24.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Eliitin maailmanlaajuinen vapaan keskustelun sensuuri kiihtyy

3 min read
Eliitin maailmanlaajuinen vapaan keskustelun sensuuri kiihtyy

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/g2wb

Pohjois-Amerikasta Australiaan ja Eurooppaan eliitti etsii sensuuria, yksityisyyden loukkauksia ja syytteeseenpanoa väärästä ajattelusta “esirikoksena”…

Kansakuntien johtajat, kansainvälisten järjestöjen edustajat ja hyväntekijät sanovat olevansa sitoutuneet luomaan vapaita ja avoimia yhteiskuntia. Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoo, että Facebookilla on riippumattomia faktantarkistajia, se on avoin kaikille näkökulmille eikä sekaannu vaaleihin. Ja vastauksena Publicin kollegan kysymyksiin George Sorosin Open Society Foundationsin edustaja vaati, että hyväntekeväisyys tuki sananvapautta.

“Vastauksena yrityksellesi sekoittaa kaikki yritykset käsitellä vihapuhetta suorana hyökkäyksenä itse sananvapautta vastaan”, Sorosin tiedottaja sanoi, “ehkä  YK:n pääsihteerin sanat  auttavat valaisemaan ratkaisevan eron: ‘Vihan käsitteleminen” puhe ei tarkoita sananvapauden rajoittamista tai kieltämistä.”

Mutta nämä sanat ovat ohut verho, joka peittää aggressiivisen hyökkäyksen sananvapautta vastaan ​​kaikkialla maailmassa, Australiasta Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan, jossa digitaalisia palveluita koskeva laki vaatii Internet-yhtiöiltä “Ota huomioon kaikki riskit, joita ne aiheuttavat yhteiskunnalle, mukaan lukien kansanterveys, fyysistä ja henkistä hyvinvointia”, astuu voimaan tänään.

 Australialaisen Sky News -lehden uusi menestystutkimus paljasti  , että Meta-Facebook on maksanut aktivisteille, että he toimivat neutraaleina faktantarkistajina, mutta todellisuudessa käyttävät valtaansa poliittisten vihollistensa sensurointiin.

Asiayhteys on se, että australialaiset äänestävät tänä syksynä erityisissä kansallisissa vaaleissa, Australian alkuperäiskansojen äänen kansanäänestyksessä siitä, annetaanko alkuperäiskansoille erityisiä poliittisia oikeuksia. Facebook rahoittaa kansanäänestyksen kannattajia vastustajiensa sensurointiin. “RMIT Voice -faktatarkistusten tarkastus osoitti, että 17 äänitarkistusta 3. toukokuuta ja 23. kesäkuuta välisenä aikana kohdistuivat kaikki Voicen vastaisiin mielipiteisiin tai näkemyksiin”, Sky News Found löysi.

Meta antoi Royal Melbourne Institute of Technologyn (RMIT) sensuroida epäsuotuisat näkemykset, vaikka “tietäen, että se rikkoi sääntöjä, jotka Zuckerberg vahvisti etääntyäkseen tosiasiantarkistusvelvollisuuksista”, raportoi  SkyNews  .

RMIT, joka on arvostettu tekninen yliopisto, kuten Amerikan MIT, “käytti Facebookin sille antamia valtuuksia tukahduttaakseen Sky News Australian Facebook-sivun väärien faktojen tarkistuksella useita kertoja tänä vuonna, rikkoen meta-hyväksyttyjä IFCN-periaatteita ja estäen miljoonia australialaiset lukemasta tai katsomasta Sky News Australian journalismia.”

Miten faktantarkistajat käyttivät väärin valtaansa? Summentamalla poliittisia vihollisiaan rasisteiksi.

“RMIT:n käyttämät faktantarkistajat ovat johtaneet lukuisiin koodirikkomuksiin”, raportoi Sky News, “mukaan lukien yksi faktantarkistaja, joka käytti sosiaalisen median tiliään leimatakseen oppositiojohtaja Peter Duttonin pelkoa lietsovaksi rasistiksi hänen näkemyksensä vuoksi Voicesta.”

Mitä tulee Sorosin Open Society Foundations -säätiöön, sen tiedottaja vei ovelasti kehotuksen laajentaa sensuuria vastaukseensa kyselyihimme.

Sanottuaan: “Vihapuheeseen puuttuminen ei tarkoita sananvapauden rajoittamista tai kieltämistä”, tiedottaja sanoi, “se tarkoittaa, että  vihapuhe eskaloituu joksikin vaarallisemmaksi , erityisesti yllyttäminen syrjintään, vihamielisyyteen ja väkivaltaan, mikä on kiellettyä kansainvälisessä sopimuksessa. laki” [kursivointi lisätty].

“Vihapuheen eskaloituminen vaarallisemmaksi” on juuri perustelu sensuurille, jota Irlannin ja Skotlannin poliitikot harjoittavat voidakseen tunkeutua ihmisten koteihin ja takavarikoida heidän puhelimensa ja tietokoneensa, kuten irlantilainen toimittaja Ben Scallan kuvaili  eilen .

Harkitse kierrettyä logiikkaa. Irlannin poliisin on tunkeuduttava ihmisten koteihin varmistaakseen, että heidän vihamateriaalinsa eivät kasva laittomaksi. Se on totalitaarista liikettä kohti poliisia, joka valvoo “esirikollisuutta”, kuten kauhistuttavassa scifi-trillerissä  Minority Report kuvataan .

Samaan aikaan YK rakentaa nyt sensuuriaktivistien “digitaalista armeijaa” ympäri maailmaa käymään sotaa väärää ajattelua tai niin kutsuttua “tappavaa disinformaatiota” vastaan. YK:n mukaan “väärätieto” on “tappavaa” ja muodostaa “eksistentiaalisen” uhan. YK:n ponnistelut vastaavat WHO:n pyrkimyksiä, jotka pitävät puhetta, josta se on eri mieltä, eräänlaisena taudinaiheuttajana.

Saksassa tuomioistuin määräsi amerikkalaisen kirjailijan CJ Hopkinsin joko vankilaan tai maksamaan 3 600 euroa COVID-sulkujen vertaamisesta natseihin.

Hallitus väitti Hopkinsin edistävän natsismia, kun hän ilmeisesti teki päinvastoin. Vaikka jotkut saattavat loukkaantua vertailusta, se tekee selväksi, että Hopkinsilla on negatiivinen, ei myönteinen, näkemys natsismista.

Yhdysvalloissa Center for Countering Digital Hate -niminen voittoa tavoittelematon järjestö, jonka entinen viestintäjohtaja työskenteli tiedustelupalvelussa, on menestyksekkäästi johtanut boikotin X:ää, aiemmin nimeltään Twitter, vastaan, koska se ei ole sensuurempi.

Tämän seurauksena mainostulot X:ään ovat laskeneet 60–70 % uutisraporttien mukaan.

Lyhyesti sanottuna länsimaiset eliitit, sekä hallitusten, yritysten että hyväntekeväisyysjärjestöjen, omaksuvat sellaisia ​​totalitaarisia taktiikoita, jotka Itä-Saksan Stasi, Kiinan hallitus ja dystooppiset hallitukset tekivät tunnetuksi sellaisissa elokuvissa kuin Minority  Report . Miksi niin? Ja kuinka voimme taistella takaisin?