15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Nyt tutkijat ovat huolissaan ilmastonmuutoksen vaikutuksesta avaruusolentoihin

9 min read
Nyt tutkijat ovat huolissaan ilmastonmuutoksen vaikutuksesta avaruusolentoihin

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/xr14

Uskotko sinä ufoihin? Jos uskot, ole varovainen, saatat olla vaarallinen oikeistoradikaali tietämättäsi! Viime viikolla julkaistussa Pentagonin uudessa raportissa esitetään vähättelevä väite, jonka mukaan 1950- ja 1960-luvuilla tehdyt historialliset piikit tällaisten ilmiöiden havaitsemisessa johtuivat suurelta osin vainoharhaisista kansalaisista, jotka erehtyivät viattomasti luulemaan Yhdysvaltain armeijan huippusalaisia aluksia maan ulkopuolisista olennoista.

Raportti laadittiin Pentagonin All-domain Anomaly Resolution Officen (AARO) puolesta, jota viime joulukuuhun asti johti fyysikko ja entinen CIA:n mies Sean Kirkpatrick. Kirkpatrick oli mies, jonka tiedotusvälineet tunsivat tavallisesti “Pentagonin ufopäällikkönä” siinä mielessä, että aina kun toimittaja halusi kysyä Yhdysvaltain hallitukselta, oliko olemassa varmoja todisteita siitä, että avaruusolennot olivat jo laskeutuneet maapallolle, Kirkpatrickin tehtävänä oli vastata: “Ei, älkää enää kysykö meiltä”.

Termi UFO tarkoittaa kuitenkin juuri sitä – tunnistamatonta lentävää esinettä, ja niitä on varmasti ollut viime aikoina paljon Yhdysvaltain ilmatilassa, vaikka se, ovatko ne todellisuudessa luonteeltaan avaruusolentoja vai vain Kiinan tai jonkun muun vihollisvaltion invaasionaalista lennokkia muistuttavaa teknologiaa, on kiistanalainen kysymys, kuten Kirkpatrick itse on selittänyt.

Muukalaisten maailmankatsomukset

Sen lisäksi, että Kitkpatrick esittää tällaisia täysin järkeviä epäpoliittisia huomautuksia, hänellä näyttää olevan myös tietty mieltymys esittää muutamia vähemmän järkeviä, avoimesti politisoituja huomautuksia. Helmikuun alussa Kirkpatrick antoi haastattelun politiikkasivusto Politicolle ja ilmaisi vakavan asiantuntijalausuntonsa siitä, että viranomaisten pitäisi paljastaa paljon enemmän yksityiskohtia tällaisista mystisistä ilmiöistä suurelle yleisölle: tästä johtunee Pentagonin uuden raportin julkaiseminen, jossa se kumotaan.

Hänen syynsä neuvoa tätä tulevaa toimintatapaa olivat varsin mielenkiintoiset. Kirkpatrick totesi, että AARO:n tehtävänä oli tutkia mahdollisia sotilaallisia tai terroristisia uhkia Yhdysvaltojen ilmatilassa, ei “mennä etsimään avaruusolentoja”, ja väitti, että “jos tietoavaruudessa on tyhjiö, se täytetään yleisön mielikuvituksella ja [heidän] salaliittojensa avulla”.

Kyllä, aivan oikein: vain konservatiivit allekirjoittavat kaikenlaisia hulluja salaliittoteorioita. Viime vuosina tiedotusvälineissä on yritetty yhdistää (itse asiassa täysin epäedustavia) amerikkalaisia oikeistoliikkeitä, kuten QAnon ja tammikuun 6. päivän mellakoitsijat, uskomuksiin ufoihin liittyvistä salaliitoista, usein itsestään selvänä tavoitteena mustamaalata kaikki muut kuin vasemmistolaiset David Icken kaltaisiksi liskoja rakastaviksi hulluiksi (mikä jättää huomiotta sen tosiasian, että herra Icke kuului aikoinaan Ison-Britannian vihreään puolueeseen).

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa, joissa on paljastettu valheellinen nykyaikainen verkkolegenda natsi-ufoista, ja myönnän täysin, että aihetta voidaan toisinaan käyttää fasismin julkisivuna tai kätevänä äärioikeiston rekrytointivälineenä. Toisaalta, koska olen kirjoittanut myös toisen kirjan, jossa käsitellään olennaisesti sitä, miten aihetta voidaan joskus käyttää myös äärivasemmistolaisten marxilaisten rekrytointitarkoituksiin, ymmärrän, miten tällainen rehellinen syytös voi itse asiassa johtaa molempiin suuntiin. Rehelliset syytökset eivät kuitenkaan ole enää kauhean muodikkaita.

