Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

15.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Kolossaalinen rahoituspyramidi: BlackRock ja WEF:n “Great Reset”.

10 min lukea
Kolossaalinen rahoituspyramidi: BlackRock ja WEF:n “Great Reset”.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/5i8o

Lähes sääntelemättömällä sijoitusyrityksellä on nykyään enemmän poliittista ja taloudellista vaikutusvaltaa kuin Yhdysvaltain keskuspankilla ja useimmilla tämän planeetan hallituksilla.

BlackRock Inc. on maailman suurin omaisuudenhoitaja, joka sijoittaa maailmanlaajuisesti huikeat 9 biljoonaa dollaria asiakkaiden varoja, mikä on yli kaksinkertainen summa Saksan liittotasavallan vuotuiseen BKT:hen verrattuna.

Tämä kolossi istuu maailman yritysomistuspyramidin huipulla, viimeksi myös Kiinassa. Vuodesta 1988 lähtien yhtiö on asettanut itsensä asemaan, jossa se voi tosiasiallisesti hallita Federal Reserve -valuuttapankkia, useimpia Wall Streetin megapankkeja, Goldman Sachs mukaan lukien, Davosin maailman talousfoorumin Great Reset -tapahtumaa, Bidenin hallintoa ja, jos sitä ei valvota, koko maailman taloudellista tulevaisuutta. BlackRock on ruumiillistuma siitä, mitä Mussolini kutsui korporatismiksi, jossa valitsematon yrityseliitti sanelee ylhäältä alaspäin väestölle.

Meidän pitäisi olla huolissamme siitä, miten maailman suurin “varjopankki” käyttää tätä valtavaa valtaa maailmassa. Larry Fink perusti BlackRockin vuonna 1988, minkä jälkeen se on onnistunut kokoamaan ainutlaatuisen rahoitusohjelmiston ja -varallisuuden, jota mikään muu yritys ei ole saanut. BlackRockin Aladdin-riskinhallintajärjestelmä, ohjelmistotyökalu, jolla voidaan seurata ja analysoida kaupankäyntiä, valvoo yli 18 biljoonan dollarin arvosta varoja 200 rahoitusalan yritykselle, mukaan lukien Yhdysvaltain keskuspankki ja Euroopan keskuspankit. Se, joka “valvoo” myös tietää, voimme kuvitella. BlackRockia on kutsuttu rahoitusalan “sveitsiläiseksi armeijan veitseksi – institutionaalinen sijoittaja, rahanhallintayhtiö, pääomasijoitusyhtiö ja maailmanlaajuinen hallituskumppani yhdessä.” Silti valtamedia kohtelee yhtiötä vain yhtenä Wall Streetin rahoitusyhtiönä.

YK:n Agenda 2030 ja Davosin Maailman talousfoorumin Great Reset ja Bidenin hallinnon orastava talouspolitiikka liittyvät saumattomasti yhteen. Tämä rajapinta on BlackRock.

Biden ja BlackRock

Nyt pitäisi olla selvää kaikille, jotka viitsivät katsoa, että henkilö, joka väittää olevansa Yhdysvaltain presidentti, 78-vuotias Joe Biden, ei tee mitään päätöksiä. Hänellä on jopa vaikeuksia lukea teleprompteria tai vastata ystävällismielisten tiedotusvälineiden valmisteltuihin kysymyksiin sekoittamatta Syyriaa ja Libyaa tai edes sitä, onko hän presidentti. Häntä ohjaa joukko käsittelijöitä, jotka pyrkivät ylläpitämään presidentin käsikirjoitettua “imagoa” samalla kun muut tekevät politiikkaa kulissien takana. Tilanne muistuttaa karmivasti Peter Sellersin vuonna 1979 esittämän elokuvahahmon Chauncey Gardinerin roolihahmoa elokuvassa Being There.

