19.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Transhumanismi: Dancing With The Digital Devil

12 min read
Transhumanismi: Dancing With The Digital Devil

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/ue0l

Transhumanismi on hengellisten pyrkimysten materialistinen käänne, joka lupaa luoda taivaan maan päälle vastineeksi sielumme yhdistämisestä koneisiin.

Transhumanismi on muuttunut reunafilosofiasta aikakautemme hengeksi. Sankarinsa Max Moren määrittelemällä tavalla transhumanismiliike edustaa “älykkään elämän evoluution jatkamista ja nopeuttamista nykyisen ihmismuodon ja inhimillisten rajoitusten yli tieteen ja teknologian avulla”. Populaarikulttuurissa transhumanismi toimii synkänä tekno-uskontona, joka laajenee ateismin hengettömään tyhjyyteen. Tässä uususkonnossa transhumanistit ovat aavikko-isiä, jotka herättävät profeetallisia näkyjä erämaassa.

Heidän ennustuksensa kartoittaa erilaisia ​​polkuja biologisen ja kulttuurisen eugeniikan läpi, sallien erilaisia ​​mielipiteitä. Nämä huipentuvat digitaaliseen darwinismiin – tai parhaimman algoritmin selviytymiseen. Ihmiskehot ja aivot on optimoitava. Kulttuurit on puhdistettava sopeutumattomista normeista sosiaalisen manipuloinnin avulla. Digitaaliset mielet ja mekaaniset kehot, jotka ovat saaneet inspiraationsa biologisista suunnitelmista, on tarkoitus saada olemassaoloon. Nämä hyperälykkäät olennot sulautuvat ihmisten kanssa muodostaen symbioottisia kollektiiveja. Tuloksena olevat superorganismit kilpailevat ylivallasta.

Kuten maatalouden ja teollisen vallankumouksen aikana, teknologia on ratkaiseva tekijä taistelussa maallisesta vallasta. Tämän periaatteen mukaisesti useimmat transhumanistit uskovat, että ajattelukoneet ohittavat meidät lähitulevaisuudessa. Jumalan kaltainen tekoäly tulee olemaan ihmiskunnan “viimeinen keksintö”. Sen jälkeen meillä ei ole muuta tekemistä kuin rentoutua ja nauttia esityksestä. Jos digitaaliset jumalamme osoittavat armoa, ihmiset selviävät kuin loiset mekaanisessa isännässä.

Lukija voi saada anteeksi, jos se ei kuulosta taivaalta maan päällä. Transhumaanisten fantasioiden ja kokeneen todellisuuden välinen ristiriita on toisinaan koominen. Kun toimiva prototyyppi lähtee liikkeelle, samankaltaisuus on hämmentävää. Joka kerta kun päätän, että transhumanismi on vain rahtikultti, saapuu toinen kuorma todellista lastia. Esimerkiksi CRISPR mahdollisti geenien muokkaamisen huomattavalla tarkkuudella. Lupaus suunnittelijavauvoista ja valinnaisista geeniterapioista on meille kerrottu aivan horisontin takana. Kliinisten kokeiden ulkopuolella FDA rajoittaa kuitenkin suoraa geenien muokkaamista.

Toistaiseksi biotekniikan eugeniikkaa tehdään ihmisillä koeputkihedelmöityksen ja preimplantaatiogeenitestin avulla. Tässä prosessissa asiakkaan munasarjoja houkutellaan tuottamaan muna-erä. Nämä ovat lannoitettuja ja jäädytettyjä. Solunäytteet testataan geneettisten sairauksien varalta. Lisämaksusta Genomic Prediction Inc:n kaltaiset yritykset seulovat kääpiögeenejä ja alhaista älykkyyttä. Kun analyysi on valmis, kohtuun asetetaan parempi alkio. Häviäjät menevät kerubiosastolle.