On selvää, että nykypäivän kaikkitietävillä ja kaikkitietävillä vasemmistolaisilla on jumalankaltainen nykyaikainen oikeus määritellä tarkasti, mikä lasketaan “vääräksi tiedoksi” julkisella alalla, ja heillä on täydellinen ja täydellinen monopoli objektiiviseen totuuteen, eivätkä he koskaan alentuisi niin alas, että he alkaisivat esittää omituisia poliittisesti motivoituja väitteitä asioista, joita yleisesti pidetään huonomaineisina marginaaliteemoina, kuten ufoista ja muukalaisista olennoista. Vai tekisivätkö he…?

Kuivat kanavat Marsissa

Venezuelan entinen lähes marxilainen diktaattori Hugo Chávez oli vuonna 2011 tiedotusvälineille puhuessaan hyvin vakaasti sitä mieltä, että monta vuotta sitten Marsissa, joka on nykyään täysin karu ja kuollut maapallo, oli ennen elämää, mutta että Marsin alkuperäiset kapitalismin muodot olivat tappaneet sen kokonaan.

“Olen aina kuullut, että ei olisi outoa, jos Marsissa olisi ollut sivilisaatiota, mutta ehkä kapitalismi saapui sinne, imperialismi saapui sinne ja tuhosi planeetan”, Chávez sanoi puheessaan maailman vesipäivän kunniaksi maaliskuussa 2011 ja siemaili samalla mahtipontisesti lasillista H2O:ta ikään kuin pilkatakseen traagisesti kuivuneita marsilaisia kuolleita.

“Varovasti!” Hugo lisäsi. “Täällä maapallolla, jossa satoja vuosia sitten tai vähemmän oli suuria metsiä, on nyt aavikoita. Missä oli jokia, siellä on aavikoita.” Ja miksi? Kaikki johtuu ilmastonmuutoksesta, jonka on aiheuttanut ahne länsimainen kapitalismi, El Presidente varoitti. (Kiusallinen huomautus: Venezuela on OPEC:n pääjäsen, sillä on maailman suurimmat todistetut öljyvarat, ja fossiiliset polttoaineet muodostavat koko sen talouden selkärangan – tai ainakin muodostivat, kunnes chávistat alkoivat tuhota kaiken kuin Marsin siunattua planeettaa rakastavalla sosialismillaan).

Tuo kuulostaa minusta hämmentävän paljon vasemmistolaiselta ET:hen liittyvältä salaliitolta. Mutta toisaalta Chávez on aina ollut huomattava sekopää. Ehkä hän oli vain onneton, epäedustava edistyksellinen yksittäistapaus? Valitettavasti ei. Olen kirjoittanut aiemmin Daily Scepticissä vasemmistolaisten tähtitieteilijöiden yrityksistä ottaa yhteyttä PC ET:hen (ks. täällä ja täällä), ja tämän viikon säännöllisessä Takimag-kolumnissani olen kertonut yksityiskohtaisesti queer-aktivistien nykyisistä tuskin uskottavista yrityksistä ottaa yhteyttä homoseksuaalisten “homolienien” rotuihin. Mutta kilpaileva vasemmiston trooppi, jossa yritetään yhdistää maan ulkopuolinen elämä ja lentävät lautaset ilmastonmuutokseen, on vielä yllättävämmin levinnyt tämän päivän akateemisissa ja mediamaailmoissa, joissa on paljon vokkeja.

Maailmankaikkeuden lukijoiden vartijat

Vuonna 2019 New York Times (Amerikan karkea vastine Guardianille, mutta vielä huonompi) julkaisi mielipidekolumnisti Farhad Manjoon ajatuskokeilun otsikolla “Pretend It’s Aliens”. Siinä Manjoo puhui siitä, kuinka kun länsimaalaiset elävät nykyään maailmassa, jossa vallitsee absurdeja oikeistoharhoja, joita ilkeät populistipoliitikot loihtivat – erityisesti “täysi-ikäiset aikuiset, jotka väittävät vastoin kaikkia todisteita, että maahanmuutto muodostaa eksistentiaalisen uhan Yhdysvalloille”, ei vähempää – miksi hänen kaltaisensa vasemmistolaiset eivät vain “tekisi samaa temppua” syiden kanssa, jotka ovat lähellä heidän omaa veristä sydäntään?