Vähemmän julkista on se, että Biden Inc:n talouspolitiikkaa johtavat keskeiset poliittiset henkilöt. He ovat yksinkertaisesti sanottuna BlackRock. Aivan kuten Goldman Sachs johti talouspolitiikkaa Obaman ja myös Trumpin aikana, nykyään BlackRock täyttää tämän avainroolin. Sopimus sinetöitiin ilmeisesti tammikuussa 2019, kun Joe Biden, silloinen ehdokas ja pitkäaikainen mahdollisuus voittaa Trump, meni tapaamaan Larry Finkiä New Yorkissa, joka tiettävästi kertoi “työväenluokan Joelle”, että “olen täällä auttamassa”.

Nyt presidenttinä Biden nimitti yhdessä ensimmäisistä nimityksistään Brian Deesen kansallisen talousneuvoston johtajaksi, joka on presidentin tärkein talouspoliittinen neuvonantaja. Yksi presidentin varhaisista toimeenpanomääräyksistä käsitteli taloutta ja ilmastopolitiikkaa. Tämä ei ole yllättävää, sillä Deese tuli Finkin BlackRockista, jossa hän toimi kestävän sijoittamisen maailmanlaajuisena johtajana. Ennen siirtymistään BlackRockiin Deese toimi Obaman aikana talousasioista vastaavissa johtotehtävissä, muun muassa John Podestan tilalla presidentin johtavana neuvonantajana, jossa hän työskenteli Valerie Jarrettin rinnalla. Obaman aikana Deese oli avainasemassa neuvoteltaessa ilmaston lämpenemistä koskevista Pariisin sopimuksista.

Nigerialaissyntyinen Adewale “Wally” Adeyemo toimii valtiovarainministerin Janet Yellenin alaisena valtiovarainministerin sijaisena keskeisessä poliittisessa tehtävässä. Adeyemo tulee myös BlackRockista, jossa hän toimi vuosina 2017-2019 BlackRockin toimitusjohtajan Larry Finkin vanhempana neuvonantajana ja esikuntapäällikkönä lähdettyään Obaman hallinnosta. Hänen henkilökohtaiset siteensä Obamaan ovat vahvat, sillä Obama nimitti hänet Obamasäätiön ensimmäiseksi puheenjohtajaksi vuonna 2019.

Ja kolmas BlackRockin johtava henkilö, joka johtaa nyt talouspolitiikkaa hallinnossa, on myös monessa suhteessa epätavallinen. Michael Pyle on varapresidentti Kamala Harrisin johtava talousneuvonantaja. Hän tuli Washingtoniin BlackRockin globaalin pääsijoitusstrategin tehtävästä, jossa hän valvoi noin 9 biljoonan dollarin sijoitusstrategiaa. Ennen siirtymistään BlackRockin korkeimmalle tasolle hän oli ollut myös Obaman hallinnossa valtiovarainministeriön kansainvälisten asioiden alivaltiosihteerin vanhempana neuvonantajana, ja vuonna 2015 hänestä tuli Hillary Clintonin presidenttiehdokkuuden neuvonantaja.

Huomionarvoista on se, että kolme Bidenin hallinnon vaikutusvaltaisimmista taloushallinnon nimitetyistä henkilöistä tulee BlackRockista ja sitä ennen kaikki Obaman hallinnosta. Tässä on selvä kaava, ja se viittaa siihen, että BlackRockin rooli Washingtonissa on paljon suurempi kuin meille kerrotaan.

Mikä on BlackRock?

Koskaan aikaisemmin ei ole rahoitusyhtiö, jolla on näin paljon vaikutusvaltaa maailmanmarkkinoilla, ollut näin piilossa julkiselta tarkastelulta. Se ei ole sattumaa. Koska se ei ole teknisesti pankki, joka myöntää pankkilainoja tai ottaa vastaan talletuksia, se välttelee Federal Reserven sääntelyn valvontaa, vaikka se tekee samaa kuin useimmat megapankit, kuten HSBC tai JPMorgan Chase – ostaa ja myy arvopapereita voiton tavoittelemiseksi. Kun kongressi yritti sisällyttää BlackRockin ja Vanguardin kaltaiset omaisuudenhoitajat vuoden 2008 jälkeisen Dodd-Frankin lain piiriin “systeemisesti tärkeinä rahoituslaitoksina” (SIFI), BlackRockin valtava lobbaustyö lopetti uhan. BlackRock on itse asiassa laki itsessään. Se on todellakin “systeemisesti merkittävä” niin kuin mikään muu, lukuun ottamatta mahdollisesti Vanguardia, jonka sanotaan olevan myös BlackRockin merkittävä osakkeenomistaja.