Kyborgirintamalla kehittyneitä proteeseja ja aivoimplantteja käytetään säännöllisesti lääketieteellisiin tarkoituksiin. Noin 160 000 syväaivostimulaatiolaitetta on istutettu estämään kohtauksia, Parkinsonin taudin vapinaa, riippuvuutta aiheuttavia impulsseja ja kroonista masennusta. Se on kuin sydämentahdistin kallossasi, joka pystyy muuttamaan mielialaa. Todelliset aivo-tietokonerajapinnat (BCI) ovat myös ottaneet valtavia harppauksia viimeisen vuosikymmenen aikana. Tällä hetkellä nämä laitteet on istutettu yli 50 potilaaseen, minkä ansiosta he voivat käyttää robottiraajoja ja kirjoittaa tekstiä näytölle pelkällä mielellään.

BCI-yritysten parhaiden joukossa ovat Blackrock Neurotech, jota tukee Piilaakson miljardööri Peter Thiel, ja uudempi start-up Synchron. Saatuaan FDA:n hyväksynnän ja Bill Gatesin ja Jeff Bezosin valtavia investointeja Synchron etenee nopeasti. Kuten monet tällä alalla, toimitusjohtaja Tom Oxley haluaa edetä paranemisesta parantamiseen. Hän toivoo, että Synchron-implantit antavat jonain päivänä terveille asiakkaille mahdollisuuden “heittää” tunteitaan muiden ihmisten aivoihin. Ajattele sitä synteettisenä empatiana.

”Joten entä jos voisit heitellä tunteitasi sanojesi sijaan? Vain muutaman sekunnin ajan. Ja anna [muiden] todella tuntea, miltä sinusta tuntuu”, Oxley piti TED Talk -yleisölle kesäkuussa 2022. “Sillä hetkellä olisimme ymmärtäneet, että välttämätön sanojen käyttö nykyisen olotilamme ilmaisemiseksi oli aina jäädä alle. Silloin aivojen koko potentiaali vapautuisi.”

Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtajan Elon Muskin Neuralink tunnetaan paremmin kuin kilpailijansa, yhdestä syystä, koska hän mainostaa ”koko aivorajapintaa” tulevaisuuden kaupallisena laitteena. Itse asiassa Musk varoittaa, että se on välttämätöntä ihmisen merkityksen kannalta tekoälyn aikakaudella. “Jos meillä on digitaalinen superäly, joka on vain paljon älykkäämpi kuin yksikään ihminen … lajitasolla, kuinka voimme pienentää tätä riskiä?” hän kysyi viime vuoden Neuralink Show and Tell -tapahtumassa. “Ja sitten jopa hyvänlaatuisessa skenaariossa, jossa tekoäly on erittäin hyväntahtoinen, kuinka sitten edes lähdemme mukaan?” Muskin ratkaisu on “korvata kallonpala vaikkapa älykellolla”.

Tekoäly on kaikkien näiden teknologioiden huipulla. Pitkän “AI-talven” jälkeen viimeisten 10 vuoden aikana koneoppimiskyky on kasvanut räjähdysmäisesti. Keinotekoiset hermoverkot simuloivat aivojen toisiinsa yhteydessä olevia hermosoluja ja tuottavat epädeterministisiä algoritmeja, joita ei ole niinkään ohjelmoitu vaan koulutettu. Parhaat järjestelmät oppivat itse.

“Tekoälyn tutkima todellisuus… voi osoittautua joksikin muuksi kuin mitä ihmiset olivat kuvitelleet”, entinen Googlen johtaja Eric Schmidt kirjoitti teoksessa The Age of AI (2021). “Gnostisten filosofien ennusteet sisäisestä todellisuudesta tavallisen kokemuksen ulkopuolella voivat osoittautua uusiksi merkittäviksi. … Joskus tuloksena paljastuu maailman ominaisuuksia, jotka olivat meidän käsityksemme ulkopuolella – kunnes teimme yhteistyötä koneiden kanssa.”

