Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Euroopan digitaalipalvelulaki asettaa sananvapauden eurokraattien armoille

3 min lukea
Euroopan digitaalipalvelulaki asettaa sananvapauden eurokraattien armoille

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/z5gb

Euroopan unionin sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton oli ilmeisesti järkyttynyt siitä, että Elon Musk veti Twitterin pois EU:n “vapaaehtoisesta disinformaation vastaisesta käytännesäännöstä”. Twitterin vetäytyminen “vapaaehtoisesta koodista” sai hänet niin paljon ahdistuneeksi, että hän tunsi tarpeen nuhtella Twitteriä julkisesti siitä, ettei se suostunut kiitollisena Euroopan unionin asiantuntijaohjaukseen: “Voit juosta, mutta et voi piiloutua… Vapaaehtoisten sitoumusten lisäksi taisteleminen disinformaatio on digitaalipalvelulain mukainen lakisääteinen velvoite 25. elokuuta alkaen.”

Uuden digitaalipalvelulain tavoitteena  on  “edistää välityspalvelujen sisämarkkinoiden moitteetonta toimintaa asettamalla yhdenmukaiset säännöt turvalliselle, ennustettavalle ja luotettavalle verkkoympäristölle, joka helpottaa innovaatioita ja jossa perusoikeuskirjaan kirjatut perusoikeudet , mukaan lukien kuluttajansuojaperiaate, suojataan tehokkaasti.”

Kuka voi vastustaa “turvallista, ennustettavaa ja luotettavaa verkkoympäristöä?” Kuka vastustaisi “kuluttajansuojaa”? Ja kuka vastustaisi herra Bretonin sitoutumista “disinformaation” torjuntaan? Haluaisin varmasti, koska kun henkilö tai instituutio suurvalta-asemassa kannattaa arvoja, kuten “ennustettavuus”, vastustaa “desinformaatiota” ja lupaa pitää meidät kaikki “turvassa” Internetissä, voit olla varma, että se tulee olemaan “turvallisuus”, “ennustettavuus” ja “desinformaatio” katsottuna heidän itseään palvelevasta ideologisesta ja poliittisesta näkökulmasta.

Olen aivan yhtä huolissani kuin herra Breton “disinformaatiosta”, mutta suurin huoleni on virallisista lähteistä tuleva disinformaatio, joka voi aiheuttaa poikkeuksellisen paljon haittaa virallisten järjestöjen poikkeuksellisen ulottuvuuden ja arvostuksen vuoksi. Juuri nämä samat järjestöt Breton haluaisi asettaa vastuuseen “disinformaation” valvonnasta: kansallisten hallitusten kaltaiset järjestöt, jotka ovat olleet yleisimpiä väärien ja harhaanjohtavien tietojen tekijöiden joukossa vähäpätöisissä asioissa,  tehokkuudesta ja Covid-rokotteiden, maskien ja SARS-CoV-2-viruksen alkuperän sulkemisen turvallisuus, ilmasto-“tieteen” todellinen asema ja aggressiivisten ilmastointerventioiden, kuten viljelysmaan pakkolunastuksen, mahdolliset haitat taloudelle ja elintarvikeketjulle .

Digital  Services Act  on loputon monimutkaisten säädösten labyrintti, joka on asianajajatiimin arvoinen. Koska minulla ei ole budjettia palkata lakimiehiä, päätin käydä läpi lain itse. Se ei tarjoa miellyttävää nukkumaanmenoa luettavaa, ei vain siksi, että se on monimutkaisten lakien sota, vaan myös siksi, että tämän lain takana piilee EU:n poliitikkojen yritys saada sosiaalisen median alustat peukalonsa alle.

  • sosiaalisen median yritysten velvollisuus toimittaa säännöllisesti sisällön valvonta- ja riskienhallintaraportteja EU:n byrokraateille
  • EU valvoo sosiaalisen median alustojen “haitallisen” tiedon valvontaa, joka voi sisältää terveyteen liittyvää väärää tietoa sekä “laitonta vihapuhetta”
  • uusien hätätoimivaltuuksien luominen Euroopan komissioon, jotta se “vaatii” sosiaalisen median alustoja ryhtymään toimiin “estämään, poistamaan tai rajoittamaan” palveluidensa käyttöä, joka saattaisi “vaikuttaa” “uhan” yleiselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle

…ja kaikki tuetaan lamauttavilla sakoilla, jotka ovat jopa 6 prosenttia yrityksen maailmanlaajuisesta liikevaihdosta, jos sääntöjä ei noudateta. Kyllä, kuulit oikein: jopa  kuusi prosenttia  yrityksen  maailmanlaajuisesta liikevaihdosta .

Pohjimmiltaan digitaalipalvelulaki on yritys nostaa EU:n byrokraattien hallintaa sosiaalisen median alustoilla tapahtuvan tiedonkulun suhteen. Sinulla pitäisi olla hyvin lyhyt historiallinen muisti ajatellaksesi, että laajoja sensuurin valtuuksia käytetään yleensä edistämään totuuden ja oikeuden asiaa. Se, onnistuvatko Thierry Breton ja hänen kollegansa pakottamaan sosiaalisen median yritykset tekemään tarjouksensa, on selvää: digitaalipalvelulaki luo eurooppalaisen oikeudellisen ympäristön, joka vastustaa yhä enemmän sananvapautta.
fiFinnish