BlackRockin perustaja ja toimitusjohtaja Larry Fink on selvästi kiinnostunut ostamaan vaikutusvaltaa maailmanlaajuisesti. Hän teki Saksan entisestä CDU:n kansanedustajasta Friederich Merzistä BlackRockin Saksan johtajan, kun näytti siltä, että hän voisi seurata liittokansleri Merkeliä, ja Britannian entisestä valtiovarainministeristä George Osbornesta “poliittisen konsultin”. Fink nimitti entisen Hillary Clintonin esikuntapäällikön Cheryl Millsin BlackRockin johtokuntaan, kun näytti varmalta, että Hillary olisi pian Valkoisessa talossa.
BlackRockin perustaja ja toimitusjohtaja Larry Fink on selvästi kiinnostunut ostamaan vaikutusvaltaa maailmanlaajuisesti. Hän teki Saksan entisestä CDU:n kansanedustajasta Friederich Merzistä BlackRockin Saksan johtajan, kun näytti siltä, että hän voisi seurata liittokansleri Merkeliä, ja Britannian entisestä valtiovarainministeristä George Osbornesta “poliittisen konsultin”. Fink nimitti entisen Hillary Clintonin esikuntapäällikön Cheryl Millsin BlackRockin johtokuntaan, kun näytti varmalta, että Hillary olisi pian Valkoisessa talossa.

Tutustu BlackRockiin, uuteen suureen vampyyrikalmariin, “globaaliin rahoitusjättiin”.
Fink on nimittänyt hallitukseensa entisiä keskuspankkiireja, jotka ovat jatkaneet tuottoisien sopimusten tekemistä entisten instituutioidensa kanssa. Stanley Fisher, Israelin keskuspankin entinen johtaja ja myöhemmin myös Yhdysvaltain keskuspankin varapuheenjohtaja, on nyt BlackRockin johtava neuvonantaja. Philipp Hildebrand, Sveitsin keskuspankin entinen pääjohtaja, on BlackRockin varapuheenjohtaja, jossa hän valvoo BlackRock Investment Institutea. Jean Boivin, Kanadan keskuspankin entinen varapääjohtaja, on BlackRockin sijoitusinstituutin maailmanlaajuinen tutkimusjohtaja.
Fink on nimittänyt hallitukseensa entisiä keskuspankkiireja, jotka ovat jatkaneet tuottoisien sopimusten tekemistä entisten instituutioidensa kanssa. Stanley Fisher, Israelin keskuspankin entinen johtaja ja myöhemmin myös Yhdysvaltain keskuspankin varapuheenjohtaja, on nyt BlackRockin johtava neuvonantaja. Philipp Hildebrand, Sveitsin keskuspankin entinen pääjohtaja, on BlackRockin varapuheenjohtaja, jossa hän valvoo BlackRock Investment Institutea. Jean Boivin, Kanadan keskuspankin entinen varapääjohtaja, on BlackRockin sijoitusinstituutin maailmanlaajuinen tutkimusjohtaja.

BlackRock ja Fed

Juuri tämä BlackRockin entinen keskuspankkitiimi kehitti “hätäapusuunnitelman” Fedin puheenjohtajalle Powellille maaliskuussa 2019, kun rahoitusmarkkinat näyttivät olevan uuden vuoden 2008 “Lehman-kriisin” romahduksen partaalla. “Kiitokseksi” Fedin puheenjohtaja Jerome Powell nimesi BlackRockin ilman tarjouskilpailua hoitamaan kaikkia Fedin yrityslainojen osto-ohjelmia, mukaan lukien joukkovelkakirjat, joihin BlackRock itse sijoittaa. Eturistiriita? Noin 30 kansalaisjärjestön ryhmä kirjoitti Fedin puheenjohtajalle Powellille: “Antamalla BlackRockille täyden määräysvallan tässä velkakirjojen osto-ohjelmassa Fed… tekee BlackRockista entistäkin systeemisesti tärkeämmän rahoitusjärjestelmän kannalta. Silti BlackRock ei ole pienempienkään systeemisesti merkittävien rahoituslaitosten sääntelyn valvonnan alainen.”