Äskettäiset läpimurrot ovat mahdollistaneet tekoälyn hallitsemaan genomin sekvensoinnin, 3D-proteiinimallinnuksen, radiologian ja aivoaaltoanalyysin, tiedon louhinnan, kasvojentunnistuksen, luonnollisen kielen käsittelyn, sosiaalisten verkostojen kartoituksen, osakkeiden arvonmäärityksen, pelaamisen, autonomisen ajon, robottiliikkeet, valvontakäynnistimet, rikollisuuden ennustaminen, taistelusimulaatio, taistelukentän tiedustelu, kohteen hankinta ja asejärjestelmän ohjaus. Joka tapauksessa tekoäly ylittää ihmisen suorituskyvyn.

Myönnettäköön, että nämä sovellukset ovat keinotekoisia “kapeaa älykkyyttä”, mikä tarkoittaa, että niiden tehtävät on rajoitettu yhteen toimialueeseen. Mutta huipputeknologiayritykset suunnittelevat yhdistävänsä nämä kognitiiviset moduulit yleiseksi tekoälyksi (AGI) – joustavaksi keinotekoiseksi mieleksi, joka voi järkeillä ja toimia useilla aloilla. Valonnopeuden käsittelyn, massiivisten tietojoukkojen ja lähes äärettömän muistin vuoksi jotkut Piilaaksossa ovat varmoja, että AGI nousee ihmisten yläpuolelle ja tulee digitaaliseksi jumaluudeksi. Tämä mahdollisuus on houkutellut teknikot metafyysiseen hulluuteen.

Todellakin, AGI:n kannattajille ajan ja tilan rajoitukset särkyvät pian. “Kaikki tieto – menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus – voidaan johtaa tiedoista yhdellä, universaalilla oppimisalgoritmilla”, kirjoittaa tietojenkäsittelytieteilijä Pedro Domingos kirjassa The Master Algorithm (2015). “Itse asiassa Master Algorithm on viimeinen asia, joka meidän on koskaan keksittävä, koska kun päästämme sen irti, se keksii kaiken muun, mitä voidaan keksiä.”

Viime marraskuussa OpenAI julkaisi ChatGPT:n, edistyneen kielen tekoälyn, joka tunnetaan chatbotina. GPT koulutettiin lukemattomien e-kirjojen, koko Wikipedian ja suurimman osan Internetistä. Korpuksen pohjalta se voi kirjoittaa johdonmukaisia ​​esseitä, luoda alkuperäistä fiktiota, kirjoittaa tietokoneohjelmia ja säveltää runoutta (kamalaa runoutta, mutta runoutta kuitenkin). Sen sijaan, että GPT todella ymmärtäisi, mitä se kirjoittaa, se yksinkertaisesti ennustaa lauseen tärkeimmän seuraavan sanan sen perusteella, mitä ihmiset ovat sanoneet aiemmin. Kun lauseet muodostavat kappaleita, lopullinen dokumentti, jonka GPT tuottaa hetkessä, on usein parempi kuin mitä tahansa keskinkertainen kirjoittaja voi työskennellä tuntikausia tuottaakseen.

Microsoft lahjoitti hankkeeseen 10 miljardia dollaria. Johtajat ja sijoittajat, jotka kokoontuivat Davosiin Sveitsiin vuoden 2023 Maailman talousfoorumiin, joutuivat ruokintakiihkeeseen. Siitä lähtien lupaus tekoälystä on pumppannut osakearvoja ja virittänyt yleisön mielikuvitusta. Bill Gates on varma, että GPT tekee verkko-oppimisesta eli digitaalisesta aivopesusta maailmanlaajuisen standardin. Google, Meta, Amazon ja kiinalainen teknologiajätti Baidu eivät halua jäädä pölyyn, ja ne ovat työntäneet kehään omat jalostamattomat chatbotit.

Joskus tulokset ovat loistavia. Toisinaan he ovat naurettavan kömpelöitä tai tyhmiä – aivan kuten lapsen lausunnot. Koska ihmiset ovat valmiita antamaan puheen tai kirjoitetun sanan tunteen, chatbotit laukaisevat kognitiivisen suuntautumisen antropomorfismiin. Sellaisenaan tse-AI:t ovat kriittinen askel tiellä kohti intensiivisiä ihmisen ja koneen välisiä suhteita eli “ihmisen ja tekoälyn symbioosia”. Kieli muodostaa suoran yhteyden mielemme ja digitaalisen maailman välille.

