15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Ilmastoalarmistit taistelevat sensuroidakseen elokuvan, joka paljastaa “ilmastokriisihuijauksen”.

7 min read
Ilmastoalarmistit taistelevat sensuroidakseen elokuvan, joka paljastaa “ilmastokriisihuijauksen”.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/0fjn

On kulunut hieman yli viikko siitä, kun “Climate: Thomas Nelsonin tuottama ja Martin Durkinin ohjaama dokumenttielokuva julkaistiin Vimeossa, YouTubessa, Rumblessa ja muilla alustoilla. Se on jo kerännyt miljoonia katselukertoja ja tuhansia arvosteluja.

“Katsokaa tämä dokumentti ymmärtääksenne valheita, pseudotiedettä, mutta myös hallituksen rahoittamien, ilmastohäirintää ajavien loisten oman edun tavoittelua”, Kanadan kansanpuolueen perustaja ja johtaja Maxime Bernier kirjoitti X:ssä, entisessä Twitterissä, elokuvasta, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten “eksentrisestä ympäristöpelottelusta kasvoi vaikutusvaltainen maailmanlaajuinen teollisuus”.

“Viimeinen naula ‘ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen’ huijauksen arkkuun. Ehdoton MUST-WATCH!” Wide Awake Media kirjoitti X:ssä ja linkitti samalla elokuvaan, jossa esiintyy eliittilista tiedemiehiä, kuten Nobel-palkittu John Clauser, MIT:n meteorologian emeritusprofessori Richard Lindzen ja teoreettinen fyysikko ja NYU:n Tandon School of Engineeringin professori Steven Koonin.

Kaikki reaktiot eivät kuitenkaan ole olleet myönteisiä.

“Olen hollantilainen tiedetoimittaja, ja katsoin [Climate: The Movie]”, Maarten Keulemans kirjoitti X:ssä. “Se on täyttä paskaa.” “Se on täynnä paskaa.”

Jotkut arvostelijat menivät jopa niin pitkälle, että vaativat sensuuria.

“Ajattelen, että saamme 10 000 ihmistä raportoimaan ‘Climate: The Movie’ YouTubessa haitalliseksi ja harhaanjohtavaksi sisällöksi”, eläkkeellä oleva matematiikan ja tietojenkäsittelytieteen professori Eliot Jacobson kirjoitti X:ssä 23. maaliskuuta.

Jacobsonin kehotuksen jälkeen Vimeo poisti videon alustaltaan 24. maaliskuuta vedoten “Vimeon käyttöehtojen ja/tai ohjeiden rikkomiseen”.

“Kaksi päivää sitten jakamani [V]imeo-linkki ‘Climate the Movie’-elokuvaan on sensuroitu!”. Elokuvassa esiintynyt Jerusalemin heprealaisen yliopiston fysiikan professori Nir Shaviv kirjoitti X:ssä. “Täysin poistettu pelkkää varjoestoa pidemmälle [YouTuben]”.

Durkin ja Nelson eivät olleet yllättyneitä.

“Ilmastojutun takana on jotain suurempaa, joka ylittää kapeat väitteet siitä, onko totta, että [hiilidioksidi] aiheuttaa kaiken tämän – mitä se ei tietenkään tee”, Durkin sanoi The Epoch Timesille. “Valtavirran televisiossa on melkein yleinen skeptisyyden kielto.

“Se on eräänlaista marxismia, luulisin. On olemassa kokonainen ihmisluokka, joka on kiinnostunut korkeasta verotuksesta ja korkeasta sääntelystä, jota voisi kutsua laajasti ‘julkisesti rahoitetuksi laitokseksi’ ja ‘koulutuslaitokseksi’.”

Nelson oli samaa mieltä. “Ilmastorealistien ja vastapuolen välillä on suuri ero”, hän sanoi Epoch Timesille. “[Ilmastohälyttäjät] raportoivat jatkuvasti meistä ja kertovat ihmisistä, jotka eivät ole samaa mieltä heidän kanssaan.

“En koskaan näe [ilmastorealistien] sanovan, että ‘raportoidaan toisen puolen ihmisistä, poistetaan heidän videonsa ja sensuroidaan heidät’. Kaikki sensuuri tulee toiselta puolelta, ja kaikki sananvapaus ja ‘keskustellaan’ tulee meidän puoleltamme. Haluamme puhua asiasta, koska olemme varmoja todisteistamme.”

Sensuuria ei valvota
Heti sen jälkeen, kun Vimeo poisti Durkinin elokuvan, hän otti yhteyttä alustaan: “Tiedättehän, olen kohtuullisen tunnettu, veteraani elokuvantekijä, joka on palkittu”, hän sanoi. “Ja kerroin heille [sähköisen lomakkeen kautta]: ‘Katsokaa, kaikki arkisto ja musiikki on poistettu. Emme näe minkäänlaista syytä, miksi tämä keskeytettiin. Meillä on siinä paljon hyviä tiedemiehiä.”

