Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Australia jatkaa sensuuri- ja propagandakampanjansa kiihdyttämistä.

4 min lukea
Australia jatkaa sensuuri- ja propagandakampanjansa kiihdyttämistä.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/o74g

Caitlin JOHNSTONE

Australian poliittinen/medialuokka kiirehtii kiihkeästi sekä propagoimaan australialaisia mahdollisimman nopeasti tukemaan Kiinan kanssa käytävää sotaa koskevia valmisteluja että runnomaan läpi lainsäädäntöä, joka helpottaa verkkopuheen sensurointia.

Australian viestintäministeri Michelle Rowland aikoo julkaista lakiluonnoksen, jossa sosiaalista mediaa harjoittaville yrityksille määrätään tuntuvat sakot, jos ne eivät pysty estämään asianmukaisesti “väärän tiedon” ja “disinformaation” leviämistä Australiassa, mikä on pelottava ajatus, jolla on todennäköisesti kauaskantoisia seurauksia maan poliittiselle puheelle.

Sydney Morning Herald kertoo:

Ehdotettujen lakien mukaan viranomainen voisi määrätä uuden “säännöstön” tietyille yrityksille, jotka toistuvasti epäonnistuvat väärän ja disinformaation torjunnassa, tai koko toimialan kattavan “standardin”, jolla digitaaliset alustat pakotetaan poistamaan haitallinen sisältö.

Rekisteröidyn säännöstön järjestelmällisestä rikkomisesta määrättävä enimmäisrangaistus olisi 2,75 miljoonaa dollaria tai 2 prosenttia maailmanlaajuisesta liikevaihdosta – riippuen siitä, kumpi on suurempi.

Enimmäisrangaistus alan standardin rikkomisesta olisi 6,88 miljoonaa dollaria tai 5 prosenttia yrityksen maailmanlaajuisesta liikevaihdosta. Esimerkiksi Facebookin omistajan Metan tapauksessa enimmäisrangaistus voisi olla yli 8 miljardia dollaria.

Tällaiset luvut muuttavat yrityksen sensuuriprotokollia. Australiassa on jo nähty, että sosiaalisessa mediassa sensuroidaan sisältöä, jota Australian hallitus ei ole hyväksynyt; tältä näyttävät esimerkiksi Twitterin sensuuria käsittelevään oikeistolaiseen artikkeliin upotetut transfobiset twiitit, kun niitä yrittää katsoa Twitterissä Australiasta käsin:

Nämä twiitit on tiettävästi piilotettu australialaisilta alustalla Australian hallituksen käskystä. Australialaiset voivat joutua näkemään paljon enemmän tällaista Australiaan kohdistuvaa sensuuria sosiaalisen median alustoilla, jos tämä “väärää tietoa” koskeva lainsäädäntö menee läpi. Tai sitten ne voivat vain alkaa sensuroida kaikkia.

Epätarkkaa tietoa koskevien lakien ongelma on tietenkin se, että jonkun on päätettävä, mikä tieto on totta ja mikä ei, ja näihin päätöksiin vaikuttavat väistämättä niitä tekevän henkilön ennakkoluulot ja tavoitteet. Voin esimerkiksi perustella väitteeni, jonka mukaan Naton voimat provosoivat Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, käyttämällä runsaasti tosiasioita ja todisteita, mutta silti suuri osa väestöstä pitäisi tällaisia väitteitä pahansuovana disinformaationa riippumatta siitä, onko niitä tukevia tietoja vai ei.

Kun hallitus osallistuu puheen sääntelyyn, sillä on väistämättä kannustin säännellä puhetta tavalla, joka hyödyttää sitä itseään ja sen liittolaisia. Kukaan niistä, jotka kannattavat verkkoväärinkäytön ja disinformaation sääntelyä, ei osaa selittää, miten tällaiset toimenpiteet voidaan turvata varmalla tavalla valtaapitävien väärinkäytöksiltä ja suunnitelmilta.

Totalitaarisessa järjestelmässä hallitus sensuroi puheesi, jos sanot luvattomia asioita. Vapaassa demokratiassa hallitus määrää yritykset sensuroimaan puheesi, jos sanot luvattomia asioita.

Samaan aikaan australialaiset tiedotusvälineet ovat viime aikoina yhä aggressiivisemmin iskeneet yleisön tietoisuuteen yhden huomattavan yhtenäisen viestin: Kiinan kanssa on tulossa sota, Australia on mukana, ja Australian on tehtävä paljon enemmän valmistautuakseen tähän sotaan mahdollisimman nopeasti.

