Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Paniikissa oleva imperiumi yrittää tehdä Venäjälle tarjouksen “josta se ei voi kieltäytyä”

5 min lukea

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/des9

Valtaistuimen takana olevat ihmiset eivät ole koskaan vaarallisempia kuin silloin, kun he ovat selkä seinää vasten. Heidän valtansa on nopeasti liukumassa pois: Sotilaallisesti Naton asteittaisen nöyryytyksen vuoksi Ukrainassa, taloudellisesti, koska ennemmin tai myöhemmin suurin osa etelästä ei halua olla enää missään tekemisissä konkurssikypsän roistojätin valuutan kanssa, ja poliittisesti, koska maailmanlaajuinen enemmistö on ryhtymässä ratkaiseviin toimiin lopettaakseen saalistavan, diskreditoidun ja itse asiassa vähemmistön tottelemisen, kirjoittaa Pepe Escobar .
Joten nyt valtaistuimen takana olevat juonittelevat ainakin yrittääkseen estää lähestyvän katastrofin sotilaallisella rintamalla.

Kuten Yhdysvaltain korkea-arvoinen lähde on vahvistanut, Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenille on annettu uusi direktiivi Naton ja Venäjän välisestä suhteesta Ukrainassa. Blinken on todellisen vallan osalta vain juoksupoika Straussin uusliberaaleille ja uusliberaaleille, jotka todellisuudessa muokkaavat Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa.

Ulkoministeriä ohjeistettiin välittämään uusi direktiivi – eräänlainen viesti Kremlille – valtavirran tiedotusvälineiden kautta, ja Washington Post julkaisi sen välittömästi.

Amerikan valtavirran eliittimedian työnjaossa New York Times on hyvin lähellä ulkoministeriötä ja Washington Post CIA:ta. Tässä tapauksessa direktiivi oli kuitenkin liian tärkeä, ja se oli välitettävä keisarillisen pääkaupungin sanomalehden kautta. Se julkaistiin mielipidekirjoituksena (maksumuurin takana).

Uutta on se, että ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjän sotilaallinen erikoisoperaatio Ukrainassa alkoi helmikuussa 2022, amerikkalaiset ehdottavat muunnelmaa klassisesta “tarjouksesta, josta ei voi kieltäytyä”, mukaan lukien joitakin myönnytyksiä, jotka Venäjän turvallisuusvaatimukset saattavat olla tyydyttäviä.

Ratkaisevaa on, että Yhdysvaltojen tarjous jättää Kiovan täysin huomiotta, mikä vahvistaa jälleen kerran, että kyseessä on sota Venäjää vastaan, jota käyvät imperiumi ja sen Naton kätyrit – ja ukrainalaiset ovat pelkkiä laajennettavissa olevia valtakirjoja.

“Pyydän, älkää hyökätkö”

John Helmer, Washington Postin vanhan koulukunnan kirjeenvaihtaja Moskovassa, on tehnyt tärkeän palveluksen tarjoamalla Blinkenin tarjouksen koko tekstin, jota on tietysti muokattu laajasti mielikuvituksellisilla lauseilla, kuten “Yhdysvaltain aseet auttavat murskaamaan Putinin hyökkäysjoukot”, ja nololla lausunnolla: “Toisin sanoen Venäjän ei pitäisi olla valmis lepäämään, ryhmittymään uudelleen ja hyökkäämään”.

Ensi silmäyksellä Washingtonin viesti saattaa antaa vaikutelman, että Yhdysvallat tunnustaisi Venäjän hallinnan Krimillä, Donbassissa, Saporozhjessa ja Hersonissa – “Krimin Venäjään yhdistävässä maasillassa” – tapahtuneeksi tosiasialle.

Ukrainalle annettaisiin demilitarisoitu asema, ja HIMARS-ohjusten sekä Leopard- ja Abrams-panssarivaunujen sijoittaminen rajoitettaisiin Länsi-Ukrainaan “pelotteeksi Venäjän uusia hyökkäyksiä vastaan”.

Se, mitä on ehkä tarjottu melko epämääräisin termein, on itse asiassa Ukrainan jako, mukaan lukien demilitarisoitu vyöhyke, vastineeksi siitä, että Venäjän yleisesikunta peruu vielä tuntemattoman vuoden 2023 hyökkäyksensä, joka voi olla yhtä tuhoisa kuin Kiovan pääsyn katkaiseminen Mustallemerelle ja/tai Naton aseiden toimittamisen katkaiseminen Puolan rajan yli.

Yhdysvaltain tarjous kuvaa itseään tienä “oikeudenmukaiseen ja kestävään rauhaan, joka säilyttää Ukrainan alueellisen koskemattomuuden”. No, ei oikeastaan. Ainoastaan silloin se ei ole rumpu Ukraina, ja Kiova voisi jopa pitää ne läntiset alueet, joita Puola kuumeisesti haluaa niellä.

