15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Ranskan suuruudenhullu Macron pelaa uhkapeliä maailmanrauhalla

5 min read
Ranskan suuruudenhullu Macron pelaa uhkapeliä maailmanrauhalla

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/1emr

Audiotiivistelmä

On yksiselitteisen selvää, että jos Ranska tai jokin muu Naton jäsen lähettää taistelujoukkoja Ukrainaan, nämä joukot joutuvat Venäjän tulivoiman kohteeksi ja kuolevat, kirjoittaa Strategic Culture Foundation .
Tällöin Ukrainan sijaissodasta tulee Yhdysvaltain johtaman Nato-liiton ja Venäjän välinen täysimittainen sota. Silloin on alkanut kolmas maailmansota, joka mitä todennäköisimmin johtaa vääjäämättä ydinsotaan.

Jokainen, joka haluaa seurata tätä tietä, on halveksittava ja rikollinen. Astukaa alas, herra Macron.

Tämä narsistinen wannabe-Napoleon on puskenut muutaman viikon ajan sen jälkeen, kun hän isännöi Pariisissa 26. helmikuuta Ukrainaa käsittelevää konferenssia, jolloin hän alkoi julkisesti leikitellä ajatuksella lähettää Nato-joukkoja Ukrainaan taistelemaan Venäjää vastaan.

Tällä viikolla Venäjän ulkomaantiedustelun päällikkö Sergei Naryshkin sanoi, että 2 000 ranskalaisen sotilaan joukko valmistautuu puuttumaan Ukrainan konfliktiin.

Ranskan sotilaskomentajat torjuivat kiivaasti Venäjän tiedustelupalvelun väitteen ja pitivät sitä “vastuuttomana provokaationa”.

Kuka tässä oikeastaan provosoi?

Väitetty Ranskan operaatio on linjassa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin viimeisten kolmen viikon aikana harjoittaman hullun ja sotaisan retoriikan kanssa, jossa hän vihjaili joukkojen lähettämisestä ja siitä, että hänellä ei ole “punaisia viivoja” sen varmistamiseksi, että Venäjän sota Ukrainassa ei voita.

Macron on – kuin murrosikäinen hahmo – myös haukkunut muita Euroopan johtajia, erityisesti saksalaista kollegaansa, siitä, etteivät he ole “pelkureita” Ukrainan tukemisessa.

Tehdään tämä nyt selväksi. Naton sotilaat ja aseet ovat olleet Ukrainassa siitä lähtien, kun vuonna 2014 Kiovassa tehtiin CIA:n tukema vallankaappaus, joka asetti Venäjää vihaavan uusnatsihallinnon. Naton valtakirjasota on ollut Venäjää vastaan yli vuosikymmenen ajan, ja se on tappanut yli 10 000 etnistä venäläistä siviiliä matalan intensiteetin hyökkäyssodassa entisessä Itä-Ukrainassa. Tuo hyökkäys torjuttiin lopulta, kun Venäjän joukot puuttuivat Ukrainaan 24. helmikuuta 2022.

Naton taistelupataljoonien lähettäminen alueelle vie konfliktin kuitenkin täysimittaisen sodan partaalle. Ja Monsieur Macron näyttää olevan valmis ottamaan tämän askeleen (kun hän istuu Elysée-palatsin muhkeassa nahkanojatuolissaan ja juo lasillisen konjakkia, bien sûr).

Venäjän presidentti Vladimir Putin on useaan otteeseen – viimeksi viime viikolla – sanonut, että jos Venäjää uhataan eksistentiaalisesti, jopa tavanomaisilla aseilla, maa varaa itselleen oikeuden käyttää ydinaseita puolustautumiseen. Putin varoitti, että ydinaseet ovat olemassa käytettäväksi. Venäjän doktriini mahdollista ydinsotaa varten on hyvin määritelty ja pitkäaikainen. Putin ei sapelinkalistele, kuten länsimaiset tiedotusvälineet antavat ymmärtää. Hän vain muistuttaa mahdollisia vihollisia lopullisesta todellisuudesta.

Kun otetaan huomioon, että kyseessä ovat valtavat panokset, voi tuntua hämmentävältä, että Ranskan Macron puhuu edelleen mahdollisuudesta lähettää ranskalaisia ja muita Nato-joukkoja taistelemaan Ukrainaan.

Mikä saa Ranskan valtionpäämiehen tekemään näin karkean vihjailun?

Ensinnäkin on huomattava, että tällaisissa sotilasosastoissa ei ole mitään järkeä objektiivisesta sotilaallisesta näkökulmasta. Ranskalaisten joukkojen 2 000 sotilaan lähettäminen ei muuttaisi mitään taistelukentällä. Ne tuhoutuisivat kahdessa päivässä, kuten amerikkalainen sotilasanalyytikko Scott Ritter toteaa.

Vaarana on, että Ranskan kärsimät tappiot saisivat muut Naton jäsenet puuttumaan tilanteeseen suuremmalla joukolla ja suuremmalla tulivoimalla. Tämä johtaisi kierteen kiihtymiseen täysimittaiseen ydinsotaan. Ranskan lisäksi myös Puola ja Baltian maat näyttävät olevan innokkaita lähettämään taisteluyksiköitä.

