Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

15.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Saksalainen supermarketketju woke-kansan edustajalle: liha katoaa valikoimasta

3 min lukea

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/mxtc

Saksalainen halpahintakonserni Lidl haluaa siirtyä vihreään valikoimaan: tästä lähtien liha ja muut eläinperäiset tuotteet korvataan valikoimassa vähitellen kasvipohjaisilla tuotteilla, ilmoitti ketjun päähankkija. Hän kuvailee muutosta niin, että “vaihtoehtoja ei ole”, koska planeetta on vain yksi. Onneksi on kuitenkin useampi kuin yksi alennusmyymälä, asiakkaat päättävät ja ilmoittavat, että he yksinkertaisesti haluavat tästä lähtien tehdä ostoksia muualla.

On ruokittava itsensä niin, että “planeettamme rajat” otetaan huomioon ja että maapallon resurssit riittävät kymmenelle miljardille ihmiselle, päähankkija Christoph Graf sanoi Lebensmittelzeitungille. Lihan kulutuksen on siksi vähennyttävä merkittävästi. Vuoteen 2025 mennessä tavoitteena on kääntää valikoima ylösalaisin, ja siihen mennessä lihavalmisteet poistetaan valikoimasta yhä enemmän. On epäselvää, onko ja kuinka paljon eläintuotteita on lopulta vielä saatavilla. Jotta kuluttajat tottuisivat vähitellen, aloitetaan lisää teemaviikkoja, joissa keskitytään kasvipohjaisiin tuotteisiin. Graf mainosti erityisesti lihaa korvaavia tuotteita, joissa “on tapahtunut paljon aistinvaraisesti”.

Ilmeisesti harhaluulo on, että koko nuorempi sukupolvi kuuluu ilmastolahkoon – tässä hän näkee rakenneuudistuksen kohderyhmän ja fabuloidun: “Uskon, että nuorempi sukupolvi on tyytyväinen, kun käsittelemme aihetta.” Graf haluaisi, että kilpailu seuraisi Lidlin esimerkkiä ja perusteli tätä ripauksella moraalista suuruudenhulluutta sanoilla: “Koska Eurooppa ja maailma katsoo meitä maana.” Mutta ei hyvällä tavalla, voisi pahoitellen lisätä.

Koko juttu on ymmärrettävä asiakkaiden “motivoimiseksi” . Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö alennusmyyntimyyjällä olisi siihen oikeutta – ja vastaavasti sitä ei oteta hyvin vastaan. Vaikka Lidlin kaltaisten diskonttoreiden liha ei useinkaan ole muutenkaan kovin suosittua lihan ystävien keskuudessa, kansalaiset reagoivat allergisesti tällaisiin uudelleenkoulutustoimenpiteisiin. Monet ilmoittavat sosiaalisissa verkostoissa, että he haluavat vastedes välttää ketjua.

Päävirran yritykset edistää lihankorvikkeita suosituina vaihtoehtoina epäonnistuvat yleensä surkeasti. Äskettäin Rheinische Post -lehdessä julkaistussa laboratoriolihan mainoksessa luki: “30 prosenttia kaikista saksalaisista kotitalouksista ostaa jo nyt lihankorvikkeita vähintään kerran kuudessa kuukaudessa” – yli kaksi kolmasosaa saksalaisista kotitalouksista kieltäytyy siis kokonaan näistä tuotteista. Kuinka moni lopuista 30 prosentista on käyttänyt korvikevalmisteita vain kerran ja huomaa, että he luopuvat tarjonnasta vastedes, jää sopivasti epäselväksi.

Toiset pitävät Lidlin vihreää hössötystä markkinointikikkailuna, joka on syntynyt tarpeesta. Lihan hinnat ovat nousseet valtavasti viime vuonna. Koska eläinkantoja on myös tarkoitus vähentää rajusti osana vihreää ohjelmaa, hinnat räjähtävät räjähdysmäisesti myös tulevaisuudessa. Yhä harvemmilla ihmisillä on siihen varaa – eläintuotteita, kuten lihaa, ostetaan sen vuoksi todennäköisesti vähemmän.

Jokainen voi itse arvioida, haluavatko he ryhtyä Lidlin ilmastopedagogeiksi vai haluavatko he vain peitellä hintaräjähdysten aiheuttamia myyntitappioita mielistelemällä viherpiipertäjiä ja niitä, jotka ovat altistuneet ilmastonmuutokselle.

fiFinnish