15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Ilmastotutkimukset: Sademäärät ja sään ääri-ilmiöt eivät ole lisääntymässä.

2 min read
Ilmastotutkimukset: Sademäärät ja sään ääri-ilmiöt eivät ole lisääntymässä.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/u7o6

Vastoin kaikkia ilmastofanaatikkojen varoituksia sää ei näytä olevan kiinnostunut heidän malleistaan, ennusteistaan ja väitteistään. Jälleen kerran uudet tutkimukset kolmelta eri maailman alueelta osoittavat, että sademäärät eivät ole lisääntyneet viimeisten 250 vuoden aikana väitetyn ilmastonmuutoksen seurauksena. Todellisuus kumoaa jälleen kerran ilmastolahkon disinformaation.

Viime vuosina ilmastofanaatikot ovat toistuvasti varoittaneet, että niin sanottu ilmaston lämpeneminen (joka perustuu suurelta osin virheellisiin mittauksiin ja väärennettyihin malleihin) johtaisi sekä sademäärien että äärimmäisten sääilmiöiden lisääntymiseen. Mutta jotenkin sää ei oikein tahdo pelata mukana, kuten Report24 on jo useissa artikkeleissa toistuvasti huomauttanut eri tutkimuksiin ja selvityksiin liittyen. Nyt on lisätty kolme uutta tutkimusta, jotka käsittelevät aihetta ja osoittavat selvästi, että kaikki ilmaston tuomiopäivän profeetat itse asiassa vain levittävät disinformaatiota.

Esimerkiksi äskettäin julkaistu tutkimus osoittaa, että Yhdysvaltojen kaakkoisosissa ei ole viimeisten 250 vuoden aikana (eli vuodesta 1770 vuoteen 2020) ollut merkittävää suuntausta kohti suurempia sademääriä tai rankkasadetapahtumia. Esimerkiksi vuosina 1936-1959 rankkasadetapahtumien sademäärä oli suurempi kuin vuosina 1960-2020, kun taas havaintojakson ensimmäiset 65 vuotta olivat yleisesti ottaen paljon kuivempia.

Toisen hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan Luoteis-Turkin sademäärissä ei ollut havaittavissa nousevaa suuntausta vuosien 1858 ja 2015 välillä, vaan alueen sääasemat kirjasivat vain tavanomaisia vuotuisia vaihteluita, joista osa oli sateisempia ja osa kuivempia.

Samankaltainen kuva on nähtävissä Itä-Kiinassa, jossa toisen uuden tutkimuksen mukaan vuotuisissa sademäärissä ei ole tapahtunut trendimuutosta vuoden 1896 jälkeen. Sielläkin on havaittavissa vain vuosittaisia vaihteluita (esimerkiksi 1960-luku oli keskimäärin hieman muita vuosikymmeniä sateisempi), mutta ei selkeää suuntausta kohti sademäärien lisääntymistä tai äärimmäisiä sadetapahtumia.

Pohjoisella pallonpuoliskolla on siis kolme aluetta (Pohjois-Amerikka, Länsi-Aasia ja Itä-Aasia), jotka ovat kaukana toisistaan ja joilla ei ole pitkään aikaan ollut havaittavissa suuntausta sademäärien tai sään ääri-ilmiöiden lisääntymiseen. Tämä herättää kysymyksen siitä, ovatko fysikaaliset oletukset (lämpimämpi ilma pidättää enemmän kosteutta, mikä johtaa runsaampiin ja runsaampiin sateisiin, kuten tiedämme tropiikista) vääriä vai pikemminkin väitteet väitetystä ilmaston lämpenemisestä (varsinkin kun lämpötilatiedot ovat usein peräisin väärin sijoitetuista mittausasemista).