Sotilaallisesta näkökulmasta Ranskan sotilaallisessa varautumisessa ei siis ole mitään järkeä, ellei sen taka-ajatuksena ole provosoida eskalaatiota. Toisin sanoen Ranskan taisteluosasto esitetään tarkoituksellisesti uhrilampaaksi, joka toimii laukaisukytkimenä Naton täysimittaiselle liikekannallepanolle sotaa varten.

Macronin machoilua arvioitaessa on otettava huomioon muitakin tekijöitä. Yksi niistä on viittaus siihen, että hän bluffaa suuremmasta sotilaallisesta osallistumisesta vain vahvistaakseen henkilökohtaista neuvotteluasemaansa Moskovaan nähden pyrkiessään löytämään poliittisen ratkaisun Ukrainan konfliktiin.

Macron saattaa saada tukea pienemmiltä venäläisvihamielisiltä Nato-mailta, kuten Puolalta ja Baltian mailta, sotilaallista sijoittamista koskevalle retoriikalleen. Hän näyttää kuitenkin suututtaneen suuremmat Naton jäsenet. Yhdysvallat, Britannia ja Saksa ovat torjuneet Macronin ehdotukset.

Tämä viittaa jälleen siihen, että Macron yrittää asemoida itsensä eräänlaiseksi keskustelukumppaniksi Putinille, jotta tämä voisi neuvotella Ukrainaa koskevasta sopimuksesta. Sopimuksen, jota hän voi sitten yrittää lypsää omaksi poliittiseksi kunniakseen “rauhantekijänä”.

Muistakaa, että konfliktin alkuvaiheessa Macron esiintyi eräänlaisena “Putinin kuiskaajana”.

Toinen tekijä ovat kesäkuussa pidettävät Euroopan parlamentin vaalit. Macron ja muut valtavirran poliitikot ja puolueet valmistautuvat kovaan vaalivastaiskuun äänestäjiltä eri puolilla Euroopan unionia, jotka ovat vihaisia monista eri syistä. EU:n tuki Ukrainan järjettömälle sodalle on vaatinut valtavan veron Euroopan teollisuudelta, yrityksiltä, maanviljelijöiltä, työntekijöiltä ja julkisilta palveluilta.

Absurdia ironiaa on se, että Macron, Scholz, Rutte, Von der Leyen, Borrell jne. väittävät haluavansa tehdä Euroopasta maailmanmahdin. Todellisuudessa he ovat tuhonneet Euroopan nöyryytettyinä amerikkalaiselle imperialismille. Washingtonille Euroopan talouden romahdus on strateginen tilaisuus rakentaa uudelleen Yhdysvaltain hegemonia ja säilyttää dollari maailmanvaluuttana.

Kuten käsittelimme viime viikon pääkirjoituksessamme, Macron joutuu myös käsittelemään häpeää ja iskuja egolleen monien Afrikan maiden taholta, jotka torjuvat ranskalaisen uuskolonialismin ylimieliset näkemykset.

Lisäksi Macron yrittää epäilemättä harhauttaa huomiota kotimaan vallitsevista taloudellisista ja poliittisista ongelmista puhumalla Ukrainan sodasta Venäjän kanssa. Tämä on epätoivoisen poliitikon epätoivoinen manööveri. Eikä se ole vain Macron, joka saattaa joutua tulituksen kohteeksi. Koko Euroopan poliittinen järjestelmä joutuu vastaamaan siitä, että se on johtanut maanosan veriseen ja tuhlaavaan suohon Ukrainassa.

Tästä pääsemme toiseen ratkaisevaan tekijään. Naton valtakirjasota Ukrainassa on jättimäinen katastrofi. Edellinen tappio ja häpeällinen pako Afganistanista vuonna 2021 tuntuvat siihen verrattuna piknikiltä. Naton koko uskottavuus on vaarassa romahtaa peruuttamattomasti Ukrainan uhkaavan tappion vuoksi Venäjän käsissä.

Jopa Macron itse pelkää tiettävästi, että Kiovan hallinto voi romahtaa hyvin nopeasti. Siksi ei ole mitään järkeä harkita Naton joukkojen lähettämistä pelastamaan kuvitteellisesti uponnutta laivaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Macronin sotaisa uhkapeli on bluffia. Se on myös pirullinen ja mielenvikainen bluffi. Hän bluffaa esiintyäkseen jonkinlaisena suurena eurooppalaisena johtajana ja lisätäkseen heikentynyttä arvovaltaansa Ranskan ja Euroopan kansalaisten keskuudessa.

Todellinen vaara on, että bluffaus ja teeskentely voivat johtaa tahattomiin seurauksiin. Macron ja ylimielinen Nato-eliitti saattavat ajatella, että he voivat pelata peliä Venäjän kanssa ja käyttää Ukrainaan sijoitettavien joukkojen uhkaa pelotellakseen Moskovaa tai saadakseen itsensä näyttämään kovalta.

Anteeksiantamaton ongelma tässä teeskentelyssä on se, että Macron ja hänen kaltaisensa pelaavat uhkapeliä maailmanrauhan ja planeetan tulevaisuuden puolesta pikkumaisen poliittisen egonsa perusteella.

Macron on kuin pokerinpelaaja, joka lyö vetoa korttien perusteella, joita hänellä ei ole.

Hän haastaa Venäjän pelkällä ylimitoitetulla egollaan. Mutta suuruudenhullu ranskalaisvillakoira huomaa, että Venäjä ei bluffaa.