Jotkut skeptikot saattavat väittää, että he ovat jo tehneet niin, kun he puhuvat liioitellusti “globaalista kiehumisesta” jne., mutta Manjoo ehdotti, että valheita laajennettaisiin vielä pidemmälle esittämällä ajatus siitä, että pahat avaruusolennot olisivat itse asiassa planeettamme uhkaavan ekokatastrofin takana, levittämällä tämän kaltaisia naurettavia twiittejä:

Manjoo tarkoitti, että yleisö pitäisi aivopestä omaksumaan tämä tuhatvuotinen ajattelutapa pikemminkin dramaattisena sisäisenä motivaatiovälineenä kuin kirjaimellisena uskomuksena, samaan tapaan kuin olympiajuoksija voisi spurttia nopeammin kuvittelemalla, että uhanalainen bengalintiikeri jahtaa häntä. On kuitenkin muitakin ihmisiä, jotka ilmeisesti uskovat tällaisiin asioihin melko kirjaimellisesti. Ja jotkut heistä, toisin kuin nöyrät NYT:n kolumnistit, ovat todellisia tiedemiehiä.

Goonhilly Goon Show

En tiedä, oletteko sattuneet jäämään siitä paitsi – ja miten voisittekaan? – mutta lokakuussa 2022 järjestettiin vuosittain “Maailman avaruusviikko”, jonka teemana oli tuona vuonna “Avaruus ja kestävä kehitys” (tänä vuonna teemana on “Avaruus ja ilmastonmuutos”; näen, että tähän on kehittymässä kaava). Kun otetaan huomioon, että lordi Kelvin oli jo vuonna 1852 esittänyt teorian maailmankaikkeuden lopullisesta lämpökuolemasta, voidaan väittää, että pitkällä aikavälillä edes avaruus itsessään ei ole täysin kestävä, mutta ei se mitään.

Osana koko turhaa tempausta Cornwallin Goonhillyn satelliittimaa-asemalla toimivan METI Internationalin (METI = Messaging Extra-Terrestrial Intelligence) tähtitieteilijät suunnittelivat lähettävänsä viestin kohti kaukana sijaitsevaa Trappist-1-tähtijärjestelmää, jota pidetään todennäköisenä paikkana, jossa voi sijaita Maan kaltaisia asuttuja planeettoja. Ja mitä tämä radiosignaali kertoisi? Luonnollisesti se kertoisi ET:ille kaiken planeetallamme tällä hetkellä meneillään olevasta ilmastokriisistä.

“Tähtienvälisen viestinnän suuri haaste on luoda yhteinen perusta ihmisten ja avaruusolentojen väliselle ymmärrykselle”, METI:n miehet selittivät. Perinteisesti tämä on saattanut tarkoittaa signaalien lähettämistä, jotka perustuvat matematiikkaan, jonka arvellaan olevan universaali kieli kaikkialla kosmoksessa, sillä kaksi plus kaksi on neljä jopa Alfa Centaurilla (vaikka tietyt salaattipäiset vasemmistolaiset yhdysvaltalaiset akateemikot, kuten Rochelle Gutierrez, saattaisivat olla eri mieltä). METI lähetti avaruusolennoille kuitenkin mieluummin jaksollisen järjestelmän jäljennökset toivoen, että tämä voisi olla alkupohja tähtienvälisille symposiumeille siitä, miten teollistunut kapitalismi aiheuttaisi vakavia ja vahingollisia kemiallisia muutoksia minkä tahansa planeetan ilmakehässä ja ympäristössä, ei vain maapallon omassa.

Toiveena oli, että ET:t olisivat meitä paljon vanhempia sivilisaatioita; jos näin olisi, ne olisivat varmasti jo kauan sitten ohittaneet typerän planeettoja saastuttavan vaiheensa ja siten keksineet, miten ilmaston lämpenemisen katastrofi voitaisiin ratkaista kokonaan. Miten he muuten olisivat yhä täällä puhumassa ihmiskunnalle? Eivätkö ne kaikki olisi vain palaneet rapeiksi? Kun Trappist-1:n avaruusolennot huomaisivat, että myös me verrattain primitiiviset ihmiset kärsimme ilmastokriisistä, ne pystyisivät varmasti auttamaan, METI toivoi ja säteilyttäisivät meille vastineeksi neuvoja siitä, mitä tehdä seuraavaksi.

Mutta entä jos ET:t vastaisivat ja sanoisivat: “Älkää välittäkö koko jutusta – se on täysin hullu paniikkihakuinen kultti, laittakaa vain George Monbiot ja Swampy naurunalaisiksi, niin kaikki on aivan, aivan hyvin”? Veikkaisin, että tuossa hälyttävässä tapauksessa METI saattaisi sopivasti “unohtaa” välittää kyseisen ei-toivotun viestin koko ihmiskunnalle tai muuten “vahingossa” pyyhkiä sen tallennusjärjestelmistään. Asianmukaisesti Trappist-1:n kulttihenkiset ET:t joutuisivat pysymään aivan yhtä hiljaa kuin heidän munkkimaiset ihmiskollegansa perinteisesti täällä maan päällä. Joko niin, tai sitten Michael Mann haastaisi heidät oikeuteen, kuten hän teki Mark Steynin kanssa.

