Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Miten Al Gore keräsi 330 miljoonan dollarin ilmasto-omaisuuden pelottelemalla ihmisiä?

3 min lukea
Miten Al Gore keräsi 330 miljoonan dollarin ilmasto-omaisuuden pelottelemalla ihmisiä?

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/rqpk

Entinen varapresidentti ja vuoden 2000 presidentinvaalien häviäjä Al Gore on viettänyt poliittisen uransa jälkeisen ajan varoittaen kaikkia kuulijoita siitä, että maapallo on kuolinkourissa ilmaston lämpenemisen takia (nykyään sitä kutsutaan ilmastonmuutokseksi, koska se on jotenkin parempi).

Hänen vuonna 2006 ilmestynyt dokumenttinsa “An Inconvenient Truth” (Epämiellyttävä totuus) tuotti 49 miljoonaa dollaria maailman lipputulotilastoissa ja nosti Alin ilmastohysteerikkojen kärkijoukkoon, eikä hän ole koskaan katsonut taakseen, vaan hän lentää jatkuvasti kokouksiin eri puolille maailmaa saarnaamaan totuuttaan.

Tällä viikolla hän on Maailman talousfoorumissa Davosissa Sveitsissä, koska totta kai hän on siellä.

Tekeekö hän näin siksi, että hän todella uskoo siihen, mitä sanoo, vai siksi, että hän välittää sinusta niin paljon? Emme voi lukea hänen ajatuksiaan, mutta yhden asian tiedämme varmasti: ilmastonmuutos on ollut Al Gorelle hyvin, hyvin hyvä. Vaikka hänen varapresidenttikautensa lopussa hänen arvonsa oli noin 1,7 miljoonaa dollaria, hän on nyt kerännyt arviolta 330 miljoonan dollarin omaisuuden, omistaa taloja Virginiassa, Kaliforniassa ja Tennesseessä ja saa 2 miljoonaa dollaria kuukaudessa Generation Investment Management -nimisessä vihreän energian rahastossa, jonka hän perusti yhdessä Goldman Sachsin entisen toimitusjohtajan David W. Bloodin kanssa.

Voin tehdä vain kaksi johtopäätöstä kuultuani tämän uutisen: 1) Minun olisi pitänyt ryhtyä ilmastoaktivistiksi. 2) Hunter Bidenilla ei ole mitään tätä kaveria vastaan.

Jos hän on niin huolissaan merenpinnan noususta, miksi Gore ostaisi valtavan kartanon merinäköalalla tulva-alttiista Montecitosta? Samaa voisi kysyä entiseltä presidentiltä Barack Obamalta, joka maksoi 12 miljoonaa dollaria rantanäkymästä Martha’s Vineyardin saarella.

Goren muutkin kiinteistöomistukset ovat Daily Mailin mukaan melkoisia:

Hänen kartanonsa Nashvillessä on arvoltaan 7,5 miljoonaa dollaria, hänen rantahuvilansa Montecitossa, jossa Oprah on hänen naapurinsa [ja älkää unohtako prinssi Harrya], on 13 miljoonan dollarin arvoinen, hänen Virginian-kotinsa on arvoltaan noin 3 miljoonaa dollaria, samoin kuin hänen asuntonsa St. Regis -rakennuksessa San Franciscossa.

Mistä hän on saanut kaikki nämä rahat? Hänellä on osakkuus edellä mainitussa 36 miljardin dollarin Generation Investment Management -rahastossa, noin 80 miljoonan dollarin arvosta Applen ja Googlen kaltaisten yhtiöiden osakkeita ja palkka Applelta palkitsemisvaliokunnan jäsenenä. Hän saa 200 000 dollaria julkista puhetta kohden ja neuvoo yrityksiä “ympäristöystävällisyyteen” liittyvissä asioissa julkistamattomia (mutta oletettavasti valtavia) palkkioita vastaan.

Huomatkaa, että jokainen yllä olevan videon suosituksista hyödyttäisi Gorea ja Generation Investment -rahastoa taloudellisesti.

Muistatteko Al Goren energialaskun? ABC News muistaa. Pian sen jälkeen, kun “Epämiellyttävä totuus” voitti Oscarin vuonna 2007, Gore joutui noloon asemaan, kun paljastui, että hän maksoi säännöllisesti 30 000 dollarin kaasu- ja sähkölaskut vuodessa 20-huoneisen kotinsa sähköenergiasta ja kulutti lähes 221 000 kilowattituntia eli yli 20-kertaisesti maan keskiarvoon verrattuna. Hemmo, jos aiot olla ilmastoguru, voisit ehkä sammuttaa ilmastointilaitteesi!

Herra Gore, joka tunnetaan joidenkin kriitikoiden keskuudessa nimellä Algore tai jopa Al Bore, ei ehkä ole hauska kuunnella, mutta hänellä on taito tehdä tästä eksistentiaalisesta kriisistä rahaa. Tässä hän on Davosissa keskiviikkona pitämässä puheessaan kiihkottomia puheita “sadepommeista” ja “kiehuvista valtameristä”

Ei haittaa, että monet, ellei jopa useimmat Al Goren ennusteista eivät ole toteutuneet – Floridassa on yhä merenpintaa, ja Kilimanjaro-vuoren lumi on yhä 30 metrin paksuista – mutta se ei ole estänyt entistä varapresidenttiä tekemästä omaisuutta ihmisten pelottelulla ja uskottelemasta Greta Thunbergin kaltaisille lapsille, että heidän vanhempansa tuhosivat maailman.

Valitettavasti suurimmalle osalle meistä, joilla ei ole 2 miljoonaa dollaria kuukaudessa vihreästä sijoitusrahastosta, hänen työnsä on johtanut lähinnä vain räjähdysmäisesti kasvaviin sähkölaskuihin.

fiFinnish