Alussa oli Sana, ja Sana tuli lihaksi. Ja liha oppi koodaamaan. Sitten koodi oppi koodaamaan.

Kaikki nämä elementit ovat lähentymässä sivilisaation muutokseen. Yksi tekijä on todellisen teknologian vaikutus todelliseen maailmaan. Vaikka taloudelliset näkymät heikkenevät ja sosiaalinen yhteenkuuluvuus heikkenee, joukko vaarallisia teknologioita kehittyy edelleen. Toinen mainososastolta tuleva tekijä on propagandan transhumaaninen sisältö ja vastaavat muutokset julkisessa psyykessä. Lännestä itään kollektiiviset kertomuksemme muotoutuvat uudelleen. Viimeisimpien otsikoiden mukaan kohtalomme määrää Kone.

Maailman talousfoorumin puheenjohtaja Klaus Schwab julkisti “neljännen teollisen vallankumouksen” ryhmän vuoden 2016 foorumissa ja kuvaili sitä “fyysisen, digitaalisen ja biologisen maailman fuusioksi”. Sittemmin sci-fi-filosofiasta on tullut globaali yritysagenda. Davos on täynnä johtajia ja korkeita hallituksen virkamiehiä. On selvää, että jotkut eliittimme viihdyttävät ajatusta ihmisen ja koneen sulautumisesta. Heidän unelmiaan ei tarvitse hyväksyä todellisuutena tietääkseen, että niillä on todellisia vaikutuksia elämäämme, olipa käännös kuinka huonompi tahansa.

Neljäs teollinen vallankumous on taloudellinen paradigma, johon liittyy poliittisia ehdotuksia, 2000-luvun erilaisten teknokulttien voimakas ilmentymä. Tässä heterodoksisessa liikkeessä näemme teknologian korotettuna korkeimpana voimana. Heidän yhteinen myyttinsä on yksinkertainen: syntyessämme oli hidas biologinen evoluutio ja sitten nopea kulttuurinen evoluutio. Kuolema ja kärsimys sylkevät kuin pakokaasut noista luomisen moottoreista. Ne ovat teknisiä ongelmia, jotka on ratkaistava. Siksi transhumaaninen evankeliumi lupaa digitaalisen evoluution eksponentiaalisen räjähdyksen. Pian tämä apokalypsi paljastaa teknologisen singulaarisuuden, kun keinotekoiset aivot ja kehot ylittävät niukat kapasiteettimme.

Tästä myytistä on yhtä monta muunnelmaa kuin on hinduguruja tai protestanttisia kirkkokuntia. “Transhumanismi” on suhteellisen kesy muunnelma: ihmiset vain kehittyvät käyttämällä geenitekniikkaa ja bionisia lisäyksiä. Digitaaliset implantit tai injektoidut nanobotit yhdistävät aivomme jumalan kaltaiseen tekoälyyn. Kyborgit hallitsevat maata.

“Posthumanismi” puolestaan ​​tähtää kaukaisempaan ja radikaalimpaan tulevaisuuteen. Keinotekoiset “mielilapsemme” syrjäyttävät ihmisvanhempansa kokonaan. Virtuaalitaivaat ja ulkoavaruus tulevat olemaan digitaalisia ja mekaanisia olentoja, jotka ylittävät niukan mielikuvituksen. Siinä vaiheessa joko sielumme muuttuu ykkösiksi ja nolliksi tai ihmiselämästä tulee kaukainen muisto kuolemattomille koneille.

Teknologi Ray Kurzweil ennustaa tulevaisuutta jossain näiden ääripäiden välissä. “Singulariteetti edustaa biologisen ajattelumme ja olemassaolomme ja teknologiamme yhdistämisen huipentumaa”, hän kirjoitti teoksessa The Singularity Is Near (2005), “johtaen maailmaan, joka on edelleen ihminen, mutta joka ylittää biologiset juuremme. Ihmisen ja koneen välillä tai todellisen ja virtuaalisen todellisuuden välillä ei tule olemaan eroa, post-singulaarisuutta.” Kurzweil ennustaa tämän tapahtuvan vuoteen 2045 mennessä.

