jotka keskittyvät tiettyihin isotoopeihin.

Uusi tutkimus on kyseenalaistanut pitkäaikaisen väitteen, jonka mukaan ihmisen toiminta, erityisesti fossiilisten polttoaineiden päästöt, ovat pääasiallinen syy ilmakehän CO₂-pitoisuuden lisääntymiseen. Hiili-isotooppitietoja analysoiva tutkimus on kyseenalaistanut perinteisen kertomuksen ja viittaa siihen, että yhteys ihmisen toiminnan ja ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden lisääntymisen välillä ei välttämättä ole niin suoraviivaista kuin aiemmin luultiin.

Tutkimuksessa tarkastellaan hiili-isotooppi 13:n (δ13C) datan analysointia eri havaintopaikoista, mukaan lukien etelänavalta, Mauna Loa, Barrow ja La Jolla. Vastoin odotuksia tutkimukset viittaavat siihen, ettei ilmakehän CO₂-pitoisuudessa ole havaittavissa olevaa isotooppimallia, joka olisi yhdenmukainen ihmisen sormenjäljen kanssa. Itse asiassa tiedot osoittavat vakaan isotooppisen allekirjoituksen viimeisen 40 vuoden ajalta, mikä viittaa siihen, että ihmisen CO₂-päästöt eivät ole merkittävästi vaikuttaneet siihen.

Yksi tutkimuksen tärkeimmistä havainnoista on havainto, jonka mukaan δ13C nousi laskun sijaan, kuten olisi odotettavissa, jos fossiiliset polttoaineet olisivat pääasiallinen ilmakehän CO₂-lisäyksen aiheuttaja. Tämä δ13C:n nousutrendi on ristiriidassa ilmastofanaattisten hypoteesin kanssa, jonka mukaan ihmisen toiminta, erityisesti fossiilisten polttoaineiden päästöt, on yksin vastuussa ilmakehän CO₂-pitoisuuksien kasvusta. Tutkimus korostaa myös, että pidemmällä aikajaksolla, kuten 20 ja 30 vuoden aikana, δ13C:n trendit ovat jatkuvasti positiivisia, mikä haastaa entisestään käsityksen ihmisen aiheuttamasta CO₂-lisäyksestä.

Syyllisyyskultti, jonka alle ilmastolahko haluaa pakottaa väestön, perustuu myös näihin tuloksiin perustuvaan törkeään harhaan. Jos CO₂:n vaikutus ilmastoon on jo kiistanalainen, on nyt todettava, ettei edes ihmisen toiminnan vaikutusta CO₂-pitoisuuteen ole varsinaisesti vahvistettu. Mitä on jäljellä?