Australialaiset ovat huomattavan alttiita propagandalle, koska kansamme tiedotusvälineiden omistus on länsimaissa kaikkein keskittyneintä, ja Nine Entertainmentin ja Murdochin News Corpin muodostama mahtava duopoli hallitsee suurinta osaa Australian lehdistöstä.

Molemmat näistä mediakonglomeraateista ovat olleet mukana viimeisimmässä tekosyyssä puhua siitä, miten sotilasmenoja ja militarisointia tarvitaan lisää, tällä kertaa sotakoneiston rahoittaman aivoriihiyrityksen muodossa, joka julkaisi kirjan siitä, miten meidän kaikkien on valmistauduttava sotaan Kiinan kanssa.

Nine Entertainmentin Sydney Morning Herald ja The Age -lehdet ovat julkaisseet artikkelin otsikolla “Military expert warns of ‘very serious risk’ of China war within five years”, jonka on kirjoittanut vastenmielinen Matthew Knott, joka tunnetaan parhaiten siitä, että entinen pääministeri Paul Keating käski häntä rummuttamaan itsensä ulos australialaisesta journalismista samojen lehtien aiemmin tänä vuonna julkaiseman kauhistuttavan sota-Kiina-propagandasarjansa vuoksi. Australian tiedotusvälineitä seuraavien lukijoiden olisi hyvä muistaa Knottin nimi, sillä hänestä on tullut yksi länsimaisen lehdistön tuotteliaimmista sotapropagandisteista.

“Sotilasasiantuntija”, joka varoittaa tarpeesta valmistautua lähestyvään sotaan Kiinan kanssa, on mies nimeltä Ross Babbage, joka on Knottin mukaan “ei-asuva vanhempi tutkija Washingtonissa sijaitsevassa Centre for Strategic and Budgetary Assessments -laitoksessa”. Knott ei kuitenkaan paljasta lukijoilleen, että Centre for Strategic and Budgetary Assessments -laitosta rahoittavat kaikki sotahyödyntäjät ja sotakoneistot auringon alla, ja suurin osa rahoituksesta tulee suoraan Yhdysvaltain puolustusministeriöltä.

Kuten olemme keskustelleet monta kertaa aiemmin, ei ole koskaan, ei koskaan, ok, että lehdistö siteeraa sotakoneistojen rahoittamia ajatushautomoita, jotka ovat asiantuntijoita tai analysoivat sota- ja ulkopoliittisia asioita, ja on kaksin verroin törkeämpää, että he tekevät niin paljastamatta lukijoilleen ainakin massiivista eturistiriitaa. Tästä äärimmäisestä journalistisesta väärinkäytöksestä on tullut normi koko valtavirtalehdistössä, koska se auttaa joukkotiedotusvälineiden toimittajia tekemään varsinaista työtään: propagandan levittämistä pahaa-aavistamattomalle yleisölle.

Murdochin lehdistö on myös käyttänyt Babbagen kirjan julkaisua tekosyynä sodan rummuttamiseen, ja Sky News on julkaissut useita jaksoja ja artikkeleita otsikoilla “Sotilasanalyytikko Ross Babbage varoittaa Australiaa mahdollisesta sodasta Kiinan kanssa tulevina vuosina”, “Kansallisen turvallisuuden asiantuntija Ross Babbage varoittaa uusimmassa kirjassaan sodan ‘vahvasta mahdollisuudesta’ Kiinan kanssa” ja “‘Aika loppuu kesken’: Xi saattaa siirtyä Taiwaniin lähivuosina”. Jälleen ei mainita kertaakaan Babbagen eturistiriitaa.

Kaikki tämä uutisen vuoksi, joka (en voi korostaa tätä tarpeeksi) ei ole uutinen. Sotakoneiston rahoittama ajatushautomo, joka sanoo haluavansa lisää sotaa, ei ole uutinen – se on vain asia, joka tapahtuu, kun sotakoneiston annetaan maksaa ihmisille siitä, että he ovat sodanlietsojia.

“Sotakoneiston rahoittama sodanlietsoja haluaa lisää sotaa.” Se on teidän otsikkonne. Se on ainoa ja ainoa otsikko, jonka tämä ei-juttu voisi koskaan ansaita, jos edes ansaita.

Propaganda ja sensuuri ovat kaksi tärkeintä imperialistisen kerronnan hallinnan välinettä, ja on hyvin kuvaavaa, että Australia lisää niitä molempia, kun maata muutetaan aseeksi, jota Yhdysvaltain imperiumi käyttää Kiinaa vastaan. Toimenpiteitä toteutetaan sen varmistamiseksi, että Australian väestö on mukana siinä, mitä imperiumilla on suunnitelmissaan meitä varten tulevina vuosina, ja sen perusteella, mitä näemme juuri nyt, siitä ei tule kaunista.

fiFinnish