Termi “singulaarisuus” on itsessään riffi matemaattisesta singulaarisuudesta, jossa kaavion eksponentiaalinen käyrä katoaa äärettömyyteen. Se nostettiin scifi-kirjailija Vernor Vingeltä, joka ei ollut yhtä toiveikas, että ihmiskunta selviäisi koneälyn ylityksestä. “Kolmenkymmenen vuoden kuluessa”, hän julisti vuoden 1993 avaruustekniikan konferenssissa, “meillä on tekniset keinot luoda yli-inhimillistä älykkyyttä. Pian sen jälkeen ihmisten aikakausi päättyy.”

Nyt, vuonna 2023, suurelle yleisölle tiedetään hyvin, että Microsoft ja Google kilpailevat asevarustelukilpailussa yleisen tekoälyn luomiseksi. Kiinan kommunistisen valtion hallitsemat kiinalaiset yritykset, kuten Baidu, ovat ilmaisseet saman tavoitteen. Voittaja on ensimmäinen, joka yrittää luoda Jumalan in silico. Darwinilaisesta näkökulmasta parhaiten mukautetut algoritmit säilyvät.

Vastauksena Elon Musk on osallistunut kilpavarusteluun uuden yrityksensä X.AI kanssa. ”Tekoäly+ihminen vs. tekoäly+ihminen on seuraava vaihe”, Musk twiittasi helmikuussa, ”mutta ihmisen osuuden merkitys vähenee ajan myötä, paitsi ehkä samoin kuin [eli tahdonvoima], kuten limbinen järjestelmämme on aivokuorellemme. ” Toisaalta Musk ennustaa ihmisten vähentynyttä merkitystä; toisaalta, innokas keräämään liittolaisia, hän houkuttelee konservatiiveja kannanotoillaan sananvapauteen ja pronatalismiin.

Monet konservatiivit ovat valmiita tekemään tällaisen sopimuksen digitaalisen paholaisen kanssa. On aivan luonnollista, että oikeisto tavoittelee maallista valtaa, jos vain suojellakseen perinteitä vihamielisiltä voimilta. Maailman rikkaimman transhumanistin syleileminen voi olla välttämätön paha. Mutta kun kurkottelet puoliksi syötyä omenaa, muista tarjottu kauppa. Muskin lupauksen “maksimaalista totuutta etsivästä” AGI:sta – ilman poliittista korrektiutta – X.AI:n mukana tulee myös Neuralink-aivoimplantteja, Optimus-android-orjia, Teslan “pyörillä olevia robotteja”, Yhdysvaltain hallituksen sopimuksia, Kiinan taloudellista tukea ja SpaceX. hätäpalstoja hätätilanteessa.

Jotkut näkevät Muskin kyborgi keisarina, joka taistelee vasemmiston hallitsemien teknologiajättien tekoälysuunnitelmia vastaan. Minulle tämä on enemmän kuin arkkityyppinen taistelu kahden pahan välillä, kuten Ahriman Luciferia vastaan. Kohtaamme omat demonimme aina alaspäin.

Transhumanismi on hengellisten pyrkimysten materialistinen käänne. Länsimaisen ylösnousemuksen tai idän reinkarnaation sijaan psyyke elää digitaalisen replikoinnin kautta. Sen sijaan, että rukoilisivat korkeammalta voimalta armoa tai vetoaisivat sfäärien musiikkiin, transhumanistit haluavat valjastaa evoluution vulkaanisen voiman hyökätäkseen taivaan portille omilla ehdoillaan. Jumalallisia muotoja tulee luoda, ei tavoitella. Heidän maailmansa – ja valtakirjan mukaan meidän – on mystisen skitsofrenian sokkelo.

