Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

20.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Maailman talousfoorumi julistaa “väärän tiedon” yhdeksi suurimmista “globaaleista riskeistä”.

2 min lukea
Maailman talousfoorumi julistaa “väärän tiedon” yhdeksi suurimmista “globaaleista riskeistä”.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/92kq

6 lukukertaa

Maailman talousfoorumi (WEF) julkaisi osana vuosikokoustaan raportin, jossa se määritteli “väärän tiedon ja disinformaation” yhdeksi suurimmista maailmanlaajuisista riskeistä seuraavien kahden vuoden ja seuraavan vuosikymmenen aikana.

Nykyiset hallitukset ja (sosiaaliset) mediat, joihin ne vaikuttavat, vetoavat usein epämääräisesti määriteltyihin käsitteisiin “väärän tiedon” ja “disinformaatio” perusteluna tiedon sensuroinnille ja sananvapauden rajoittamiselle.

Väärinformaatio ja disinformaatio rinnastetaan kuitenkin maailmanlaajuisia konflikteja, inflaatiota ja elintarviketurvaa koskeviin huolenaiheisiin WEF:ään kokoontuneen eliitin ajamassa tarinassa.

Mielenkiintoista on nyt nähdä, mitä WEF:n mielestä pitäisi tehdä sen määrittelemien ongelmien suhteen, riippumatta siitä, onko samaa mieltä WEF:n maailmankuvasta vai ei, joka on esitetty “Global Risks Report 2023” -raportissa, jossa myös “ilmastonmuutos” ja siihen liittyvät “toimet” ovat hyvin merkittävässä asemassa.

WEF:n raportin mukaan teknologia “kärjistää eriarvoisuutta”, ja kyberturvallisuus on edelleen suuri ongelma.

Heidän tulevaisuudenkuvansa mukaan valtion interventiot ja “vahvempi teollisuuspolitiikka” keskittyvät pitkälti teknologiasektoriin ei kovin kaukaisessa tulevaisuudessa.

Maailman talousfoorumi (WEF) ei kaihda iskusanojen käyttöä, ja se tekee niin tässä yhteydessä huomauttamalla, että biotekniikka- ja tekoälyteollisuus hyötyvät eniten julkisten (sotilaallisten) ja yksityisten (yksityisten) investointien lisäämisestä tutkimus- ja kehitystyöhön.

Raportissa kuvataan pelottavan dystooppista tulevaisuutta, jossa tekoäly, biotekniikka ja “kvanttilaskenta” ovat “osaratkaisu moniin uusiin kriiseihin, kuten uusiin terveysuhkiin ja terveydenhuollon kapasiteetin niukkuuteen vastaamiseen, elintarviketurvan parantamiseen ja ilmaston lieventämiseen”.

Näin käy kuitenkin vain varakkaille kansakunnille, joilla on varaa investoida tulevien “riskien” lieventämiseen; köyhät kansakunnat, joilla on hämärä käsitys suvereniteetista, voivat odottaa suurempaa eriarvoisuutta.

Päinvastoin näyttää siltä, että WEF ei pidä tätä ongelmana. Raporttien tässä osiossa käsitellään sitten näiden teknologioiden mukanaan tuomia vaaroja, joihin kuuluvat “laajalle levinnyt vääränlainen tieto ja disinformaatio” sekä “hallitsemattoman nopea vaihtuvuus sekä työläis- että toimihenkilötyössä”.

Alkuperäinen lähde on valitettavasti kadonnut bittiavaruuteen.

Lähde

fiFinnish