Nelson kirjoitti X:ään: “Hei @Vimeo: Mikä on tarkemmin sanottuna perusteluna sille, että sensuroitte ‘Climate: The Movie’?”

“Monet ihmiset sanoivat, etteivät voi uskoa, että sitä sensuroitiin”, Nelson sanoi. “Mutta en koskaan saanut virallista vastausta keneltäkään.”

Myöskään Durkin ei saanut vastausta. “Noin 12 tuntia sen jälkeen, kun olin ottanut yhteyttä, se nousi jälleen. Mutta emme tiedä miksi. Oletan, että jotkut ‘vihreät’ valittivat siitä, ja he ottivat sen automaattisesti pois. Reilut kiitokset Vimeolle siitä, että he laittoivat sen kuitenkin takaisin ylös, se oli hyvä.”

Vimeo ei ollut ainoa alusta, joka ryhtyi toimiin “Climate: The Movie” vastaan. Maaliskuun 22. päivänä Food Lies, jolla on 44 000 tilaajaa, kertoi, että kun he jakoivat elokuvan ensimmäisen kerran kanavallaan, YouTube “poisti sen välittömästi”, ja Food Lies joutui pyytämään erityislupaa uudelleenjulkaisuun.

Kun lupa myönnettiin, YouTube lisäsi seuraavan asiayhteyslämmittelyn: “Ilmastonmuutos tarkoittaa lämpötilojen ja säämallien pitkäaikaisia muutoksia. Ihmisen toiminta on ollut ilmastonmuutoksen pääasiallinen aiheuttaja, joka johtuu pääasiassa fossiilisten polttoaineiden, kuten hiilen, öljyn ja kaasun, poltosta”, ja sisällytettiin linkki YK:n “Mitä ilmastonmuutos on?” -sivustolle.

Lisäksi Nelson sanoi uskovansa, että Google sensuroi elokuvan verkkosivustoa. “Meidät on ehkä varjostettu, mutta emme voi todistaa sitä kumminkaan”, hän sanoi. “En usko, että Google haluaa ohjata ihmisiä sivustollemme.”

Nelson ja Durkin ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että Elon Muskin vuonna 2022 tekemä Twitterin osto muutti sosiaalisen median sensuuripelin.

“Pidän siitä, että X on nyt avoin, ja voimme puhua vapaasti X:ssä”, Nelson sanoi. “Koska vain kaksi vuotta sitten, jos tämä olisi tullut julki, kun meitä kaikkia tukahdutettiin, sillä olisi ollut suuri merkitys.”

“[Sosiaalinen media] ei ole niinkään ongelma”, Durkin sanoi. “Sosiaalinen media vuotaa nyt tarpeeksi paljon, että se pääsee ulos.

“Tärkeämpää on se, että esitin tämän idean BBC:lle ja Channel Fourille noin vuosi ennen kuin olin [Tom Nelsonin podcastissa]. Miksi, siitä ei ole aavistustakaan. Tiesin, että he sanoisivat ei, mutta halusin kai tyydyttää itseni. Ja tietysti he sanoivat ei.”

Durkin sanoi, että vaikka asema haluaisi lähettää jutun, jossa ilmaistaan skeptisyyttä “ilmastokriisiä” kohtaan, Kanadan ja Ison-Britannian yleisradiotoiminnan sääntelyviranomaiset voivat tuhota kyseisen aseman.

“Käytännössä he sanovat: ‘Jos julkaisette skeptisiä näkemyksiä, teitä rangaistaan’. Ja se voi johtaa jopa siihen, että lähetyslupasi peruutetaan”, Durkin sanoi. “Tämä on siis täysimittaista valtion sensuuria valtavirran mediassa, eikä [suuri yleisö] tee siitä numeroa. Me vain tavallaan hyväksymme, että näin on.”

Sosiaaliset kustannukset
Kun kysyttiin, miksi Climate: The Movie” on saanut niin paljon vastarintaa, Durkin vastasi, että kyse on siitä, mitä hän kutsuu “uudeksi luokaksi”.

“Monet näistä hahmoista ovat rakentaneet uransa ilmastohuijauksen varaan”, hän sanoi. “Tarkoitan, että heidän maineensa, heidän toimeentulonsa, kaikki riippuu siitä, ja siksi he tuntevat olevansa valtavan uhattuina.