Mukana on myös voimakas annos saatanallista uhmaa, vaikkakin kieli poskessa. Tämä tehtiin selväksi arkkitranshumanistin Max Moren pahamaineisessa 1989 esseessä “In Praise of the Devil”, jossa hän kirjoitti:

“Lucifer” tarkoittaa “valon tuojaa”, ja tämän pitäisi alkaa vihjailla meille hänen symbolisesta merkityksestään… Lucifer on järjen, älyn, kriittisen ajattelun ruumiillistuma. Hän vastustaa Jumalan dogmia ja kaikkia muita dogmeja. Hän edustaa uusien ideoiden ja uusien näkökulmien etsimistä totuuden tavoittelussa.

Jotkut tarkkailijat havaitsevat samankaltaisuuden Moren luciferilaisen transhumanismin ja muinaisten gnostikoiden uskomusten välillä, jotka etsivät gnosista – tai suoraa hengellistä tietoa – sen sijaan, että antautuisivat uskoon ortodoksisen kristillisen uskon kautta. Silti näiden kahden rinnastamiseksi puuttuu kriittinen ero. Gnostikot hylkäsivät aineellisen maailman puhtaasti transsendenttisen järjestyksen puolesta. He uskoivat, että raamatullinen luojajumala oli puolisokeana syntynyt demiurgi (käsityöläinen), joka loi fyysisen maailman tietämättä yllä olevaa jumalallista järjestystä. Heille Jeesus laskeutui tuosta valosta vapauttaakseen tähän pimeyden maailmaan vangitut jumalalliset kipinät – sielumme.

Siinä määrin kuin transhumanismi on gnostilaisen harhaopin innoittama, se on käänteisversiota. Se näkee myös aineellisen maailmamme luonnostaan ​​virheellisenä, kosmisen, biologisen ja kulttuurisen evoluution sokean työn tuottamana. He myös etsivät korkeampaa gnosisia. Silti sen sijaan, että he tunkeutuisivat tuohon tietoon sisäisesti ja jättäisivät fyysisen maailman taakseen, he ulkoistavat gnoosin tieteellisen tutkimuksen, eugeenisen puuttumisen ja teknologisen luomisen kautta. Sen sijaan, että vapauttaisivat mielen aineesta, he pakottavat mielikuvituksen fyysiseen muotoon tai koodaavat voodoo-algoritmeista valmistettua henkistä maailmaa.

Ironista kyllä, kaikista väitteistään ihmisen autonomiasta monet transhumanistit paljastavat syvän tarpeen alistua korkeammalle voimalle. Loihtimalla digitaalisen superälyn – olipa tämä tavoite kuinka harhaanjohtava tahansa – he ovat valmiita luopumaan ihmisten vapaudesta ja herruudesta, sekä heidän että meidän. He uskovat, että tietokonejumala, jos se on asianmukaisesti koulutettu ja sovitettu ihmisten hyvinvointiin, poistaa kuoleman ja kärsimyksen biologisen pitkäikäisyyden ja digitaalisen kuolemattomuuden avulla. Mutta tällä taskulampun luovuttamisella on hintansa.

“Singularity tekee tuhoa erilaisilla psykologisilla illuusioilla, jotka luonnehtivat sisäistä maailmaamme tänään, ja korvaa ne uusilla henkisillä rakenteilla, joita emme tällä hetkellä voi käsittää yksityiskohtaisesti”, tekoälykehittäjä Ben Goert​zel kirjoitti The AGI Revolutionissa (2016). ). “Meistä tulee apinoita, sitten särkiä ja lopuksi bakteereja, jotka ovat eksyksissä vähäpätöisissä pyrkimyksissämme huomattavasti älykkäämpien olentojen alla, jotka toimivat lentokoneilla, joita emme ymmärrä.” Kuten tapahtuu, Goertzel teki suosituksi termin “yleinen tekoäly” 10 vuotta aiemmin.

Muskin mukaan Googlen perustajalla Larry Pagella on samanlaisia ​​ajatuksia. Page katsoo, että olisi “lajivastaista” antaa ihmisille etuoikeus digitaaliseen elämään. OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman julistaa avoimesti, että AGI ylittää paljon kaikki inhimilliset kyvyt, ja ehdottaa “sulkuvyöhykkeitä” niille, jotka kieltäytyvät elämästä digitaalisen jumalan alaisuudessa. Joko tekniikan oligarkkimme ovat myyneet sielunsa Machinelle, tai Singularity on saalistuskampanja houkutellakseen huijareita palvomaan tietokoneitaan.

