Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

15.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Merckin uusi covid-pilleri liittyy viruksen mutaatioihin, todetaan tutkimuksessa

3 min lukea
Merckin uusi covid-pilleri liittyy viruksen mutaatioihin, todetaan tutkimuksessa

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/f6s2

Kymmeniltä koviittipotilailta kerätyt virusnäytteet viittaavat siihen, että Merck & Co:n uusi koviittilääke Lagevrio (molnupiraviiri) aiheuttaa uusien “kantojen” muodostumista.

Yhdysvaltalaisen Francis Crick -instituutin ja Lontoon Imperial College Londonin tutkijoiden kokoamassa preprint-tutkimuksessa selitetään, että lääkkeisiin liittyvät niin sanotun “viruksen” mutaatiot eivät välttämättä ole immuunijärjestelmää vahingoittavampia tai tappavampia, mutta niitä esiintyy.

Se, että mutaatioita ylipäätään tapahtuu, eikä Merckin väittämä “ihmeparannus”, on huolestuttavaa – etenkin, kun lääke yleistyy kommunistisessa Kiinassa ja muualla.

Lagevrio toimii siten, että se luo mutaatioita covidin genomiin, joiden oletetaan estävän virusta lisääntymästä elimistössä ja siten vähentävän vakavan sairauden mahdollisuutta. Lääkkeen vaikutustavan vuoksi väistämättä syntyvät mutaatiot voivat kuitenkin olla ongelmallisia.

“On aina ollut olemassa huoli siitä, että se voi aiheuttaa ongelmia uusien varianttien syntymisessä”, sanoo Jonathan Li, virologi Harvard Medical Schoolissa ja Brigham and Women’s Hospitalissa Bostonissa.

“Tämä on ollut pitkälti hypoteettista, mutta tämä esipainos vahvistaa monet näistä huolenaiheista.” (Liittyy aiheeseen: Merckin molnupiraviirilääke aiheuttaa myös syöpää, tutkimus osoittaa.)

Merck kiistää molnupiraviiriin liittyvät ongelmat; sanoo, ettei ole “mitään todisteita” siitä, että lääke aiheuttaisi variantteja

Kuten tavallista, Merck kiistää, että molnupiraviiri olisi millään tavoin ongelmallinen. Tiedottaja Robert Josephson kertoi tiedotusvälineille, että “ei ole todisteita siitä, että jokin viruslääke olisi vaikuttanut kiertävien varianttien syntyyn”.

“Käytettävissä olevien tietojen perusteella emme usko, että Lagevrio (molnupiraviiri) todennäköisesti edistää uusien merkityksellisten koronavirusvarianttien kehittymistä”, hän lisäsi sähköpostitse lähettämässään vastauksessa kysymyksiin uudesta tutkimuksesta ja sen tuloksista.

Josephsonin mukaan molnupiraviirin käytön jälkeen syntyvien uusien varianttien tai alavarianttien on oltava “pandemian” aiheuttamia. Hänen mukaansa molnupiraviiri on ratkaisu, ei ongelma, kaikkiin uusiin variantteihin.

Josephson viittasi myös eläinkokeeseen “todisteena” siitä, että Merck ei kyseisessä tapauksessa havainnut mitään ongelmia syöttäessään molnupiraviiria koe-eläimille. Hän myös kiisti, että uudessa tutkimuksessa havaituilla asioilla olisi mitään tekemistä lääkkeen kanssa.

Uuteen tutkimukseen osallistuneet tutkijat tekivät johtopäätöksensä “aihetodellisista yhteyksistä virussekvenssin alkuperän ja sekvenssin keruun ajankohdan välillä maissa, joissa molnupiraviiri on saatavilla”, Josephson väitti.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA), joka hyväksyi Lagevrion ensimmäisen kerran vuoden 2021 lopulla, kieltäytyy kommentoimasta uutta tutkimusta, koska se on peräisin kolmannelta osapuolelta, ja virasto tekee MSN:n mukaan yhteistyötä vain “sivelyvalmisteiden valmistajien” kanssa, ei riippumattomien tutkijoiden. (Se on kokonaan toinen asia.)

Tutkimuksessa tarkasteltiin noin 13 miljoonaa viruksen genomia tietokannoissa eri puolilla maailmaa mahdollisten lääkkeisiin liittyvien mutaatioiden tunnistamiseksi. Tutkijat havaitsivat, että lääkkeisiin liittyvät mutaatiot olivat suhteellisesti yleisempiä maissa, joissa Lagevriota todennäköisesti käytetään, kuten Yhdysvalloissa ja Australiassa, sekä paikoissa, joissa se otettiin käyttöön varhain.

Lisäksi he havaitsivat, että Kanadassa, Ranskassa ja muissa maissa, joissa Lagevrio ei ole käytössä, virusten genomissa on hyvin vähän mutaatioita.

“Nämä vaikutukset näkyvät näissä tietokannoissa”, sanoi Theo Sanderson, Crick-instituutin geneetikko, joka johti uutta tutkimusta. “Näyttää siltä, että ihmisiä hoidetaan, osa heistä ei saa infektioitaan pois ja osa siirtää niitä eteenpäin.”

“Tilanne on hyvin huolestuttava”, Lin lisäsi. “Ei ole todisteita siitä, että mikään näistä mutaatioista olisi millään tavalla huonompi – ei vielä – mutta on yleisesti hyväksytty, että leikitään tulella, jos luodaan satunnaisia mutaatioita ja toivotaan, ettei siitä seuraa mitään pahaa.”

fiFinnish