Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

15.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Tutkimus: Itävalta oli roomalaisaikana jopa 7 astetta lämpimämpi kuin nykyään!

2 min lukea
Tutkimus: Itävalta oli roomalaisaikana jopa 7 astetta lämpimämpi kuin nykyään!

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/7zd8

Ilmastoalarmistit eivät ehkä pidä uuden tutkimuksen tuloksista, jotka koskevat Itävallan ilmasto-olosuhteita viime vuosituhansien aikana. Sillä ilmeisesti Itävallassa oli ennen keskimäärin paljon lämpimämpää kuin nykyään.

Jos esimerkiksi esihistoriallisia löytöjä tehdään nykyään Alppien sulavien jäätiköiden seurauksena (kaikkien pitäisi tuntea “Ötzi”, tämä on ehdottomasti osoitus siitä, että oli aikoja, jolloin ihmiset vaelsivat Alppien yli ilman mahtavia jääesteitä. Mutta myöhemminkin, aina roomalaisaikaan asti, Alpeilla näyttää olleen huomattavasti lämpimämpää kuin nykyään. Tämän vahvistaa myös uusi tutkimus , joka viittaa löydettyihin biisonin jäänteisiin.

Koska: Biisonit söivät kasveja ja lehtipuita, jotka kasvavat nykyään vain matalammilla alueilla. Kuitenkin tuolloin, 6 000-1 200 vuotta sitten, esimerkiksi pyökit ja tammet kasvoivat jopa 800 metriä korkeammalla kuin nykyään. Tämä viittaa siihen, että tuolloin oli noin 4-7 astetta lämpimämpää kuin nyt. Tämä johtuu siitä, että näillä puilla on niin sanottu lämpökynnys eli lämpötilan alaraja. Näin sanotaan paperissa:

“Viisikymmenkaudella” (6 000-1 200 vuotta sitten) pyökkijuoksu, mutta myös puuraja oli paljon korkeampi, ja kesän keskilämpötilan on täytynyt olla vähintään 3-6 °C korkeampi kuin nykyään. Huomionarvoinen on palynologinen löydös (Ressl, 1980) Stainzerkogelschaftin kuiluluolasta Lunz am Seen lähellä. Kuilusta (1 463 m, ks. taulukko 3) löydettiin biisonin jäänteitä. Savi, jonka sisällä oli kallonpalanen ja sarvisydämiä, tutkittiin palynologisesti. Vallitseva siitepöly oli peräisin leppästä (Alnus), tammesta (Quercus) ja lehmuksesta (Tilia). Tammilinja (kollinisen ja vuoristoisen kasvillisuustason raja) on nykyisin 400-800 metrin korkeudella Pohjois-Alpeilla (Grabherr et al., 2004). Tammet (Quercus) 1 450 metrin korkeudessa noin 2 000 vuotta sitten viittaavat myös ilmastoon

Vuonna 2011 julkaistussa tutkimuksessa oletettiin edelleen, että noin 10 000 vuotta sitten pohjoisen pallonpuoliskon lämpötila oli 3-4,5 astetta (heinäkuussa jopa 8,5 astetta) korkeampi kuin nykyään. Ja kaikki tämä ilman kahdeksaa miljardia hiilidioksidia tuottavaa ihmistä ja teollisuutta. Tämän seikan pitäisi antaa ajattelemisen aihetta erityisesti ilmastofanaatikoille, jotka pelkäävät merenpinnan äärimmäistä nousua. Koska antiikin aikana tämä oli joskus huomattavasti korkeampi kuin nykyiset arvot, kuten vanhat satamalaitokset osoittavat, jotka ovat nyt kaukana sisämaassa.

fiFinnish