15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

“Vapauksien rajoittaminen” saattaa olla tarpeen ilmastonmuutoksen torjumiseksi: Saksan eettinen neuvosto

3 min read
“Vapauksien rajoittaminen” saattaa olla tarpeen ilmastonmuutoksen torjumiseksi: Saksan eettinen neuvosto

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/g9fn

Audiotiivistelmä

Hallitus saattaa joutua rajoittamaan kansalaisten valintoja torjuakseen ilmastonmuutoksen ennustettuja “tuhoisia seurauksia”. Tämä on sanoma “Climate Justice” -nimisessä lausunnossa, jonka Saksan eettinen neuvosto julkaisi 13. maaliskuuta, raportoi Europeanconservative .

Lausunnossa Ethics Council – Saksan lain mukaan perustettu asiantuntijaneuvonantajaneuvosto – suosittelee toimenpiteitä yrityksille, yksityishenkilöille ja hallituksille sen varmistamiseksi, että ilmastonmuutoksen seuraukset eivät joudu epäoikeudenmukaisesti “ei niin varakkaiden ihmisten kannettavaksi”. ,”

Eettinen neuvosto sanoo, että tämä tulisi tehdä ensisijaisesti vapaaehtoiselta pohjalta, yksilön “itsesitoutumisella yksilön vapauden ilmaisuna”, esimerkiksi “vapaaehtoisesti luopumalla tietyistä loma-, kulutus- tai liikkumiskäytännöistä”.

Neuvoston julkilausuma menee kuitenkin pidemmälle (kursivointi tässä),

Oikeudenmukaisuuden vuoksi voi olla moraalisesti pakollista osallistua ilmastonmuutoksen torjuntatoimiin. Jos oma vapaudenkäyttö häiritsee epäoikeudenmukaisesti toisten tai tulevien sukupolvien vapautta ja hyvinvointia esimerkiksi ilmastolle haitallisella kulutuksella, hallitus voi puuttua vapauden rajoituksiin.

Toisin sanoen, jos sinua ei voida huijata käyttäytymään tavalla, jota eliitti pitää moraalisesti oikeana, niin hallituksen on ehkä yksinkertaisesti pakko pakottaa sinut. Flugscham , alkuperäisestä ruotsinkielisestä sanasta flygskam, joka tarkoittaa “lentohäpeää” – ympäristötietoisten matkustajien kokemaa syyllisyyttä lentämisestä – on nykyään vakiintunut sana saksan sanastossa.

Vaikka lausunnossa todetaan, että eettinen neuvosto vastustaa “demokraattisten vapauksien ja prosessien” keskeyttämistä haluttujen ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi, ryhmä sanoo, että on pitkälti hallituksen tehtävä tarjota “tukiedellytykset”, joilla yksilöt – kuten me vastustamme lapset sanovat – kyky tehdä hyviä valintoja.

Näihin edellytyksiin tulisi neuvonnan mukaan kuulua alhaisemmat nopeusrajoitukset, enemmän “sähköliikkuvuutta” ja korkeammat CO2-verot. Neuvosto ehdottaa henkilökohtaista päästörajaa, jota ei saa ylittää, ja jopa “ilmastolle erityisen haitallisten tuotteiden tai palveluiden kieltoa” – tai, kuten Apollo News sanoo: “asetusta siitä, kuka saa ostaa mitä ja missä muodossa laajuus.”

Järjestö määrittelee ilmastonmuutoksen ihmisen aiheuttamaksi ilmiöksi (“johtuen mm. fossiilisten polttoaineiden poltosta sekä metsien ja nummien tuhoutumisesta teollisen vallankumouksen alusta lähtien”) ja sanoo myös, että Saksan on otettava huomioon “kolonialismin ja teollistumisen pitkä historia” sekä “jatkuvat uuskolonialistiset riippuvuudet”, mikä tarkoittaa, että

On tehtävä ero kehityksessä kiinni umpeutuvien eteläisten maiden kasvun ja teollisuusmaiden kulutuksen ja resurssien käytön lisäkasvun välillä ja neuvoteltava asianmukaiset korvaukset.

Aikana, jolloin entinen eurooppalainen teollisuusvalta on hädin tuskin veden yläpuolella, on kysymys siitä, ovatko “korvausmaksut” Global Southille liikennevaloliiton tutkalla eettisen neuvoston suosituksista huolimatta.

Eettinen neuvosto on itsenäinen organisaatio, jossa on 26 jäsentä ja joka edustaa erilaisia ​​”tieteellisiä, lääketieteellisiä, teologisia, filosofisia, eettisiä, sosiaalisia, taloudellisia ja oikeudellisia etuja” ja on tarkoitettu opastamaan yhteiskunnallisten muutosten käsittelyä “erityisesti elämän alalla” tieteet ja niiden soveltaminen ihmisiin”. Saksan lakiin kirjatun eettisen neuvoston tehtävänä on muun muassa laatia “poliittisia ja lainsäädäntötoimia koskevia julistuksia ja suosituksia” ja se valmistelee lausuntonsa oman päätöksensä perusteella “Saksan liittopäivien puolesta tai puolesta”. liittovaltion hallitukselta.”