Mainitaan myös mahdollisuus Washingtonin ja Moskovan väliseen suoraan sopimukseen “sodanjälkeisestä mahdollisesta sotilaallisesta tasapainosta”, joka ei sisältäisi Ukrainan Nato-jäsenyyttä. Itse Ukrainan osalta amerikkalaiset näyttävät uskovan, että siitä tulee “vahva, korruptoitumaton talous, joka on Euroopan unionin jäsen. “

Kaikki Ukrainassa jäljellä oleva arvo on jo ahmittu, ei vain monumentaalisen korruptoituneen oligarkian toimesta, vaan lähinnä BlackRock-tyyppisten sijoittajien ja keinottelijoiden toimesta. Kaikenlaisilla korppikotkilla ei yksinkertaisesti ole varaa menettää Ukrainan viljan vientisatamia eikä EU:n kanssa ennen sotaa sovittuja kauppaehtoja. Ne pelkäävät myös, että Venäjän hyökkäys valloittaa Odessan, Mustanmeren tärkeimmän sataman ja kuljetuskeskuksen, jolloin Ukraina jää sisämaahan.

Ei ole mitään todisteita siitä, että Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla ja koko Venäjän turvallisuusneuvostolla – mukaan lukien hänen sihteerinsä Nikolai Patrushev ja varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev – olisi mitään syytä uskoa mitään Yhdysvaltojen instituution taholta, varsinkaan Blinkenin ja Washington Postin kaltaisten pelkkien rikoskumppanien kautta. Loppujen lopuksi amerikkalaiset pitävät kaikkia stavkoja – joka on nimitys Venäjän asevoimien ylimmälle johdolle – “sopimiseen kykenemättöminä”, vaikka tarjous olisikin paperilla.

Tämä on kuin amerikkalaisten epätoivoinen yritys ostaa aikaa ja syöttää Moskovalle porkkanaa siinä toivossa, että suunniteltua hyökkäystä voitaisiin lykätä tai jopa peruuttaa tulevina kuukausina.

Jopa vanhan koulukunnan toisinajattelevat Washingtonin agentit – jotka eivät ole lojaaleja Straussin neokon-hallinnolle – lyövät vetoa, että tämä on hukattu veto: klassisen “strategisen epäselvyyden” mukaisesti venäläiset jatkavat ilmoittamaansa demilitarisointia, denazifiointia ja sähköistämistä ja “pysähtyvät” missä ja milloin haluavat Dneprin itäpuolella. Tai edelleen.

Mitä Deep State todella haluaa

Washingtonin tavoitteet tässä Naton ja Venäjän välisessä sodassa ulottuvat paljon Ukrainaa laajemmalle. Puhumattakaan Venäjän, Kiinan, Saksan ja Euraasian liiton tai tasavertaisten kilpailijoiden painajaisen estämisestä; pitäydytään Ukrainan taistelukentän proosallisissa kysymyksissä.

Tärkeimmät “suositukset” – sotilaalliset, taloudelliset, poliittiset ja diplomaattiset – esitettiin yksityiskohtaisesti Atlantin neuvoston strategia-asiakirjassa viime vuoden lopulla.

Ja toisessa asiakirjassa, kohdassa “Sotaskenaario 1: Sota jatkuu nykyisellä tahdilla”, Straussin uusokonservatiivinen politiikka kuvataan täysin.

Se on kaikki siellä: alkaen “mobilisoimalla Kiovalle tukea ja sotilaallista tukea, joka riittää voittoon” ja “lisäämällä siirretyn sotilaallisen tuen tappavuutta sotakoneilla, jotka antavat Ukrainalle mahdollisuuden valvoa ilmatilaansa ja venäläisiä hyökkäysjoukkoja; ja ohjusteknologialla, jonka kantama riittää Venäjän alueelle”.

Ukrainan armeijan kouluttamisesta “länsimaisten aseiden, elektronisen sodankäynnin ja hyökkäys- ja puolustuskykyisten kybervalmiuksien käyttämiseen sekä uusien alokkaiden saumattomaan integroimiseen palvelukseen” “puolustuksen vahvistamiseen rintamalla, Donbassin alueen lähellä “, mukaan lukien “epäsäännölliseen sodankäyntiin tähtäävä taistelukoulutus”.”

Sen lisäksi, että “asetetaan toissijaisia pakotteita kaikille yhteisöille, jotka harjoittavat liiketoimintaa Kremlin kanssa”, olemme tietysti saavuttamassa kaikkien ryöstelijöiden äidin: “takavarikoidaan ja käytetään 300 miljardia dollaria, joita Venäjän valtiolla on ulkomaisilla tileillä Yhdysvalloissa ja EU:ssa. takavarikoidut rahat jälleenrakennuksen rahoittamiseen.”

SMO:n uudelleenorganisointi, jossa Putin, yleisesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov ja kenraali Armageddon ovat uusissa, vahvistetuissa rooleissaan, romuttaa kaikki nämä tarkat suunnitelmat.

Straussilaiset ovat nyt syvässä paniikissa. Jopa Blinkensin kakkosmies, russofobinen sodanlietsoja Victoria “F**k the EU” Nuland on myöntänyt Yhdysvaltain senaatille, että Abrams-panssarivaunuja ei ole taistelukentällä ennen kevättä (realistisesti vasta vuonna 2024). Hän lupasi myös “lieventää pakotteita”, jos Moskova “palaa neuvotteluihin”. Nuo neuvottelut amerikkalaiset itse tukahduttivat Istanbulissa keväällä 2022.

Nuland kehotti myös venäläisiä “vetämään joukkonsa pois”. No, ainakin se tarjoaa hieman koomista helpotusta siihen paniikkiin, jota Blinkenin “tarjous, josta ei voi kieltäytyä” huokuu. Jatkakaa Venäjän vastaamattomuuden seuraamista.

fiFinnish