Washingtonissa toimiva voittoa tavoittelematon tutkimusryhmä Campaign for Accountability totesi yksityiskohtaisessa raportissaan vuonna 2019, että “BlackRock, maailman suurin omaisuudenhoitaja, toteutti lobbauksen, kampanjalahjoitusten ja pyöröovien palkkaamisen strategian torjuakseen hallituksen sääntelyn ja vakiinnuttaakseen asemansa yhtenä maailman vaikutusvaltaisimmista rahoitusyhtiöistä”.

New Yorkin keskuspankki Fed palkkasi BlackRockin maaliskuussa 2019 hallinnoimaan kaupallisten asuntolainavakuudellisten arvopapereiden ohjelmaansa ja 750 miljardin dollarin arvosta yrityslainojen ja ETF:ien ensisijaisia ja toissijaisia ostojaan tarjouskilpailuttomilla sopimuksilla. Yhdysvaltalaiset taloustoimittajat Pam ja Russ Martens kritisoivat tuota hämärää vuoden 2019 Fedin Wall Streetin pelastamista ja huomauttivat: “Ensimmäistä kertaa historiassa Fed on palkannut BlackRockin ‘suoraan’ ostamaan 750 miljardilla dollarilla sekä ensisijaisia että toissijaisia yrityslainoja ja joukkovelkakirja-ETF-rahastoja (Exchange Traded Funds), joiden tuote BlackRock on yksi maailman suurimmista toimittajista.” He jatkoivat: “Lisää törkeyttä lisää se, että BlackRockin johtama ohjelma saa 75 miljardia dollaria veronmaksajien 454 miljardin dollarin rahoista syödäkseen tappiot yrityslainojen ostoistaan, joihin sisältyy sen omia ETF-rahastoja, joita Fed antaa sen ostaa…”.

Fedin johtaja Jerome Powell ja Larry Fink tuntevat toisensa ilmeisesti hyvin. Jopa sen jälkeen, kun Powell oli antanut BlackRockille erittäin tuottoisan “go direct” -sopimuksen ilman tarjousta, Powell antoi saman BlackRockin hallinnoida arviolta 25 miljoonaa dollaria Powellin yksityisiä arvopaperisijoituksia. Julkisista tiedoista käy ilmi, että Powell kävi tänä aikana suoria luottamuksellisia puhelinkeskusteluja BlackRockin toimitusjohtajan Finkin kanssa. Vaadittujen taloudellisten tietojen mukaan BlackRock onnistui kaksinkertaistamaan Powellin sijoitusten arvon edellisestä vuodesta! Ei eturistiriitaa, vai?

Erittäin BlackRock Meksikossa

BlackRockin hämärä historia Meksikossa osoittaa, että eturistiriidat ja vaikutusvallan hankkiminen johtavien valtion virastojen kanssa eivät rajoitu vain Yhdysvaltoihin. PRI:n presidenttiehdokas Peña Nieto kävi Wall Streetillä kampanjansa aikana marraskuussa 2011. Siellä hän tapasi Larry Finkin. Nieton voittoa vuonna 2012 seurasi Finkin ja Nieton välinen tiivis suhde, joka oli täynnä eturistiriitoja, kaveruutta ja korruptiota.

Todennäköisesti ollakseen varma siitä, että BlackRock oli voittajan puolella korruptoituneessa uudessa Nieton hallinnossa, Fink nimitti BlackRockin hallitukseen 52-vuotiaan Marcos Antonio Slim Domitin, Meksikon rikkaimman ja luultavasti korruptoituneimman miehen Carlos Slimin miljardööripojan. Marcos Antonio johtaa nykyään yhdessä veljensä Carlos Slim Domitin kanssa isänsä valtavaa liikeimperiumia. Carlos Slim Domit, vanhin poika, oli vuonna 2015 Maailman talousfoorumin Latinalaisen Amerikan yhteispuheenjohtaja ja toimii tällä hetkellä America Movilin hallituksen puheenjohtajana, jossa BlackRock on merkittävä sijoittaja. Pieni kodikas maailma.

