Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

13.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Google julistaa kaapivansa koko Internetin tekoälyn “opettamista varten”

3 min lukea
Google julistaa kaapivansa koko Internetin tekoälyn “opettamista varten”

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/aa9x

Google päivitti tietosuojakäytäntöään viikonlopun aikana ja totesi nimenomaisesti, että yritys varaa oikeuden raaputtaa lähes kaiken, mitä julkaiset verkossa rakentaakseen tekoälytyökalujaan. Jos Google pystyy lukemaan sanasi, oleta, että ne kuuluvat nyt yritykselle, ja oleta, että ne ovat jossain chatbotin sisällä.

“Google käyttää tietoja parantaakseen palveluitamme ja kehittääkseen uusia tuotteita, ominaisuuksia ja teknologioita, joista on hyötyä käyttäjillemme ja yleisölle”,  Googlen uusi käytäntö sanoo . “Käytämme esimerkiksi julkisesti saatavilla olevia tietoja kouluttaaksemme Googlen tekoälymalleja ja rakentaaksemme tuotteita ja ominaisuuksia, kuten Google Translate-, Bard- ja Cloud AI -ominaisuuksia.”

Onneksi historian ystäville Google ylläpitää   palveluehtoihinsa tehtyjen muutosten historiaa . Uusi kieli muuttaa olemassa olevaa käytäntöä ja tuo esiin uusia tapoja, joilla online-pohdintojasi voidaan käyttää teknologiajätin tekoälytyökalujen toiminnassa.

Aiemmin Google sanoi, että tietoja käytettäisiin “kielimalleihin” “AI-mallien” sijaan, ja jos vanhemmassa käytännössä juuri mainittiin Google Translate, Bard ja Cloud AI, tulevat nyt näkyviin.

Tämä on epätavallinen tietosuojalauseke. Yleensä nämä käytännöt kuvaavat tapoja, joilla yritys käyttää yrityksen omiin palveluihin julkaisemiasi tietoja. Tässä näyttää siltä, ​​​​että Google pidättää oikeuden kerätä ja hyödyntää julkisen verkon missä tahansa osassa julkaistuja tietoja, ikään kuin koko internet olisi yrityksen oma tekoälyn leikkipaikka. Google ei vastannut heti kommenttipyyntöön.

Käytäntö herättää uusia ja mielenkiintoisia tietosuojakysymyksiä. Yleisesti ottaen ihmiset ymmärtävät, että julkiset viestit ovat julkisia. Mutta tänään tarvitset uuden mielenterveyden mallin siitä, mitä verkossa kirjoittaminen tarkoittaa. Kyse ei ole enää siitä, kuka näkee tiedot, vaan siitä, miten sitä voidaan käyttää. On hyvä mahdollisuus, että Bard ja ChatGPT ovat syöneet kauan unohdetut blogikirjoituksesi tai 15 vuotta vanhat ravintola-arvostelusi. Kun luet tätä, chatbotit voivat tunkeutua sanojesi humonkuloidiseen versioon tavoilla, joita on mahdoton ennustaa ja vaikea ymmärtää.

Yksi ChatGPT:n jälkeisen maailman vähemmän ilmeisistä ongelmista on kysymys siitä, mistä datanhimoiset chatbotit ovat hankkineet tietonsa. Yritykset, kuten Google ja  OpenAI, raapivat valtavia osia Internetiä  ruokkiakseen robottitottumuksiaan. Ei ole ollenkaan selvää, onko tämä laillista , ja lähivuosina tuomioistuimet kamppailevat tekijänoikeuskysymyksissä, jotka muutama vuosi sitten olisivat vaikuttaneet tieteiskirjallisuudesta. Sillä välin ilmiö vaikuttaa jo kuluttajiin odottamattomilla tavoilla.

Twitterin ja Redditin yliherrat ovat erityisen suuttuneita tekoälyongelmasta ja tekivät kiistanalaisia ​​muutoksia alustojensa lukitsemiseksi. Molemmat yritykset sulkivat ilmaisen pääsyn API-liittymiinsä, mikä mahdollisti jokaisen, joka halusi ladata suuria määriä viestejä. Ilmeisesti sen on tarkoitus suojata sosiaalisen median sivustoja muilta yrityksiltä, ​​jotka keräävät heidän immateriaalioikeuksiaan, mutta sillä on ollut muita seurauksia.

Twitterin ja  Redditin API-muutokset rikkoivat kolmansien osapuolien työkaluja  , joita monet ihmiset käyttivät päästäkseen näille sivustoille. Hetken jopa näytti siltä, ​​että Twitter pakottaisi  julkiset tahot  , kuten sää-, liikenne- ja hätäpalvelut, maksamaan, jos he halusivat twiitata, minkä yritys peruutti kritiikin jälkeen.

Viime aikoina verkkoraapiminen on Elon Muskin suosikkiboogieman. Musk syytti useista viimeaikaisista Twitter-katastrofeista yhtiön tarpeesta estää muita poistamasta tietoja sivustoltaan, vaikka ongelmat näyttävät liittymättömiltä. Viikonloppuna  Twitter rajoitti  käyttäjien katsomien tviittien määrää päivässä, mikä teki palvelusta lähes käyttökelvottoman. Musk sanoi, että se oli välttämätön vastaus “tietojen kaapimiseen” ja “järjestelmän manipulointiin”. Useimmat IT-asiantuntijat kuitenkin olivat sitä mieltä, että nopeuden rajoittaminen oli todennäköisemmin kriisireaktio teknisiin ongelmiin, jotka ovat syntyneet huonosta hallinnosta, epäpätevyydestä tai molemmista. Twitter ei vastannut Gizmodon aihetta koskeviin kysymyksiin.

Redditissä API-muutosten vaikutus oli erityisen meluisa. Redditiä ylläpitävät pääasiassa palkattomat moderaattorit, jotka pitävät foorumit terveinä. Suurten subreddittien modit käyttävät yleensä työssään kolmannen osapuolen työkaluja, työkaluja, jotka perustuvat nyt saavuttamattomiin sovellusliittymiin. Tämä herätti joukkomielenosoituksen , jossa moderaattorit sulkivat Redditin. Vaikka kiista jatkuu edelleen, sillä on todennäköisesti pysyviä seurauksia , kun hylätyt moderaattorit nostavat hattuaan.
fiFinnish