“Mutta sen lisäksi on olemassa eräänlainen poliittis-ideologinen liike; kyse ei ole vain säästä. Ja ihmiset, jotka edistävät sitä – suurin osa tieteestä on julkisesti rahoitettua, ja monet tiedemiehet työskentelevät suoraan julkisesti rahoitetuissa instituuteissa – ovat osa tätä julkisesti rahoitettua instituutiota, joten heillä on tämä maailmankatsomus.

“Jos tarkastellaan yliopistoissa työskentelevien ihmisten poliittisia analyysejä, he ovat 99-prosenttisesti demokraatteja tai jopa vasemmistolaisia.

“Ja näissä piireissä on nyt tapana vihata Trumpia, uskoa, että sääntelyn lisääminen on sivistynyt asia, pitää taiteen julkista tukemista hyvänä asiana ja niin edelleen ja niin edelleen. Ja kun tulee esiin ja sanoo, ettei usko ilmastoasian olevan totta, se ei ole vain kapea-alainen huomautus keskiaikaisesta lämpimästä kaudesta tai geologisista tiedoista lämpötilan suhteen, vaan se on jotain paljon suurempaa, ideologisesti.

“Sanotte, että ehkä Trump ei olekaan niin paha. Ja toinen lisäys on hyvä ajatus. Ja yhtäkkiä joudut samaan joukkoon surkuhupaisien ja lava-autoilijoiden kanssa. Ja jos olet Britanniassa brexitin kannattajien kanssa. Sijoitat itsesi aivan toiseen sosiaaliseen kastiin.”

Durkin sanoi, että ennen kuin Channel Fourin tiedepäällikkö pyysi häntä tekemään elokuvan The Great Global Warming Swindle (Suuri ilmastonlämpenemishuijaus) vuonna 2007, häntä pidettiin yhtenä “kuumimmista tiededokumenttien tuottajista”, ja Channel Four pyysi häntä säännöllisesti tuottamaan elokuvia. Elokuvan julkaisun jälkeen kesti kuitenkin kolme vuotta, ennen kuin Channel Four pyysi häntä takaisin.

Hän sanoi, että säännölliset kutsut lontoolaisiin illanistujaisiin ja sosiaalisiin tapaamisiin “median ja akateemisten tyyppien” kanssa loppuivat.

“Vaimoni oli erittäin vihainen. Vastareaktio oli valtava, ja hänellä on todella huonoja muistoja Swindle-elokuvan julkaisun välittömistä jälkimainingeista, ja siksi hän oli hyvin, hyvin vastahakoinen saamaan minut tekemään toisen elokuvan”, Durkin sanoi.

“Se osa elokuvasta, jossa puhuimme ilmaston vastaisen toiminnan sosiaalisista kustannuksista ja siitä, että tietyn yhteiskuntaluokan, uuden luokan, hyljeksimisestä, oli henkilökohtainen.”

Uusi luokka
Durkin, joka on julkaisemassa kirjaa, jossa perehdytään syvällisesti “uuteen luokkaan”, sanoi, että yksi tämän ryhmän ominaispiirteistä on se, että he pitävät itseään osana älymystöä. Tällä hän tarkoittaa niitä, joilla on korkeakoulututkinto, jolla on “hyvin vähän käyttöä todellisessa maailmassa”.

“He vihaavat kapitalismia, koska kapitalismi vihaa heitä ja markkinat vihaavat heitä”, hän sanoi. “Jos teet sosiologian tutkinnon, mitä hyötyä sinusta on ihmiselle tai eläimelle? Jos johdan ruohonleikkuriyritystä, en tarvitse ketään, jolla on sosiologian tutkinto.

“Joten he pahoittavat mielensä siitä, että heitä ei oteta hyvin vastaan markkinoilla.” “Niinpä he pahoittavat mielensä siitä, että heitä ei oteta hyvin vastaan markkinoilla. Ja historiallisesti he ovat omaksuneet valtion, koska se tarjoaa heille tuloja ja tyydyttävän suuren arvonimen, jos he työskentelevät jollekin suurelle valtion virastolle tai foorumille: YK:lle, kansalaisjärjestölle, NOAA:lle tai mille tahansa.”

Durkinin mukaan tämä luokka on ristiriidassa työväenluokan kanssa ja sillä on “valtavasti valtaa”, koska se on osa julkisesti rahoitettua instituutiota.

“Kunnes ymmärrämme, että he ovat tietty ryhmä, heillä on tietyt intressit, ja näihin intresseihin kuuluu rahojemme ja vapautemme vieminen, olemme vaikeuksissa”, hän sanoi.

“Kerron ihmisille, että uskomatonta kyllä, Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kaksi kertaa enemmän ihmisiä työskentelee hallituksessa kuin teollisuudessa.

“Jos 1800-luvun alkupuolella olisi sanonut jollekin amerikkalaiselle, että näin voisi koskaan käydä, hän olisi pitänyt sinua täysin hulluna.”

Kommentoi