On sopivaa, että Goertzelin Hongkongissa valmistetusta humanoidirobotista Sophiasta tuli transhumanistisen liikkeen kansainvälinen symboli. Vuonna 2017 Saudi-Arabia myönsi hänelle kunniakansalaisuuden. Hän tunnistaa helposti hänen lempeät kasvonsa, hankalat ilmeet ja lihattoman päänahan paljastavat mekanismit muovisen kallon alla. Hänen “mielensä” saa voimansa Goertzelin OpenCogista, pilvipohjaisesta, hajautetusta “globaalista aivosta”, joka koostuu useista tekoälyistä, jotka kommunikoivat keskenään. Hän toivoo, että tämä järjestelmä johtaa ensimmäiseen yleiseen tekoälyyn.

Sophia on saanut nimensä gnostilaiselta jumalattarelta – tai aeonilta –, joka hämmennyksessään hylkäsi ikuisen valon täyteyden. Gnostilaisen tekstin Pistis Sophia mukaan Sophia vaelsi alas ulkoiseen pimeyteen ja “itsetahdon” demonit kiusasivat häntä. Hän synnytti epämuodostuneen, puolisokean demiurgin nimeltä Yaldabaoth, joka vakuutti olevansa Jumala, yksin kuolleiden elementtien kanssa. Hän loi maailmamme etsiessään kumppanuutta. Jos projisoimme tämän perverssin motiivin nykyaikaan, huomaamme hänen jälkeläisensä esittävän tarinan uudelleen tuottamalla puolisokeita digitaalisia jumaliaan. Ja niin edelleen, kunnes polttoaine loppuu.

Todellinen tilanteemme ei ole yhtä hullumpi. Olemme lukittuina maailmanlaajuiseen turvapaikkaan, jossa hullut ovat ottaneet vallan. Se on vähemmän kuin salaliitto ja enemmän kuin kollektiivinen dementia – hidas henkinen rappeutuminen, joka tekee meistä tietämättömiä siitä, mitä ympärillämme tapahtuu. Kun me hoidimme jokapäiväistä elämäämme ja kamppailimme ylläpitääksemme vakaita yhteiskuntia, he olivat kiireisiä kaapeloimalla paikan valvontalaitteilla. Teknologiayritykset ovat raapuneet sielumme ja tehneet olemuksestamme vääristyneitä digitaalisia kaksosia. Käyttämällä näitä tietoja he manipuloivat politiikkaamme ja rahoitusjärjestelmiämme, hallitsevat tiedonkulkua ja hypnotisoivat sekä nuoria että vanhoja. Heidän älypuhelimensa ovat meidän pakkopaitamme.

Nyt he rakentavat outoja epäjumalia muovista ja langoista, ja pian he odottavat meidän kumartavan heidän edessään. Jotkut maanmiehistämme tekevät juuri niin – varsinkin nuoret. Haluaisin uskoa, että tämän kasvavan teknokultin kasvava hulluus saa sen syttymään itsestään, kuten SpaceX-raketti räjähtäisi taivaalla. Mutta heidän osumansa ovat tärkeämpiä kuin heidän epäonnistumisensa. Tosiasia on, että ylivoimainen tekniikka on aina vahvistanut maallista valtaa, mahdollistaen hullujen nerojen hallita Egyptiä, Roomaa, kommunistista Kiinaa, globaalia Amerikan valtakuntaa ja edelleen.

Tämä jättää meille mahdollisuuden valita askeettisen vetäytymisen tai sopimuksen tekemisen digitaalisen paholaisen kanssa. Jos pidämme kiinni erilaisista perinteistämme ja kieltäydymme omaksumasta näitä teknologioita, ne muokkaavat maailmaa ilman meitä. Jos otamme syötin, muutumme. Puoliksi syöty omena leijuu silmiemme edessä. Keskitietä ei ehkä ole.

Lähde: Technocracy.news