Isä, Carlos Slim, jonka Forbes nimesi aikoinaan maailman rikkaimmaksi ihmiseksi, rakensi imperiumin Telemexin (myöhemmin America Movil) suloisen yritysostonsa ympärille. Silloinen presidentti Carlos Salinas de Gortari käytännössä lahjoitti televiestintäimperiumin Slimille vuonna 1989. Salinas pakeni myöhemmin Meksikosta syytettynä yli 10 miljardin dollarin varastamisesta valtion kassasta.

Kuten monessa muussa tapauksessa Meksikossa 1980-luvulta lähtien, huumerahoilla oli ilmeisesti suuri merkitys myös vanhemmalle Carlos Slimille, BlackRockin johtajan Marcos Slimin isälle. Vuonna 2015 WikiLeaks julkaisi yrityksen sisäisiä sähköposteja yksityiseltä tiedusteluyhtiöltä Stratforilta. Stratfor kirjoittaa huhtikuun 2011 sähköpostiviestissä, samaan aikaan kun BlackRock laati Meksikoa koskevia suunnitelmiaan, että Yhdysvaltain huumeviraston erityisagentti William F. Dionne vahvisti Carlos Slimin yhteydet Meksikon huumekartelleihin. Stratfor kysyy Dionnelta: “Billy, onko MX:n (meksikolaisella) miljardöörillä Carlos Slimillä yhteyksiä huumekauppiaisiin?”. Dionne vastaa: “Kysymykseesi liittyen, MX-tietoliikennemiljardööri on”. Maassa, jossa 44 prosenttia väestöstä elää köyhyydessä, maailman rikkaimmaksi mieheksi ei nouse kahdessa vuosikymmenessä myymällä partiolaisten keksejä.

Fink ja meksikolainen PPP

Kun Marcos Slim on BlackRockin hallituksessa ja uusi presidentti Enrique Peña Nieto, Larry Finkin meksikolainen kumppani Nieto Peñan 590 miljardin dollarin julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuusliitossa (PPP), BlackRock, oli valmis korjaamaan satoa. Hienosäätääkseen uusia Meksikon toimintojaan Fink nimitti vuonna 2013 Meksikon entisen valtiovarainministeriön alivaltiosihteerin Gerardo Rodriguez Regordosan johtamaan BlackRockin kehittyvien markkinoiden strategiaa. Vuonna 2016 Peña Nieto nimitti Isaac Volinin, silloisen BlackRock Meksikon johtajan, PEMEXin kakkoseksi, jossa hän johti korruptiota, skandaaleja ja PEMEXin historian suurinta, 38 miljardin dollarin tappiota.

Peña Nieto oli avannut valtavan öljymonopolin, PEMEXin, yksityisille sijoittajille ensimmäistä kertaa sitten kansallistamisen 1930-luvulla. Ensimmäisenä hyötyi Finkin BlackRock. Seitsemässä kuukaudessa BlackRock oli hankkinut miljardi dollaria PEMEXin energiahankkeisiin, usein ainoana tarjoajana. Yksi kiistellyimmistä ja epäsuosituimmista presidenteistä Peña Nieton kaudella BlackRock kukoisti läheisten suhteiden ansiosta. Pian se osallistui Peña Nieton aikana erittäin kannattaviin (ja korruptoituneisiin) infrastruktuurihankkeisiin, joihin ei kuulunut pelkästään öljy- ja kaasuputkia ja -kaivoja vaan myös maksullisia teitä, sairaaloita, kaasuputkia ja jopa vankiloita.

