Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

15.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Tutkija: “CO2:n ja lämpötilan välillä ei ole merkittävää korrelaatiota.”

2 min lukea
Tutkija: “CO2:n ja lämpötilan välillä ei ole merkittävää korrelaatiota.”

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/uvwy

Vaikka ilmastofanaatikot kutsuvat hiilidioksidia “kasvihuonekaasuksi” ja syyttävät sitä ilmastonmuutoksesta, pitkäaikainen tutkimustieto ei osoita todellista yhteyttä globaalin ilman lämpötilan ja “kasvihuonekaasun” välillä.

Ilman koostumus on noin 78 prosenttia typpeä ja 21 prosenttia happea. Nämä kaksi kaasua muodostavat siitä noin 99 prosenttia. Niin sanotun kasvihuonekaasun hiilidioksidin osuus on tällä hetkellä 0,0384 prosenttia (384 ppm). Arvo, joka on toistuvasti altistunut valtaville vaihteluille viimeisten miljoonien ja jopa satojen tuhansien vuosien aikana. Tämän osoittavat myös laajat tutkimukset. Erityisesti viimeiset 15 000 vuotta ovat hyvin mielenkiintoisia, varsinkin kun ilmakehän todellinen keskimääräinen hiilidioksidipitoisuus on ollut noin 350 ppm eikä noin 280 ppm, kuten usein väitetään. Lisäksi vaihtelut olivat jopa 50 ppm jopa 1000 vuoden välein.

Tällaiset luonnolliset vaihtelut voidaan selittää esimerkiksi seuraavasti: tulivuorenpurkaukset saavat CO2-pitoisuuden nousemaan, kasvillisuus hyötyy tästä ja kasvaa nopeammin, jolloin kaasun pitoisuus vähitellen laskee jälleen, kunnes uusi tulivuorenpurkausten aalto saa arvot nousemaan uudelleen. Ilman korkeamman hiilidioksidipitoisuuden myönteiset vaikutukset kasvillisuuteen on jo riittävästi todistettu (ks. esimerkiksi täältä ja täältä ). Lisäksi vuosituhansia ennen teollista vallankumousta ihmisillä ei ollut merkittävää vaikutusta ilman hiilidioksidipitoisuuteen, joten näiden vaihteluiden on oltava luonnollista alkuperää.

Journal of Sustainable Development -lehdessä julkaistu uusi tutkimus osoittaa myös, ettei ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden ja globaalien lämpötilojen muutosten välillä ole merkittävää yhteyttä. Yhdysvaltain laivaston tutkimuslaboratorion entinen tutkija Wallace Manheimer ei yksinkertaisesti löydä mitään korrelaatiota saatavilla olevista tiedoista viimeisten 400 miljoonan vuoden ajalta. Maailmanlaajuiset lämpötilat ovat aina laskeneet, vaikka hiilidioksidipitoisuus on ollut pitkään korkea (ilmassa olevan vulkaanisen tuhkan viilentävä vaikutus?), mutta lämpötilat ovat myös nousseet, kun hiilidioksidipitoisuus on laskenut.

Jos otetaan huomioon, että arktisella alueella on nyt enemmän jäätä kuin 3000 vuotta sitten, että roomalaiset viljelivät viiniä Englannissa (nykyään ilmasto on siellä epäsuotuisa) ja että viikingit viljelivät kauraa Grönlannissa (nykyään se ei ole enää mahdollista), herää kysymys, miksi, tällaisista luonnollisista lämpötilan vaihteluista pidetään vastuussa hiilidioksidia ja ennen kaikkea ihmistä, kun taas muita tekijöitä (aurinko, kaupungistumisesta johtuvat lukuisat mikroilmaston muutokset, metsittäminen pohjoisessa talven lumipeitteen kustannuksella, sademetsien hävittäminen jne. ) jätetään syrjään tai jopa huomiotta.

fiFinnish