Pienet vihreät miehet

Entä mitä tapahtuu, jos avaruusolennot eivät olekaan niin hyväntahtoisia kuin METI toivoo? Kaikki, jotka ovat lukeneet kiinalaisen scifi-kirjailijan Cixin Liun Three-Body Trilogy -kirjasarjaa, tietävät, että on sotilaallisesti täysin järkevää, että mikä tahansa vieras sivilisaatio tuhoaa välittömästi kaikki muut tällä hetkellä vähemmän kehittyneet älykkäät yhteiskunnat muualla galaksissa heti, kun se saa tietää niistä, jotteivät sen kaukaiset planeettojenväliset kilpailijat jonain päivänä kasvaisi tarpeeksi vahvoiksi tehdäkseen heille saman, vähän samaan tapaan kuin jos Yhdysvallat olisi tuhonnut Moskovan ydinpommilla vuonna 1945 estääkseen kylmän sodan syntymisen kokonaan tai osittain.

Pennsylvanian valtionyliopiston NASA:han sidoksissa olevien tutkijoiden ryhmän vuonna 2011 laatima raportti “Would Contact with Extraterrestrials Benefit or Harm Humanity? A Scenario Analysis”, jossa väitettiin, että juuri tällainen tilanne voisi todella syntyä, jos avaruusolentojen älykkyys, joka on “valtava, viileä ja epäsympaattinen”, kuten H.G. Wells sen kerran ilmaisi, havaitsisi, että maapallolla on meneillään ilmastonmuutos, joka johtuu toisen maailmansodan jälkeisestä nopeasta teollistumisesta.

Kun rajattoman kansainvälisen kapitalismin jatkuva laajentuminen työntää muita kertakäyttöisiä lajeja, kuten sarvikuonoja, jääkarhuja ja valkoisia ihmisiä, uhkaavaan sukupuuttoon täällä maapallolla, niin varovaiset ET:n sotilastiedustelijat saattavat pelätä, että sama kohtalo koituu myös muiden viattomien planeettojen eläimistölle ja kasvistolle, jos pahat imperialistiset maan asukkaat etenevät tarpeeksi pitkälle aloittaakseen myös niiden asuttamisen. Tässä tapauksessa avaruusolennot voisivat vain räjäyttää koko planeettamme kuolemansäteillä, jotta vaara katkaistaisiin jo alkuunsa, kuten aikamatkailija tappaa Hitlerin syntymässä estääkseen tämän tulevan hyökkäyksen Puolaan. Vaihtoehtoisesti ne voivat olla PETA-planeetan eksoplanetaarisia Chris Packhameita, jotka päättävät laskeutua Maahan ja tuhota kaikki ilkeät alastomat apina-ihmiset pelastaakseen siten puut, valaat ja suurikokoiset harjumyyrät, joiden elämää ne saattavat pitää luonnostaan merkittävämpänä.

Raportin selvästikin tuhoa enteilevien kirjoittajien mukaan:

Nämä skenaariot antavat meille syyn rajoittaa kasvuamme ja vähentää vaikutustamme globaaleihin ekosysteemeihin…. Meidän olisi erityisen tärkeää rajoittaa kasvihuonekaasupäästöjämme, koska ilmakehän koostumusta voidaan tarkkailla muilta planeetoilta käsin.

Rehellisyyden nimissä voidaan todeta, että koko kirjallisessa arvioinnissa tarkasteltiin useita muita mahdollisia skenaarioita ja pidettiin edellä mainittuja yksityiskohtaisia tuloksia melko epätodennäköisinä – mutta arvatkaa, minkä vaihtoehdon Guardian nosti esiin raportoidessaan asiakirjasta? Aivan oikein: Guardianin valitsema otsikko oli “Kasvihuonekaasupäästöjen lisääntyminen voi varoittaa raportin mukaan ulkomaalaisia siitä, että olemme nopeasti kasvava uhka”. Guardianin jutun kirjoittajaksi oli merkitty Ian Sample, mutta sen perusmenetelmät ja -näkemykset huomioon ottaen sen olisi yhtä hyvin voinut kirjoittaa New York Timesin Farhad Manjoo.

Tämä kaikki on jo tarpeeksi typerää, mutta asia on vielä paljon pahempi. Tämän lyhyen sarjan toisessa osassa näemme, miten nokkelat tiedemiehet ovat nyt onnistuneet mallintamaan myös muiden planeettojen – muiden planeettojen, joita ei edes ole olemassa – kokemien ilmastokatastrofien peruspolun. Miksi koko Dyynin maailma oli pelkkää jättimäistä, koko maapallon kattavaa aavikkoa? Hugo Chávez tiesi sen. Ja niin näyttävät tietävän myös hänen nykyiset akateemiset kollegansa: vastaus on kapitalismi!