BlackRockin meksikolainen “ystävä” Peña Nieto oli myös Carlos Slimin lisäksi pahamaineisen Sinaloa-kartellin johtajan El Chapo Guzmanin “ystävä”. Alex Cifuentes, kolumbialainen huumepomo, joka on kuvaillut itseään El Chapon “oikeaksi kädeksi”, todisti New Yorkissa vuonna 2019 oikeudessa, että Peña Nieto oli heti valintansa jälkeen vuonna 2012 pyytänyt Sinaloa-kartellilta 250 miljoonaa dollaria ennen kuin hän tyytyi 100 miljoonaan dollariin. Voimme vain arvailla, mistä syystä.

Larry Fink ja WEF:n Great Reset

Vuonna 2019 Larry Fink liittyi Davosin Maailman talousfoorumin johtokuntaan, joka on sveitsiläinen organisaatio, joka on noin 40 vuoden ajan edistänyt talouden globalisaatiota. Fink, joka on lähellä WEF:n teknokraattipäällikköä Klaus Schwabia, joka on tunnettu Great Reset -hankkeesta, on nyt asemassa, jossa hän voi käyttää BlackRockin valtavaa painoarvoa luodakseen mahdollisesti, jos se ei romahda ennen sitä, maailman suurimman Ponzi-huijauksen, ESG-yrityssijoittamisen. Fink, jolla on 9 biljoonan dollarin vipuvaikutus, ajaa historian suurinta pääoman siirtoa ESG-sijoittamisen nimellä tunnettuun huijaukseen. YK:n “kestävän talouden” agendaa toteuttavat kaikessa hiljaisuudessa samat globaalit pankit, jotka ovat luoneet vuoden 2008 finanssikriisit. Tällä kertaa ne valmistelevat Klaus Schwabin WEF:n suurta palautusta ohjaamalla satojen miljardien ja pian biljoonien investointeja käsin valitsemiinsa “heränneisiin” yrityksiin ja pois “ei-heränneistä”, kuten öljy- ja kaasuyhtiöistä tai hiiliyhtiöistä. BlackRock on vuodesta 2018 lähtien ollut eturintamassa luomassa uutta sijoitusinfrastruktuuria, joka valitsee “voittajat” tai “häviäjät” sijoituksille sen mukaan, kuinka vakavasti kyseinen yritys suhtautuu ESG-ympäristöön, sosiaalisiin arvoihin ja hallintoon.

Yritys saa esimerkiksi myönteisiä arvioita siitä, että se on vakavasti ottanut sukupuolinäkökulmaltaan monimuotoisen johdon ja työntekijöiden palkkaamisen tai ryhtyy toimenpiteisiin hiilijalanjälkensä poistamiseksi tekemällä energialähteistään ympäristöystävällisiä tai kestäviä, YK:n termiä käyttäen. Se, miten yritykset edistävät maailmanlaajuista kestävää hallintoa, on ESG-luokituksista epämääräisin, ja siihen voi sisältyä mitä tahansa yritysten lahjoituksista Black Lives Matter -järjestölle tai YK:n järjestöjen, kuten WHO:n, tukemisesta. ExxonMobilin kaltaiset öljy-yhtiöt tai hiiliyhtiöt ovat tuhoon tuomittuja, kun Fink ja hänen ystävänsä edistävät nyt taloudellista Great Reset- tai Green New Deal -hankettaan. Siksi hän teki sopimuksen Bidenin puheenjohtajakauden kanssa vuonna 2019.

Seuraa rahaa. Ja voimme odottaa, että New York Times hurraa BlackRockille, kun se tuhoaa maailman rahoitusrakenteita. Vuodesta 2017 lähtien BlackRock on ollut lehden suurin osakkeenomistaja. Carlos Slim oli toiseksi suurin. Jopa Carl Icahn, häikäilemätön Wall Streetin omaisuudenriistäjä, kutsui BlackRockia kerran “äärimmäisen vaaralliseksi yhtiöksi… Minulla oli tapana sanoa, että mafialla on paremmat eettiset säännöt kuin teillä”.

https://www.activistpost.com/2023/01/colossal-financial-pyramid-blackrock-and-the-wef-great-reset.html

fiFinnish